Tags

, , , ,

Elk jaar plaats ik in november een overzicht online met allerlei leuke kerstkaarten van de hand van Nederlandse ontwerpers. Zelf vind ik het met kerstkaarten leuk om niet voor een massaproduct te gaan, maar om juist de kleine ondernemer of zelfstandige ontwerpers te steunen. Om meer mensen hiertoe te inspireren, deel ik graag een aantal van mij favorieten met jullie. Kijk er op los in dit overzicht en kies iets moois!

Zinvol

Wil je mensen méér wensen dan alleen een fijne kerst of een gelukkig nieuwjaar? Dan zijn de kaartjes van Zinvol echt de kaartjes die je moet hebben. Wij zijn enorm fan van dit merk omdat de teksten op de kaartjes een net andere invalshoek hebben dan de meeste wenskaarten. Zelf ga ik dit jaar absoluut een aantal Zinvol(le) kaartjes versturen en zet dit merk daarom dit jaar extra in de spotlight. Van de meeste merken zal ik jullie één kaartje laten zien, maar in dit geval kon ik echt niet kiezen en deel er maar liefst vier. Want kijk nou: wie wil zo’n kaartje nou niet in de bus rond de feestdagen?

3115011-zinvol-kerstkaarten-2015-k13115011-zinvol-kerstkaarten-2015-k33115011-zinvol-kerstkaarten-2015-k43116008-zinvol-kerstkaarten-2016-k16De kaartjes kun je kopen bij verschillende winkels. Wil je weten waar je ze vindt bij jou in de buurt? Stuur Janneke en Marco van Zinvol dan even een mailtje op info@zinvol.nu met daarin deze vraag en jouw postcode. Meer weten over dit mindvolle merk? Lees ons blogje met interview! Ook de moeite waard is dit blogje, waarin te zien is welke prachtige post Sandie maakte met de mooie kaarten van Zinvol.

Goldlokje

Op Etsy is ook ontzettend veel leuks te vinden op het gebied van kerst en kerstkaarten, zoals de superknusse kerstkaartjes van Goldlokje. Voor een set met allevier de kaarten betaal je €5,50, dan krijg je er gerecyclede enveloppen bij. Hoe leuk is dat? De kaarten zijn ook per stuk verkrijgbaar, dan betaal je €1,50.

Kerstkaarten van Goldlokje

Kerstkaarten van Goldlokje

Meerleuks

Ook Meerleuks, dé webshop voor postpapier enzo heeft eigen kerstkaarten uitgebracht dit jaar. Er zijn vier varianten, waarvan twee soorten ansichtkaarten (soort 1 en soort 2) voor €0,50 per stuk en twee soorten wenskaarten (soort 1 en soort 2) voor €1,25 per stuk of €6,95 per 10 stuks. De wenskaart op de afbeelding hieronder is ook te verkrijgen in budgetvorm voor €0,75 per stuk of €4,99 per 10 stuks, hierbij zijn de kaarten gedrukt op iets dunner aanvoelend papier.

Kerstkaart van Meerleuks.nl

Kerstkaart van Meerleuks.nl

Ook kun je bij Meerleuks nog allerlei andere kerstkaarten vinden van de hand van andere ontwerpers uit zowel binnen- als buitenland. Een overzicht van alle kerstproducten vind je hier.

Love, Sam la vie d’une femme

Nieuw in ons overzicht dankzij een tip van een lezer is Love, Sam! Zij verkoopt vijf verschillende postkaarten met geïllustreerde achterkant. Je kunt de kaarten kopen in een set met alle vijf de ontwerpen voor €5,- of per stuk voor €1,25.

Kerstkaarten van Love, Sam

Kerstkaarten van Love, Sam

Kaartje of Kip

We noemen ze elk jaar en ook dit jaar mogen ze zeker niet ontbreken in dit overzicht: de kleurrijke kerstkaarten van Kaartje of Kip! Op de kaarten vind je altijd dieren terug, gecombineerd met kerstige elementen en veel detail. Ik heb de kaartjes zelf ook al eens verstuurd en ze zijn van goede kwaliteit én hebben ook nog eens een hele mooie achterkant. Er zijn postkaarten (€5,95 voor 8 stuks), luxe wenskaarten (€4,95 voor 4 stuks) en cadeaukaartjes (€1,- p.s.) te verkrijgen. Je kunt zelf een leuke set samenstellen voor een scherpe prijs of voor één specifiek ontwerp gaan. Bekijk alle kaarten hier.

Kerstkaart van Kaartje of Kip

Kerstkaart van Kaartje of Kip

littleleftylou

Nog zo een leuke ontwerper die kaartjes verkoopt op Etsy is LittleLeftyLou. De kerstkaarten die zich kenmerken door de zachte pastelkleuren koop je in een set van vijf verschillende kaarten voor €5,-. Het zijn ansichtkaarten en ook de achterkant is mooi geïllustreerd. Koop je de kaarten liever los, dan betaal je €1,25 per kaart.

 

Kerstkaarten van LittleLeftyLou

Kerstkaarten van LittleLeftyLou

Oktoberdots

Nog zo’n ontwerper die niet mag ontbreken in dit overzicht is Oktoberdots. Naast de collecties van voorgaande jaren, shop je ook de vier nieuw ontworpen kerstkaarten uit de Tartan collectie die zich kenmerken door een quote en een schotse ruit. Er zijn zoveel verschillende kaarten met bijbehorende prijzen, dat het onmogelijk is naar alles door te linken, maar de nieuwste ontwerpen koop je voor €1,25 per stuk. Bovendien kun je bijpassende sluitstickers kopen om je enveloppe in bijpassende stijl te kunnen versieren! Bekijk hier het hele overzicht met álle kerstkaarten.

Kerstkaart van Oktoberdots

Kerstkaart van Oktoberdots

Studio Draak

Nog een nieuweling in ons overzicht is Studio Draak. De schattige kerstkaarten hebben een rustige en lieve uitstraling en zijn alleen nog per stuk te koop voor €1,20. Het zijn ansichtkaarten en ook de achterkant is leuk geïllustreerd!

Kerstkaarten van Studio Draak

Kerstkaarten van Studio Draak

Unieke postkaarten

De kaarten van Unieke Postkaarten van Wendy de Boer zijn weer van een hele andere stijl. Onze smaak is het niet helemaal, maar omdat smaken verschillen zijn er vast mensen wiens hart wel sneller gaan kloppen van de vrolijke en kleurrijke stijl! Bovendien koop je onderstaande kaartjes (met geïllustreerde achterkant) nu heel voordelig voor maar €5,- voor 10 kaarten én gratis sluitstickers. Per stuk betaal je €1,-.

Kerstkaarten van Unieke Postkaarten

Kerstkaarten van Unieke Postkaarten

Liefs Karlijn

Ook nieuw dit jaar zijn de door Karlijn geïllustreerde kaartjes. Ruchama volgt Karlijn op Instagram en tipte mij over deze mooie heldere illustraties. Ze zijn mooi, neutraal en geven toch een echt kerstgevoel! De kaartjes zijn per stuk voor €1,50 of per set van 8 stuks voor €10,50 te bestellen via Karlijn haar webwinkel.

Kaartjes van Liefs Karlijn

Kaartjes van Liefs Karlijn

Grootzus

De kaarten van Grootzus hebben ook weer geheel hun eigen stijl en er is van alles op te zien. Je koopt een set van vijf verschillende kerstkaarten voor €12,50 en een losse kaart voor €2,50. De lieve ijsberen zijn onze absolute favoriet, al is de kaart met de dieren in het bos ook heel erg mooi qua kleurgebruik.

Kerstkaarten van Grootzus

Kerstkaarten van Grootzus

Cardcetera

Hou je helemaal niet zo van illustratie en heb je liever foto-kaarten, dan ben je bij Cardcetera helemaal aan het goede adres. Voor €0,75 heb je al een kerstkaart uit de eigen collectie van Cardcetera in huis. Er zijn drie soorten, je vindt ze hier, hier en hier. Natuurlijk heeft Cardcetera ook nog een hele collectie met kerstkaarten van andere ontwerpers, bekijk het overzicht hier.

Kerstkaart van Cardcetera

Kerstkaart van Cardcetera

Studio Inktvis

Ook bij Studio Inktvis is er ruime keuze in kerstkaarten, van zwart witte tekst tot kleurrijke illustraties. Je koopt de kaarten per stuk en betaalt per kaart €1,25, dit is exclusief een enveloppe. Deze kun je eventueel los bij bestellen voor €0,35.

Kerstkaart van Studio Inktvis

Kerstkaart van Studio Inktvis

Mijksje

Meestal vaar ik in dit blogje geheel op de tips die ik krijg van lezers en de merken die ik zelf al ken. In het overzicht dit jaar miste ik echter een bepaalde stijl: handlettering. Ik besloot even te googelen en na me door alle grote commerciële aanbieders heen te hebben geworsteld, kwam ik uit bij een waar juweeltje. De kaartjes van Mijksje vind ik werkelijk prachtig in hun eenvoud en horen dan ook absoluut thuis in dit overzicht. De prijzen verschillen per kaart en álle kaarten zijn mooi. Neem dus vooral even een kijkje! De kaart hieronder kun je kopen in een set van vier voor €6,- of per stuk voor €1,75.

Kerstkaart van Mijksje

Kerstkaart van Mijksje

Wawollie Anke & Benito

Tot slot willen we nog even jullie aandacht vragen voor een wel heel bijzondere kerstkaart.

Ga je naar VegFest en ben je nog op zoek naar kerstkaarten? Maria (die ook ons geweldige logo ontwierp!) maakte onderstaande kaarten en de opbrengst gaat naar Anke en Benito. Anke is door een gruwelijke brand haar bedrijf (Wawollie, een kringloopwinkel waar Nienke vaak en graag kwam), thuis, levenswerk en drie katten verloren. Nu blijkt haar grote liefde Benito ook nog kanker te hebben. Benito wordt behandeld, maar Anke staat machteloos omdat ze door haar reserves heen is en geen inkomsten heeft.

De prijzen van de kaarten zijn als volgt:
1 voor €1,75
5 voor €7,50
10 voor €14,50 
20 voor €27,50

Er wordt gewerkt aan een webshop zodat de kaarten ook online te verkrijgen zijn! Wil je een berichtje krijgen als dit geregeld is, laat hieronder dan een comment achter en dan laten wij het je weten!

En wil je geen kerstkaarten, maar wel hulp bieden? Lees erover in de facebookgroep Steun WaWollies Anke en Benito en help op een andere manier, ze kunnen het zo goed gebruiken!

Nog geen kerstkaarten in huis? Ik kan me niet indenken dat je na deze post nog niets leuks hebt gevonden. Heb je zelf nog een ontzettend leuke tip, mag je die altijd achterlaten in de comments natuurlijk.

Liefs,
Kim