Tags

, , , , , ,

Themapost met uilen

Geïnspireerd door een bladzijde uit Flow Magazine maakte ik themapost voor een vriendin die uilen spaart. De post bestaat uit een grote envelop met daarin een kaart, twee verschillende cadeau-zakjes en een slinger. Alle onderdelen maakte ik van bladzijdes uit oude boeken en magazines. En ik vond zelfs bijzondere postzegels die perfect bij dit thema passen! In dit blogje laat ik zien hoe ik het poststuk op de foto heb samengesteld. Kijk je mee?

Kaart en envelop

Van links naar rechts: de envelop, de print voor de kaart en het vogelboek

Op de foto hierboven zie je aan de linkerkant de envelop. De voorkant maakte ik van een bladzijde uit Flow Magazine en voor de achterkant gebruikte ik een bladzijde uit een oud muziekboek. Wil je stap voor stap zien hoe ik deze grote enveloppen maak? Klik dan door naar deze video!

Geïnspireerd door de illustratie op de voorkant van de envelop maakte ik een kaart. Daarvoor heb ik een bladzijde uit een muziekboek op A4-formaat gesneden. Dan past het papier in de papierlade van mijn printer. Mijn printer is een combinatie van een printer en scanner in één. Op het scan-gedeelte heb ik een vogelboek gelegd. En zo heb ik de uil die op de kaft van het boek staat, op de bladzijde met muzieknoten geprint.

Als basis gebruikte ik een blanco dubbele kaart van kraft papier uit een set van Action. Vlak voor de kerstdagen kocht ik de laatste setjes bij een Action-winkel in mijn woonplaats. Ze konden daar helaas niet vertellen of er nog aanvulling zou komen. Maar andere blanco kaarten kan je in allerlei andere (web)winkels vinden. Bijvoorbeeld deze set bij MeerLeuks. Ook kan je een vel stevig papier dubbel vouwen en dit als basis gebruiken. De print van de uil heb ik  op maat gesneden en met mijn lijmroller op de voorkant van de blanco kaart geplakt.

slinger

Zelfgemaakte vlaggenlijn

De vriendin waar ik dit poststuk voor heb gemaakt, heeft een nieuw huisje. Daarom maakte ik er een feestelijke uilen-slinger bij. De vlaggetjes zijn weer uit bladzijdes van een oud muziekboek. Daarop plakte ik gekleurde cirkels en plaatjes van uilen die ik uitknipte met een cirkel-pons. Met letterstickers van HEMA schreef ik ‘woehoe!’ op de slinger. Met een Pritt-stift heb ik de vlaggetjes aan een stuk bindtouw geplakt.
De vlaggetjes maakte ik met behulp van mijn Banner Punch Board van We R Memory Keepers. Dit handige hulpmiddel heb ik van Ruchama en Kim gekregen. Binnenkort vertel ik er meer over in een apart blogje. Met een Banner Punch Board maak je in no-time een vlaggenlijn. Maar je kan de vlaggetjes natuurlijk ook gewoon met een schaar uit papier knippen. Kim laat zien hoe ze een mini-slinger maakt in haar blogje over feestelijke post.

De slinger heb ik in een zelfgemaakt cadeau-zakje verpakt. Het zakje maakte ik met  deze enveloppenmal van een bladzijde uit een muziekboek.

In een klein zakje dat ik met deze enveloppenmal maakte, stopte ik haar oude huissleutel. Omdat ik ziek was, kon ik die niet persoonlijk terugbrengen. Beide zakjes versierde ik op dezelfde manier als de slingers. Ik vond precies genoeg foto’s van uilen in mijn grote stapel Roots Magazines die ik eens op een rommelmarkt kocht.

Postzegels

De afgelopen weken had ik last van een hardnekkig griepvirus. Ik heb een groot deel van januari doorgebracht onder een dekentje op de bank. Een aantal super lieve mensen hebben me in die periode kaartjes gestuurd om me beterschap te wensen. Dat deed me goed! En alle lieve wensen per post lieten me opnieuw inzien hoe bijzonder fijn deze vorm van contact toch is. Alle kaartjes waren gebundelde stukjes aandacht die ik kreeg zonder er direct iets mee te hoeven doen. Bellen of visite ontvangen was niet fijn, omdat ik zo benauwd was en veel moest hoesten. Maar de kaartjes kon ik openen op een zelfgekozen moment, zonder er ook maar iets mee te hoeven doen. Superfijn!

Tussen al die lieve kaartjes zat ook een kaart van de moeder van een vriendin. Zij stuurde me een recept van een heel gezond soepje en een geweldig cadeau: een postzegelvel vol wintervogels! Deze postzegels zijn onderdeel van een postzegelserie over in Nederland voorkomende vogelsoorten. De serie bestaat uit vier verschillende velletjes die zijn gerangschikt per seizoen. Tussen de wintervogels op dit velletje zit ook een oehoe! Perfect voor deze uilen-post!

Deze postzegels zijn niet alleen bijzonder mooi, maar geven ook toegang tot een extra beleving. Je kan de postzegels scannen met de Cee-app en zo de bijbehorende vogelgeluiden horen én meer informatie over elke vogel lezen. De Cee-app die je hiervoor nodig hebt, kan je gratis downloaden. Dit staat wel aangegeven op het postzegelvel, maar je kan het niet terugvinden op de postzegels zelf. Misschien is het leuk om er iets over te schrijven in je brief. 

Ik maakte schermafbeeldingen tijdens het scannen van de postzegel om jullie te laten zien hoe het werkt. Op de foto hierboven kan je de verschillende stappen zien. Als je de Cee-app opent, op ‘scan nu’ drukt en boven één van deze postzegels houdt, opent binnen enkele seconden een pagina met informatie over de vogel op de zegel. Als je een klein stukje verder scrolt, kan je zelfs verschillende geluidsopnames vinden!

Sluitsticker

En natuurlijk kon een bijpassende sluitsticker niet ontbreken! De sticker die je op de foto hierboven ziet, bestaat uit een sticker van Hipgemaakt en een sticker uit de tweede editie van het Flow Book for Paper Lovers. In dit Flow-boek vind je ook verschillende etikettenstickers met uilen die je voor het adres van de ontvanger kan gebruiken.

Wil je meer themapost bewonderen? Ruchama maakt vaak post met een thema. Haar blogjes kan je terugvinden onder de categorie themapost.

Veel postplezier!

Lieve groetjes,

Nienke