Tags

, , , , , , , , ,

Vandaag is de laatste dag jullie een kans kunnen maken op het mooie Postpapier Enzo pakket en gebruik kunnen maken van de 15% kortingcode ‘3xanders’ bij het plaatsen van je bestelling. Morgen maken we bekend wie zelf met het pakket aan de slag mag maar eerst laat ik (Ruchama) zien wat ik er mee heb gemaakt!

Waar we alle drie al snel achter kwamen is dat de spullen van zich al heel mooi en zo te gebruiken zijn! Mijn favoriet is dan ook het prachtige kaartenboekje. De hele set is mooi door de platen, de sfeer en de stevigheid van de kaartjes! DSC_3003

Het bruine zakje heb ik op twee verschillende manieren gebruikt. Beide keren als envelopje maar anders aangekleed. De eerste keer heb ik met fotohoekjes een kaart op het zakje geplakt. Zo blijft de kaart zitten tijdens het verzenden maar kan je hem nog wel beschrijven als onderdeel van je brief of als kaartje bij een cadeautje.

Om er een geheel van te maken heb ik het etiket bewerkt met Distress inkt zodat het harde wit er af zou gaan. Het zwart uit de foto heb ik terug laten komen door de fotohoekjes, een met de lettertang gemaakte quote en een getekend randje met watervaste stift.

DSC_3027

 

 

Het bruine zakje is makkelijk te combineren door de natuurlijke tint en past heel mooi bij deze kleine kaartjeset die Anita ook verkoopt. Met de bruine fotohoekjes heb ik het kaartje vastgezet zodat hij net als bovenstaande kaart nog los te halen is door de ontvanger. Met witte pen steekt het adres er mooi op af en als extraatje ponste ik uit de kraft sluitstickers kleine stickertjes. Je kan ze natuurlijk ook als confetti gebruiken!

DSC_2994 Deze kaart is één van mijn favorieten uit de set. Zo mooi! Bijna zonde om er nog iets mee te doen dus heb ik het heel rustig gehouden en met de naaimachine het woordje ‘liefs’ er op gestikt. Als je dit met een kleine steek en heel rustig doet gaat dat prima. Je kan de letters even voor tekenen met potlood maar gummen op de kaarten is niet zo geschikt. De rand ging wat scheef maar heb ik opgelost door expres scheef te gaan en de rand twee keer te stikken, dan lijkt het of het zo hoort!

DSC_3073DSC_3076

Een ander idee voor deze mooie kaarten is om er een boekje van te maken. Dit kan je op vele manieren doen maar ik koos voor een simpele waaier. Maak een gaatje in een hoekje en steek er een splitpennetje door. Zou heb je en een mooi effect maar de kaarten blijven ook goed zichtbaar zonder dat je ze om hoeft te vouwen!

Van het handgeschepte papier vouwde ik een envelop waar de kaartenwaaier in past. Als je een envelop wil stikken, let er dan op dat je genoeg ruimte om de kaarten heen houdt, waar je kan stikken! Zo zie je dat je met heel weinig hele mooie bij elkaar passende post kan maken.

3xanders

 

De dubbele kraftkaarten zijn ook al zo mooi en stevig! Mijn voorkeur gaat uit naar enkele kaarten dus heb ik hem door midden gesneden en er twee kaarten van gemaakt. Met een leuke stempelset (zoals deze bij postpapierenzo of deze van de Hema) stempel je een quote en heb je een origineel kaartje! Ik gebruikte zelf mijn nieuwe clear stempels met typemachinetoetsen.

DSC_30893xanders2

 

Nadat ik mis stempelde moest ik een nieuw stuk airmail tape er op plakken en scheurde er wat papier mee. Tegenwoordig doe ik gewoon alsof dat zo hoort hihi. Met een stukje tape trek ik dan op bepaalde stukjes wat papier weg.

Ik liet jullie in dit logje al zien hoe ik het leuke airmail tape als etikettentape gebruikte

DSC_3101

Dit waren mijn ideeën voor dit keer! Mocht je de ideeën van Kim en Nienke gemist hebben, kijk dan even hier en hier. We zijn benieuwd of en wat voor leuks je al besteld heb op postpapierenzo.nl!

Liefs, Ruchama