Tags

, , , , , , , ,

Themapost van Alice in Wonderland

In dit blogje laat ik een aantal poststukken zien die ik de afgelopen weken heb gemaakt en verstuurd. Je ziet hoe ik ideeën uit oudere blogjes opnieuw toepas en combineer. En je vindt vooral heel veel foto’s om inspiratie op te doen. Kijk je mee?

In verwachting

Voor een vriendin die in verwachting is, maakte ik deze felicitatie-post. De envelop bestaat uit een afbeelding uit Happinez die ik dubbel had. De basis van de envelop heb ik met behulp van deze enveloppenmal van één van de bladzijdes gevouwen. Uit de andere bladzijde heb ik alleen een detail geknipt. Dat heb ik verstevigd met karton en met foam-tape precies op de afbeelding van de envelop geplakt. In mijn blogje over 3D-post vertel ik uitgebreid over deze techniek.

Babushka-kaartjes

In de envelop stopte ik twee zelfgemaakte kaartjes. De ontvangster verzamelde jarenlang Babushka poppetjes. Toen ik daar plaatjes van tegenkwam, zag ik helemaal voor me hoe ze nu zelf eigenlijk ook een soort van Babushka is en een klein poppetje in haar buik draagt. Het grootste én het kleinste poppetje knipte ik uit en verstevigde ik met karton.

 

In mijn blogje over themapost met uilen vertel ik over postzegels met wintervogels. Die postzegels zijn onderdeel van een postzegelserie over vogelsoorten die in Nederland voorkomen. De serie bestaat uit vier verschillende velletjes die zijn gerangschikt per seizoen. In februari kwam het postzegelvel met lentevogels uit. Die kan je op de foto hierboven zien en er zit ook een ooievaar bij! Supertof voor geboortepost!

De vogelzegels zijn niet alleen bijzonder mooi, maar geven ook toegang tot een extra beleving. Je kan de postzegels scannen met de Cee-app en zo de bijbehorende vogelgeluiden horen én meer informatie over elke vogel lezen. De Cee-app die je hiervoor nodig hebt, kan je gratis downloaden.

Een postzegel met een ooievaar: leuk voor geboortepost!

 

In de inhoudsopgave van Happinez, die je voorin het magazine vindt, staan altijd kleine fotootjes van een paar artikelen. Zo ook van de afbeelding die ik heb gebruikt voor de envelop. Van het kleine fotootje heb ik een bijpassende sluitzegel gemaakt. De sluitzegel bestaat uit meerdere onderdelen. De basis is een sticker van Hipgemaakt. Met daarop een reststukje van de bladzijde waar ik de envelop van heb gemaakt. Met deze cirkel-pons maakte ik er een cirkel van. En bovenop zie je het kleine fotootje uit de inhoudsopgave, uitgeknipt met deze pons.

Envelop-tattoo

Op een envelop voor Kim maakte ik een ‘envelop-tattoo‘ als adresetiket. In mijn blogje over envelop-tattoos vertel ik er uitgebreid over. Daar vind je meer info over de pen en het kleurboek dat ik hiervoor gebruik.

De tekening uit het kleurboek trok ik over op een doorzichtig wenskaartzakje.

Alle afbeeldingen die ik voor dit poststuk heb gebruikt komen uit Happinez. De bladzijdes komen uit verschillende uitgaves, maar hebben wel dezelfde stijl. Ik schreef een lange brief op saai lijntjespapier en heb de blaadjes samengebonden met een brede strook.

Post voor Kim met de Keep van postzegelvel met wintervogels

Ook voor dit poststuk maakte ik een bijpassende sluitzegel van een sticker van Hipgemaakt en een uitgeponst plaatje.

Naaipost

De voorkant van de envelop is een bladzijde uit Mollie Makes, de achterkant is een bladzijde uit 101 woonideeën.

Een tijd geleden vond ik een stapel Mollie Makes magazines in de kringloopwinkel. Een tijdschrift-tip als je van deze stijl houdt. Zie je ze liggen in een kringloopwinkel of rommelmarkt? Blader er dan eens in! Inspirerend en vol prachtige afbeeldingen om te gebruiken voor je post!

De mooiste afbeeldingen over handwerken scheurde ik uit en toverde ik om tot post voor mijn oude naai-juf. Ongeveer 2,5 jaar lang had ik wekelijks les van haar en hadden we ook hele fijne gesprekken. Ze is nu helaas verhuisd naar het buitenland. Ik mis de fijne ochtenden samen, maar we houden elkaar nog op de hoogte in geschreven vorm!

In het blogje over mijn postkamer vertel ik hoe mijn postkamer soms als een winkeltje voelt. In de kasten staan allerlei bewaardozen, blikken en potjes vol zelfgemaakte postspulletjes. Ik kan in mijn zelfgemaakte voorraad shoppen voor een poststuk dat ik wil gaan maken. En bundel zo meerdere momentjes van aandacht en liefde om als één geheel aan de ontvanger te geven. Als al die losse stukjes dan samenvallen, geeft me dat zo’n goed gevoel! De kaart en het kleine zelfgemaakte cadeau-zakje komen bijvoorbeeld uit twee verschillende magazines. Maar als je het zo samen ziet, hoort het gewoon bij elkaar! De afbeelding op de kaart komt uit Molly Makes en het zakje maakte ik met behulp van deze mal van een bladzijde uit VT Wonen.

Tip: Ik vond A4 kraft-papier bij Boekenvoordeel! In een pak zitten 24 velletjes en kost € 2,99. Het papier is 160 gram, dus redelijk stevig! Ik gebruik het graag als basis voor grote dubbele kaarten. De kaart op de foto hierboven maakte ik ook met dit kraft-papier.

Zelfs de sluitzegel op het cadeau-zakje komt uit eigen voorraad!

In deel 2 van mijn blogjesreeks over hergebruik van tijdschriften vertel ik wat je nog kan maken van stroken die je overhoudt na het snijden van kaarten en enveloppen. Op de foto hierboven zie je hoe ik zo’n strook heb gebruikt om de brief samen te binden. Ook vond ik een plaatje van een garenklosje dat ik erop heb geplakt.

De brief heb ik in de kaart geschoven en samengebonden met een label. Het label is gemaakt van de kaft van Flow Magazine.

Ik vond zelfs bijpassende tape om de envelop en het beschermende zakje mee dicht te plakken. Tape met scharen dessin kan je hier vinden.

Handlettering stempels

Ik ben nog steeds verliefd op deze stempels en pak ze er steeds even bij om persoonlijke kreten in sierlijke letters op enveloppen en kaarten te maken. Op de foto hierboven zie je ook mijn laatste kringloopgeluk: oude airmail enveloppen!

Hieperdepiep

De stempels en airmail-enveloppen gebruikte ik o.a. voor post aan een jarige vriendin. Ik stempelde ‘hieperdepiep’ op één van de oude enveloppen.

Het dunne airmail-papier laat zich ook makkelijk in een typemachine schuiven. Het adres van de jarige typte ik op de envelop met mijn Hermes Ambassador.

Met behulp van mijn Banner Punch Board maakte ik een vlaggenlijn van papier uit de vierde editie van het Flow Book for Paper Lovers. Binnenkort zal ik uitgebreider over dit handige hulpmiddel vertellen!

Met deze stempels schreef ik ‘Joepiedepoepie’ op de vlaggetjes. Dat vind ik één van de fijne mogelijkheden van letter-stempels en alfabet-stickers. Op bestaande kaartjes uit de winkel staan vaak dezelfde teksten. Nu kan ik mijn eigen kreten toevoegen aan mijn poststukken!

De losse vlaggetjes plakte ik met een lijmstift aan een stukje touw en verpakte het samengevouwen in een zelfgemaakt cadeau-zakje.

Tip: Laat lijm goed drogen voordat je je poststuk verpakt!

Sinds ik deze stempels heb, merk ik dat ik mijn andere stempels ook weer graag gebruik! Zoals deze stempel van Miss HoneyBird.

Had je deze geweldige postzegels al gezien? Er zitten niet alleen 10 hele bijzondere zegels op het postzegelvel, maar ook een paar kleine stickertjes!

Supertof om je felicitatie-post mee te frankeren en te versieren!

Joepiedepoepie

In dit blogje kon je het al lezen: Ruchama heeft er een hondje bij! Het hondje moest helemaal uit Roemenië komen en afgelopen zaterdag kon ze Cody eindelijk in haar armen sluiten! Om haar met de komst van Cody te feliciteren, maakte ik deze post voor haar. Het kaartje kocht ik een tijd geleden in een boekenwinkel in Enschede. Met behulp van mijn favoriete letter-stempels, schreef ik er een tekst op. De ‘H’ van Hoera komt uit de Uppercase-set en de andere letters van dit woord komen uit de Lowercase-set. Alle letters die je onderop het kaartje ziet, komen uit de Perfectly Penned set.

Kiekeboe

Deze dubbele kaart maakte ik van een blanco dubbele kaart van Action. Bij Action kan je setjes in verschillende maten en kleuren vinden. Voor een setje van kraft papier betaal je maar € 0,59! Daarin zitten acht kaarten én acht enveloppen! De ‘K’ van Kiekeboe komt uit de Uppercase-set, de rest van de letters komen uit de Lowercase-set.

En als ‘sluitzegel’ vouwde ik weer eens een origami-strik. Om de uitstekende onderdelen te beschermen en de envelop te verstevigen, heb ik het ook nog in een doorzichtig wenskaartzakje verpakt.

Hoop dat deze blogpost je weer wat inspiratie heeft gegeven. Veel postplezier!

Lieve groetjes,

Nienke