Tags

, , , , , , ,

Met een Banner Punch Board van We R Memory Keepers maak je snel en eenvoudig vlaggenlijnen. Dit hulpmiddel is veelzijdig omdat je drie verschillende vormen en veel verschillende formaten kan kiezen. Ook zit er bovenin een perforator verwerkt waarmee je kleine gaatjes bovenin in je vlaggetjes kan maken. Zo rijg je heel gemakkelijk een touwtje door je vlaggetjes. In dit blog laat ik stap voor stap zien hoe het werkt en wat je er zoal mee kan maken. Kijk je mee?

Hoe werkt het?

We R Memory Makers Banner Punch Board

We R Memory Makers Banner Punch Board

Allereerst kies je de vorm voor je vlaggetje. Je kan kiezen tussen Pennant, Flag en Crest. Voor de Flag en Crest vorm kan je papier gebruiken dat maximaal 14 centimeter breed is. Ik maak eerst een Pennant: het klassieke vlaggetje.

Je legt je papier onder de klep en bepaalt het formaat. Als je je vlaggetjes straks om een touwtje wil lijmen, kan je je papier nu dubbel vouwen. Zorg er in dat geval voor dat je de vouwkant bovenaan legt.

Op het bord staan streepjes waar je je papier tegenaan kan leggen. Zo ligt je papier recht en kan je heel eenvoudig meerdere vlaggetjes van dezelfde maat maken.

Dan doe je de klep dicht om te gaan snijden. In de klep zitten magneetjes die je helpen om het papier op zijn plek te houden.

Het blauwe ronde ding midden op het bord is je snij-gereedschap. Die haal je uit het houdertje en doe je in de gleuf om te gaan snijden. Er zit een rond uitsteeksel aan de onderkant. Die zet je in de gleuf van de klep en ‘stuurt’ je mesje langs het snij-gedeelte.

Twee keer snijden en je vlaggetje is al klaar!

Voor je het weet heb je meerdere vlaggetjes en kan je je vlaggenlijn in elkaar zetten.

Op de foto hierboven zie je het grootste vlaggetje, een tussenmaat en het kleinste vlaggetje dat je met deze Banner Punch Board kan maken. Maar daar tussenin zijn ook nog verschillende maten mogelijk.

Wil je de vlaggetjes aan een touwtje rijgen? Dan kan je met de perforator bovenin het bord kleine gaatjes maken. Als je goed kijkt, zie je een klein hoogteverschil. Daar kan je je Pennant vlaggetjes tegenaan leggen.

De gaatjes die je met deze perforator maakt zijn kleiner dan de gaatjes van een gewone perforator. Ook hoef je niet zelf uit te meten waar de gaatjes moeten komen. Je kan je zelfgemaakte vlaggetjes er zo in te schuiven.

Dit Pennant vlaggetje is klaar om aan een vlaggenlijn te rijgen.

Als je je papiertje voor het snijden dubbel hebt gevouwen, kan je de vlaggetjes om het touwtje lijmen. Dan hoef je geen gaatjes in je vlaggetjes te maken.

Naast de klassieke vlaggetjes kan je ook twee andere vormen maken. De Flag vorm zie je links op de foto hierboven, de Crest vorm zie je rechts.

Omdat de klep doorzichtig is, kan je precies zien waar je je papiertje insnijdt. Handig als je papier gebruikt met een afbeelding erop.

Bij de vlagvormen die aan de bovenkant recht zijn, kan je je zelfgemaakte vlaggetje recht in de perforator schuiven.

Zo komen je gaatjes altijd op de juiste plek.

Zo kan je met al je zelfgemaakte vlaggetjes een rechte vlaggenlijn maken!

Inspiratie

Ik heb in eerdere blogjes al twee slingertjes laten zien die ik met dit snij-apparaat heb gemaakt. Voor mijn themapost met uilen heb ik papier met muzieknoten gebruikt.

Voor een jarig vriendinnetje maakte ik deze slinger van papier uit de vierde editie van het Flow Book for Paper Lovers. Deze post heb ik laten zien in dit blog.

Bij slingers denk je al gauw aan feest en felle kleuren, maar je kan ze natuurlijk ook minder uitbundig maken. Van deze bladzijde uit een boek dat ik in de kringloop vond, maakte ik vlaggetjes in de Flag vorm.

Het grappige is dat de gordijnen die je op de foto ziet ook in mijn postkamer hangen!

Je kan de vlaggetjes zelf heel basic houden en later versieren. Ook leuk om met kinderen te doen! Snij een aantal vlaggetjes van effen papier en laat ze door je kinderen beschilderen of beplakken. De vlaggetjes die je op de foto hierboven ziet, heb ik van kraft papier gemaakt en beplakt met afbeeldingen uit een oud boek.

De afbeeldingen heb ik uitgeknipt met mijn cirkel-ponsen. Voor de grote cirkels heb ik deze pons gebruikt, voor de kleine cirkels deze pons.

Deze grote vogelslinger was in een half uurtje klaar!

Met de allerkleinste vlaggetjes versierde ik de achterkant van een verjaardagskaart.

Recensie

Zelfgemaakte slingers stuur ik graag mee als cadeautje, maar het uitmeten en uitknippen vond ik meestal saai en vervelend om te doen. Met dit hulpmiddel maak je heel snel en eenvoudig een unieke vlaggenlijn. Daardoor gebruik ik het graag! Ik maak het liefst vlaggetjes in de Pennant vorm. Hiervoor hoef je je papier alleen onder de klep te leggen en niet eerst op maat te snijden. De andere twee vormen zijn leuke extra’s, maar vind ik persoonlijk minder mooi én nemen meer tijd in beslag. Wat me tegenvalt is dat het mesje niet door elke papiersoort snijdt. Ik gebruik graag oude boeken en tijdschriften voor mijn poststukken, maar het mesje blijft bij dit soort papier vaak haken. Als het mesje blijft haken, maak ik een malletje van stevig papier op het Punch Board en knip de vlaggetjes met een goede schaar. Het mesje blijft meestal haken in dun papier, maar door zwaarder papier snijdt het prima!

Ik had andere verwachtingen van dit product, maar toch vind ik het een echte aanwinst! Je ziet vanaf nu vast meer poststukken voorbij komen die ik met het Banner Punch Board van We R Memory Keepers heb gemaakt!

Ik ben benieuwd wat jullie van dit product vinden. Zou jij het aanschaffen?

Lieve groetjes,

Nienke