Tags

, , , , , ,

Een prentbriefkaart of ansichtkaart was in het begin van de vorige eeuw vrijwel het enige middel om over lange afstand iets te vertellen. Veel van dit soort kaartjes werden verstuurd vanuit het vakantieverblijf om de thuisblijvers te laten zien hoe mooi de plek is waar men naartoe was gegaan. Hoewel steeds meer mensen elkaar op andere manieren op de hoogte houden van vakantie-avonturen, krijg ik in de zomervakantie gelukkig nog steeds échte vakantiekaartjes. Omdat ik zelf al jaren niet op vakantie ben geweest, draai ik de rollen om: ik stuur vakantiegroeten terug vanuit mijn eigen huis!

Op avontuur in eigen woonplaats

Een paar weken geleden liep ik na een wandeling met een omweg naar huis en dacht ik terug aan een tip van een bekende. Zij wees me op een minibieb in onze buurt. Ik zocht de locatie op, zag dat ik er niet ver vandaan was en ging ernaar op zoek. En zo vond ik een openbare boekenkast vól boeken naast iemands voordeur! En het leuke aan dit soort kastjes is dat je de boeken ook mag lenen of kunt omruilen voor een ander boek! Ik ben een enorme boekenliefhebber en vind het een geweldig concept! Na deze vondst ging ik op zoek en ontdekte dat er meerdere minibiebjes in mijn eigen woonplaats zijn. Ik kende het begrip minibieb wel, maar dat er zoveel in mijn directe omgeving verstopt waren, was een grote verrassing. Er ging een wereld voor me open!

Via minibieb.nl vond ik de locaties van andere minibiebjes en heb een route langs deze kastjes gefietst. Ik kwam zo in delen van Hengelo waar ik al lang niet meer was geweest, maar ontdekte ook geweldige nieuwe plekken. Oude herinneringen kwamen boven en ik maakte ook nieuwe! Dat gaf me een vakantiegevoel!

Vakantie in eigen huis

Afgelopen woensdag werd ik verrast door een hoosbui. Na een aantal hele warme dagen zonder ook maar een druppeltje regen, kwam het plotseling met bakken uit de lucht. Binnen korte tijd lagen er grote plassen water. Meestal beginnen mensen te klagen zodra het begint te regenen, maar na een periode van extreme droogte was dit erg welkom. Een paar kinderen uit mijn straat werden zelfs zo blij dat ze in zwemkleding in de plassen begonnen te springen. Het was zo’n leuk gezicht! Die avond zag ik via Facebook een foto van een oud collega die zelfs naakt in de tuin was gaan dansen, ha ha! Dit soort momenten zijn toch ook het delen waard? Daarvoor hoe je niet speciaal op vakantie. Je eigen straat of tuin kan ook een zwemparadijs zijn!

Vakantiekaartjes via Greetz

Als ik aan vakantiekaartjes denk, denk ik automatisch aan foto’s van toeristische trekpleisters met zo’n sierlijk randje en ‘groeten uit …’ erboven. Je weet vast wat ik bedoel! Via bijvoorbeeld de kaartenservice van Greetz maak je dit soort kaartjes zelf! Als je via de website van Greetz op het woord vakantie zoekt en het type fotokaart aanklikt, vind je verschillende opties van kaarten die je kan personaliseren met je eigen vakantiekiekjes. Ruchama, Kim en ik verstuurden al eerder kaartjes via deze website. Als je meer wilt lezen over de verschillende mogelijkheden en onze ervaringen kan je onze blogjes lezen over Moederdag met Greetz, kerstkaarten van Greetz of verras je valentijn met Greetz.

Nienke van de Postfabriek stuurt vakantiegroetjes vanuit huis met de fotokaarten van Greetz! Je kan zelfs een foto laten drukken aan de binnenkant van je wenskaart!

Voeg ook foto’s toe binnenin een kaart!

Ik maak graag gebruik van de service van Greetz om dit soort fotokaarten te laten drukken. Naast de optie om een eigen foto aan een bestaand ontwerp toe te voegen, kan je ook een foto ín een kaart laten drukken. Omdat ik zelf echt een ramp met printers ben, vind ik dit een leuke manier om digitale foto´s met iemand te delen.

Je kan ook een persoonlijke tekst binnenin laten drukken en de kaart direct online versturen. Dan doet Greetz hem voor je op de post! Schrijf je liever een handschreven boodschap? Geen probleem! Dan laat je de kaart bij jou thuis bezorgen en breng je hem daarna zelf naar een brievenbus!

Natuurlijk zijn we heel benieuwd naar jullie zomerse avonturen, als vakantieganger of thuisblijver! Van welk moment zou jij zo’n persoonlijke vakantiekaart laten drukken? We lezen het graag in een reactie onder dit blog!

Zomerse groetjes,

Nienke