Tags

, , ,

Een artikel over post in Nederlands Dagblad op 3 februari 2016

Een artikel over post in Nederlands Dagblad op 3 februari 2016. Wil je het graag lezen? Als je op de foto klikt, zie je een grotere versie van het artikel waarbij je ook kan inzoomen.

Hoe kwam jij in contact met je postvrienden? Ik leerde Ruchama en Kim kennen via een kleinschalige postcommunity op internet, bijna acht jaar geleden. Ik ken ze vooral uit briefcontact, maar ze zijn een belangrijk deel van mijn leven geworden. De eerste jaren van onze briefwisseling deelden we al lief en leed met elkaar, zonder elkaar ooit ontmoet te hebben of te weten hoe de ander eruit zag. Bij het schrijven van die eerste brieven aan elkaar hadden we ook nog geen idee dat we ooit samen ‘een fabriek’ zouden runnen. Toen we in december bij elkaar kwamen, voelde het heel vertrouwd. Toch is het samenkomen nog steeds een zeldzame gebeurtenis. Dit was pas de vijfde keer dat we met z’n drietjes bij elkaar waren! Door onze brieven leerden we elkaar op een hele bijzondere manier kennen, post is zo’n mooie manier van contact! We hebben alle drie al eens uitgelegd wat post voor ons betekent. Zo vertelde Kim hoe ze zich minder eenzaam voelde door briefcontact. Ruchama schreef over hoe brieven schrijven voor haar dé manier is om tegelijkertijd alleen en samen te kunnen zijn. En ik probeerde de voordelen van briefvriendschap te noemen.

Postverhaal

Het artikel dat je op de foto hierboven kan zien, maakt ons opnieuw nieuwsgierig naar de verhalen achter briefvriendschappen van anderen. We schrijven graag over onze liefde voor post, maar het is ook heel inspirerend om verhalen van anderen te horen. Zo keek ik vorige week opnieuw naar Making Mail. Deze documentaire geeft me echt vlinders in mijn buik. Die herkenning! Alsof je na lang zoeken je soortgenoten vindt. Ook voel ik helemaal mee in de spanning en het enthousiasme rondom het ontstaan van de postvriendschappen en zelfs een posthuwelijk! In reacties op onze blogjes kunnen we soms al lezen over het bijzondere briefcontact van onze lezers, maar we zijn stiekem zo benieuwd naar het hele verhaal! Heb jij een bijzondere vriendschap per post waarover je wil vertellen? Heeft dat ene kaartje op precies het juiste moment dat verschil gemaakt? Heb je dankzij post iets nieuws ontdekt van jezelf? Of heb je een mooi poststuk gekregen dat je graag wil laten zien? Mail het ons! Wij zijn reuze benieuwd naar jouw verhaal!

Oproepje

Op zoek naar postvrienden? Bij de Postfabriek kan je een oproepje plaatsen!

Op zoek naar postvrienden? Bij de Postfabriek kan je een oproepje plaatsen!

Ben je nog op zoek naar postvrienden? Ook wij bieden lezers de ruimte om een oproepje te plaatsen. Ruchama legt in dit blogje (klik op de rode tekst) uit wat je daarvoor moet doen.

Kortingsactie MeerLeuks

In het artikel dat je bovenaan dit blogje kan vinden, vertelt Anita ook over de bijzondere thee-envelopjes die ik jullie vorige week liet zien. Vandaag is de allerlaatste dag dat je gebruik kan maken van de kortingsactie.

Je krijgt 10 % korting op je bestelling bij Meer Leuks met de kortingscode theezakje. Ook krijg je bij iedere € 10 die je besteedt, een gratis thee-envelopje. Dus bij een bedrag tussen de 10 en 20 euro krijg je één zakje gratis. Bij een bedrag tussen de 20 en 30 euro krijg je twee zakjes gratis en ga zo maar door! Tijdens het bestelproces kan je bij opmerkingen aangeven welke smaak/smaken je graag wil ontvangen. 

Lieve groetjes,

Nienke