Tags

, , , , , , ,

briefje2duidelijkewebsiteouder

Behalve het laten zien van leuke manieren om post te maken, mooi materiaal en andere postprojecten, schrijven we ook graag over de waarde van post.
Zo schreef Ruchama al eerder over hoe post kan troosten, vertelden Nienke en Ruchama over hun ‘briefverkering’ en deelde Kim het prachtige briefcontact tussen haar zoontje en zijn oma met jullie.
Nienke bedankte Ruchama en Kim voor hun briefverschap in dit logje, Kim schreef over de kracht van een (wens)kaartje en op de dag van de post schreven we wat post voor ons betekent: Ruchama over brieven schrijven, Nienke over briefvriendschap en Kim over het schrijven van brieven.

postvriendinnen zijn terugschrijvende dagboeken

 

 

 

Naast dat wij graag ons verhaal delen en zo herkenning of steun kunnen bieden, creëren we graag ruimte waar jij je verhaal kwijt kunt. Dat jullie deze persoonlijke stukken waarderen blijkt wel uit alle lieve maar ook hele open en eerlijke reacties! Ook plaatsen we eens in de zoveel tijd een lezersverhaal – zo heb je al kunnen lezen over een heel bijzonder kaartje en het persoonlijke verhaal van Debby.

Wil jij ook jouw postverhaal delen, stuur dan een mailtje naar: postfabriek@gmail.com!

Na al die verhalen over hoe bijzonder en fijn een briefvriendschap kan zijn, ga je vanzelf verlangen naar zo’n postvriendin! Het is dan ook niet gek dat we regelmatig de vraag krijgen hoe wij aan onze postvriendinnen zijn gekomen en of wij tips hebben.

Contactadvertentie

Wij hebben elkaar ontmoet via de Brievenbus, een online community en hebben daar ook een aantal andere penvriendinnen aan over gehouden. Maar ook via Instagram hebben we hele leuke meiden ontmoet waar we mee schrijven. Vaak lopen dit soort dingen vanzelf, als het klikt of als je noemt dat je nog iemand zoekt.

Maar als je nieuw bent in het postwereldje kan het heel lastig zijn om net de juiste persoon te treffen, die ook een penvriendin zoekt, met dezelfde interesses of verwachtingen. Omdat wij iedereen zo’n fijne postvriendin gunnen willen wij jullie de ruimte bieden om een oproepje te doen via de Postfabriek!

Hoe kan je een oproepje plaatsen?

Het idee is dat jij zelf een briefje schrijft zoals je normaal een poststuk zou maken. Zo kan je laten zien hoe jij graag post maakt, wat jouw stijl/smaak is en daarmee een stukje van jezelf. Je mag je uitleven en zelfs een envelop maken, maar het draait vooral om het stukje tekst!

Oproepje postvriendin

Stel jezelf voor (naam, leeftijd, gezinssituatie, werk, hobby’s en wat jij nog meer van belang vindt) maar schrijf ook op wat jouw voorkeuren en verwachtingen zijn. Hou je van lange, diepgaande brieven of juist van wekelijks een kort briefje. Misschien vind je het wel leuk om af en toe een cadeautje over en weer te sturen. Dit mag allemaal maar het is fijn als je van elkaar weet wat hoe de ander het post/brieven sturen ziet en daarmee teleurstellingen kan voorkomen.

Geef ook aan met hoeveel mensen je wil schrijven en of je een voorkeur voor leeftijd of gezinssituatie of overeenkomende hobby’s hebt. Maar durf je ook te laten verrassen, je ontdekt pas na een aantal brieven of er een klik is en je bent altijd vrij om aan te geven als het niet goed voelt en je er mee wilt stoppen.

Schrijf onderaan het briefje je eigen e-mailadres! (op een foto zal deze niet vindbaar zijn door spammers) Zo kunnen geïnteresseerden je een mailtje sturen en hebben jullie gelijk contact.

Je voorstel en oproep-brief mag je of zelf (goed leesbaar) op de foto zetten of naar ons opsturen per post. Dan zetten wij hem op de foto. Het adres kan je opvragen als je mailt naar postfabriek@gmail.com

Wij plaatsen de oproepjes dan op de Postfabriek. Afhankelijk van het aantal oproepjes kan dit eens in de maand meerdere oproepjes zijn of wanneer er een oproepje binnenkomt.

We kijken uit naar jullie verhalen en oproepjes!

Liefs, Kim, Nienke en Ruchama