Tags

, , , , , , , , ,

buit vrijmarkt 2016

Mijn buit van de Vrijmarkt

Wat was deze Koningsdag anders was dan voorgaande Konings- en Koninginnedagen… De slechte weervoorspellingen hield niet alleen veel kleedjes weg, ook veel mensen besloten binnen te blijven. Het is jammer dat je het hele jaar zo naar de Vrijmarkt uit kan kijken en de dag dan letterlijk in het water valt. Ik was dan ook opgelucht dat in Soest de zon scheen en de hele ochtend is blijven schijnen! Zo kon ik al voor 9 uur over de relatief rustige Vrijmarkt lopen in het zonnetje!

Waar ik vorige jaren echt op zoek ging naar postschatten als typemachines, kwartetspellen, flora en fauna boeken en een kaartenmolen had ik dit jaar een ander lijstje in mijn hoofd. Grappig genoeg heb ik dus ook bijna geen postschatten gezien die me in verleiding hadden kunnen brengen. Wel vond ik wat ik zocht en hoopte te vinden! Mijn vondsten hebben dit keer dus minder met post te maken maar toch wil ik ze met jullie delen omdat er wel een postkamer-functie aan bepaalde gevonden schatten zit.

Ruchama haar gevonden schatten

geborduurde lijstjes Op de foto zie je geborduurde lijstjes, deze zoek en verzamel ik om er met de tijd een wandje van te maken. Nadat ik dit idee onlangs bij Bonnie voorbij zag komen moet en zou ik ook een lijstjesmuur hebben en kocht ik dus twee lijstjes om hier een begin aan te maken. Stiekem kocht ik ook een derde maar thuis bleek dat exact hetzelfde borduurwerkje te zijn als ik nog geen kwartier daarvoor had gekocht… Daar ga ik dus een ander plekje voor zoeken 😉 Misschien haal ik het borduurwerkje er wel uit om er een kaartje van te maken!

Verder kocht ik een aantal mooie kop en schotels. Deze komen gewoon in de servieskast te staan máár je kan ze natuurlijk ook in de vensterbank zetten met een plantje er in, een speldenkussen van maken of als opbergkopje gebruiken op je bureau. Daarom kocht ik ook de twee schoteltjes zonder kopje. Zonde maar ik vind ze juist heel handig. Op mijn bureau staan meerdere van dit soort schoteltjes. Als je er met alleslijm een magneetje onder plakt heb je gelijk een schoteltje waar naalden, paperclips en nibs van je kalligrafiepen op blijven ‘plakken’. Maar ik gebruik ze ook graag om rondslingerende postzegels in te verzamelen.

mooie schoteltjes

Handige en mooie schoteltjes voor op je bureau

De borden en de waterfles gaan natuurlijk de keuken in maar de oude jeugdboekjes gaan mijn postkamer in om verknipt te worden! Er komt a.s. zondag een gastlogje van onze postvriendin Dana online waarin zij vertelt wat zij voor leuks doet met de kaften van oude boekjes. Kom dus zeker zondag even kijken wat ik binnenkort met de boekjes ga doen!

pocketboekjes

Oude pocketboekjes

Als laatste kocht ik nog drie porseleinen vogeltjes. Deze wil ik gaan gebruiken om voorraadpotjes mee te maken. Je kent ze wel, de saaie potjes die worden omgetoverd met een diertje op de deksel en deze een kleurtje te geven. Dit soort hippe potjes zijn handig voor knoopjes, kralen en lintjes in je postkamer!

Zoals je ziet, geen echte postschatten maar genoeg leuks om blij van te worden!

POSTSCHATTEN VAN LEZERS

Ook aan de inzendingen van jullie was te merken dat er weinig zon en zin om de Vrijmarkt over te gaan was. Gelukkig zijn er wel een aantal lezers over de markt wezen struinen en kwamen met leuke postschatten thuis. Hieronder hebben we ze voor je verzameld!

Ipie vond een doos vol lettertjes, deze lettertjes zijn altijd leuk om je post mee te versieren!

Rachel stuurde ons vorige week nog kaartjes uit Barcelona en liep woensdag alweer over een natte en koude Vrijmarkt. Gelukkig brak ook bij haar de zon toch door en kwam ze met een heel mooi boek en een stapel kaarten thuis. De kaarten verkocht haar boekwinkel nu voor 25 cent per stuk, dat is nog eens leuk kaarten kopen!

Hallmark kaartjes voor 25 cent!

Hallmark kaartjes voor 25 cent!

Een mooi natuurboek voor een euro

Een mooi natuurboek voor een euro

Willemijn verheugde zich al op de Vrijmarkt en deelde ook dit jaar weer haar postschatten met ons. In haar enthousiaste mailtje was te lezen hoe blij ze was met haar buit!

“De kwartetten had ik voor 50 cent, heel blij mee! Ik denk niet dat ik het hele dierenkwartet ga gebruiken voor post. Ik vind het zo mooi dat ik een paar kaartje ga ophangen met washi tape.

Het poppenkwartet vind ik heel bijzonder. Het is de tweede die ik in mijn leven tegenkom, de eerste heb ik ook gekocht. Dat was een andere variant, erg leuk. Het kwartet van Jip en Janneke heb ik vooral gekocht met het oog op Postcrossing. Ik merk met private swaps dat men die typisch Hollandse dingen, zoals Nijntje en Jip en Janneke, erg leuk vinden. Die van Sarah Kay is gewoon heel lief en die met sprookjes erg mooi en oud. 
wetransfer-003
Van de boeken kan ik mooie enveloppen en labels maken. Het PostNL blikje kocht ik voor 20 cent inclusief 6 kaarten en een velletje stickertjes. Een prachtige buit!
wetransfer-2fd7fc (1)1 20160428_164210
Ps. Ik heb trouwens nog wel contactgegevens gekregen van een echtpaar in mijn woonplaats die postzegels verkopen. Hij had nu alleen Nederlandse, hele saaie postzegels bij zich. Ik mag een keer bij hen thuis komen snuffelen en beloofde me voor hele kleine prijzen te verkopen. Leuk!” 

Eske ging met een aantal mooie postschatten naar huis zoals dit briefpapier maar ook nog wat boeken en een oude lotto, leuk

Mijke vond dit handige pakje met flesjes met kraaltjes. De kraaltjes kan je gebruiken om op een kaart te borduren maar dit zijn ook de flesjes die ik gebruik om mini flessenpost van te maken!

Benieuwd naar de postschatten van vorige jaren? Kijk dan eens bij de logjes van vorige jaren:

Liefs, Ruchama