Tags

, , , , , , , , , , , ,

Als ik denk aan het échte brieven schrijven, denk ik aan kalligrafie, aan je kroontjespen dippen in de inkt, aan luxe schrijfpapier en aan het verzegelen van je enveloppe met een lakzegel. Wanneer je post draait om je brief, dan zijn dit allemaal middelen om je brief een extraatje te geven en helemaal persoonlijk te maken. Ook geeft het een extra beleving aan het schrijven van de brief, want met je vulpen over dik papier glijden voelt toch anders dan met een balpen een lijntjespapiertje vol te kalken. Voor dit échte brievenschrijf gevoel ben je bij Scrittura Elegante aan het goede adres. In deze shop vind je prachtige schrijfwaren en echt héle mooie lakzegels.

Petra van Scrittura Elegante was zo lief om mij een aantal producten op te sturen om uit te proberen en wát een feestje was dat! Er werd een pakketje gebracht met daarin cadeautjes in een helemaal bijpassend cadeaupapiertje. In de pakjes zaten een hele mooie lakstempel, lakstaaf, lakzegelcréme en een heel mooi doosje briefpapier gevuld met alle soorten briefpapier en enveloppen van de Classica Italiana lijn van Rossi 1931 die Scrittura Elegante verkoopt. Wat een feestje om alles te bekijken! Helaas moest ik eerst nog even verhuizen voor ik er écht mee aan de slag kon.

Briefpapier uit de lijn van Rossi 1931 Classica Italiana

Het prachtige briefpapier uit de lijn van Rossi 1931 Classica Italiana

Briefpapier Classica Italiana uit de Rossi 1931 serie

Van Petra kreeg ik van alle typen briefpapier en enveloppen een voorbeeld opgestuurd en wat zijn ze mooi! De enveloppen zijn neutraal van kleur aan de buitenkant, maar hebben van binnen práchtige patroontjes met hier en daar goud accenten. Ook zijn er twee enveloppen met neutrale binnenkant, maar een gekleurd randje (rood of blauw) langs alle randen. Het briefpapier heeft zo’n zelfde gekleurd randje, in meerdere kleuren waaronder goud. De lijn is heel elegant en je kunt er echt een bijzondere, luxe brief mee sturen naar iemand!

De beeldschone enveloppen uit de Classica Italiana serie van Rossi 1931

De beeldschone enveloppen uit de Classica Italiana serie van Rossi 1931

Het briefpapier Classica Italiana van Rossi 1931 met verschillende kleuren omranding

Het briefpapier met verschillende kleuren omranding

Aan de slag met het briefpapier

Natuurlijk heb ik zelf ook een en ander uitgeprobeerd met het briefpapier. Het is van zichzelf al prachtig en heeft dus niet veel meer nodig, maar toch vind ik het leuk er altijd nog een persoonlijke noot aan toe te voegen. Zo heb ik een kopietje gemaakt van de binnenkant van een enveloppe en heb hier wat veertjes uitgeknipt en op het briefpapier geplakt. Daar heb ik met gouden pen het goud accentje ook aan toegevoegd.

IMG_6946IMG_6949Hetzelfde kun je natuurlijk doen op de enveloppe zelf. En door te schrijven met een kalligrafeer pen, maak je het luxe gevoel bij het briefpapier helemaal af! Ik gebruikte het om een afscheidsbrief te schrijven aan een collega. Ik knipte wat bloemetjes uit van het kopietje en plakte ze aan de buitenkant, met kleurpotloden en een gouden pen maakte ik het wat minder flets.

Binnenkant van een enveloppe uit de Classica Italiana Rossi 1931 serie

Binnenkant van de enveloppe voor Daphne

Buitenkant van de enveloppe voor Daphne

Buitenkant van de enveloppe voor Daphne

En mocht je nu net als ik soms iets té ver gaan met experimenteren en de voorkant van een enveloppe verpesten (ik gaf de enveloppe een gouden randje, wreef er doorheen met mijn hand en maakte een gigantische vlek die ik niet meer weg kon halen! Boe!), dan heb ik goed nieuws.. Als je de enveloppe uit elkaar haalt, kun je het mooie binnenkantje zo los halen en later nog eens gebruiken als mooi papiertje 😉

IMG_6960

De assorti set met daarin 9 verschillende dessins (1 dessin dubbel) enveloppen en 9 vellen briefpapier koop je voor €17,95. Voor bijna dezelfde prijs kun je ook een set van één ontwerp in een luxe doos kopen. Voor €6,50 heb je een probeerset met enveloppen en kaarten en voor €7,25 een probeerset met briefpapier, enveloppen en kaarten.

Lakzegels bij Scrittura Elegante

Wát is er nou perfecter dan een lakzegel om zo’n luxe brief echt helemaal af te maken? Ik kreeg van Petra een lakzegelstempel met de letter P voor Postfabriek met een heel mooi houten handvat. Daar kreeg ik een lakstaaf bij en een potje gouden zegel crème.

Lakzegel stempel, lakstaaf en zegellak Scrittura Elegante

Lakzegel stempel, lakstaaf en zegellak

Het leuke is dat je bij Scrittura Elegante zelf je lakstempel kunt samenstellen, hij is namelijk helemaal uit elkaar te halen! Zo kun je uit allerlei verschillende handvatten kiezen, maar kun je ook uit meerdere stempels kiezen. Naast de ronde die ik ontving zijn er ook een houder voor mini stempelmunten, een vierkante zegel én halve munten verkrijgbaar voor dubbele initialen. Zo stelde ik voor mijn beste vriendin als verjaardagscadeau al eens een stempel samen met de voorletter van haar naam en een handvat in haar favoriete kleur. Bij ieder handvat staat netjes aangegeven met welke stempels je deze kunt combineren.

Gedemonteerde lakzegel stempel van Scrittura Elegante

Een lakzegel stempel van Scrittura Elegante is zelf samen te stellen

Waar ik voor het eerst kennis mee maakte nu, was de zegel crème. Hier heb ik nog nooit eerder mee gewerkt, dus ik vroeg Petra om wat tips. Ze verwees me naar hun blog, die ik even heb gelezen voor ik aan de slag ging. Ik besloot om gewoon wat te proberen. Zo heb ik een zegel helemaal vol gesmeerd met crème, heb ik bij eentje alleen de P ingesmeerd (dat creëert wat leuk extra reliëf) en bij een zegel zowel de P als het randje ingesmeerd.

Lakstempels met zegel créme op drie manieren

Lakstempels met zegel créme op drie manieren

Ik weet niet of het helemaal mijn ding is, omdat ik de zegel op zichzelf al erg leuk vind. In dit geval vond ik het bij de brief die ik voor Daphne schreef echter wel heel leuk om de gouden accenten van het papier en de enveloppe terug te laten komen door ook een gouden lakzegel te gebruiken. Uiteindelijk vind ik het resultaat met alleen de gouden P het mooist, omdat dit mooi subtiel is.

Lakzegel op de brief voor Daphne

Lakzegel op de brief voor Daphne

Je vindt bij Scrittura Elegante ook een ruime keuze aan lakstaven en andere accessoires voor lakzegels. Voor uitgebreide tips voor het maken van mooie lakzegels, kun je terecht in dit blogje van Ruchama!

Mocht je houden van een klassieke stijl van papierwaren of geïnteresseerd zijn in kalligrafie, dan zou ik zeker eens rondneuzen bij Scrittura Elegante! Je bestelling wordt enórm goed verzorgd en zorgvuldig opgestuurd, Petra staat voor je klaar als je nog aanvullende vragen hebt en de producten kom je niet overal tegen.

Liefs,
Kim