Tags

, , , ,

vrolijk je postvriendin op met deze engerd

Vrolijk je postvriendin op met deze engerd

Je zelfgemaakte enveloppen en kaarten kan je nog persoonlijker én grappiger maken met een kleine toevoeging. Zo hebben we al in verschillende blogjes onze poststukken met wiebeloogjes laten zien. Maar wat vind je van deze uitschuifbare tong? Tijdens het maken van dit poststuk heb ik zelf zoveel lol gehad! In het korte filmpje hieronder kan je zien hoe de losse onderdelen bewegen.

Met een paar kleine handelingen laat je de afbeelding op je poststuk al een tong uitsteken. Kijk je mee?

Hoe doe je dat?

de zelfgemaakte envelop zonder toevoegingen

De zelfgemaakte envelop zonder toevoegingen

De envelop maakte ik van een bladzijde uit Happinez. Ik heb de envelop zo gevouwen dat hij mooi aansluit op het grootste formaat van de doorzichtige kaartzakjes. Want ik ga de envelop straks in een doorzichtig kaartzakje schuiven. Dan kan er tijdens de reis naar de ontvanger niets mee gebeuren.

Tip: plak de verschillende delen van de envelop nog niet aan elkaar, dan kan je de tong straks makkelijker bevestigen.

tong en oogjes liggen klaar voor de operatie!

Tong en oogjes liggen klaar voor de operatie!

Van een stukje gekleurd papier knipte ik een tongetje met een gespleten punt. En uit mijn bak met verschillende wiebeloogjes zocht ik passende ogen uit.

met een mesje snijd ik een gleufje voor de tong

Met een mesje snij ik een gleufje voor de tong

Met behulp van mijn mesje snij ik een gleufje op de plek van de mond. Ik maak het gleufje heel iets groter dan het tongetje, dan kan het straks makkelijk schuiven.

stukje tape aan het uiteinde van de tong

Stukje tape aan het uiteinde van de tong

Als je om het uiteinde van de tong, die aan de binnenkant van de envelop zit, een stukje tape plakt, voorkom je dat de tong eruit valt. Ook kan je door het stukje tape het tongetje makkelijker vastpakken en heen en weer schuiven. Nu nog de oogjes erop plakken en klaar is je gekke envelop!

ook deze griezel krijgt een uitstekend tongetje

Ook deze griezel krijgt een uitstekend tongetje

kaart én envelop met uitschuifbare tong en wiebeloogjes

Kaart én envelop met uitschuifbare tong en wiebeloogjes

Ik stuurde deze leukerds naar een vriendin en hoop dat ze bij het openen van de post net zoveel lol heeft als ik bij het maken ervan!

Wil je ook de andere blogjes bekijken waarin we de wiebeloogjes hebben gebruikt? Ruchama plakt ze zelfs op haar postzegels en neemt ze standaard mee op reis voor  haar vakantiekaartjes. Ik gebruik ze ook graag in combinatie met onze andere favorieten: witte stift en wenskaart-zakjes.

Lieve groetjes,

Nienke