Tags

, , , , , , ,

Producten van Tim Holtz via MeerLeuks.nl

Een paar weken geleden stuurde ik post naar iemand die ik nog niet zo lang ken. Ik had het adres gekregen omdat ik daar was uitgenodigd. En het leek me leuk om iets na te sturen als bedankje. Ik wist op dat moment niet dat deze vrouw nooit leuke post krijgt. Toen ik haar na een tijdje vroeg of het wel was aangekomen, reageerde ze verbaasd: ‘Heb je mij post gestuurd?’ Ze deelt haar brievenbus met een huisgenoot en was gewend om daar alleen haar rekeningen uit te vissen, maar is bij thuiskomst meteen gaan kijken. Mijn poststuk lag nog steeds in de brievenbus te wachten totdat het door haar gevonden werd… De eerstvolgende keer dat we elkaar zagen, vertelde ze vol verwondering over het moment dat ze het vond en opende. Zo’n poststuk was voor haar een hele nieuwe ervaring. En omdat ze vol enthousiasme en heel gedetailleerd die hele beleving deelde, keek ik er nu door haar ogen naar. Zij liet me opnieuw naar de liefde van échte post kijken.

Zodra ik een beetje van iemand ga houden is mijn éérste impuls om post te maken voor die persoon. Elke enveloppe die ik op de brievenbus doe is er eentje gevuld met liefde.

Toen Kim voor het eerst in Deelcafé De Buurman in Hardinxveld kwam, voelde ze iets herkenbaars. Ze kon voelen dat er in deze plek een heleboel liefde was gestoken. Kim schreef een blog over deze fijne plek om dát gevoel met jullie te kunnen delen. In dat blog schrijft ze ook de zin die je hierboven kan lezen. De enveloppe die ik naar de vrouw die mij had uitgenodigd stuurde, was er ook eentje gevuld met liefde. En door de manier waarop ze haar beleving beschreef, wist ik dat dát voelbaar was. Niet alleen de post was uiteindelijk terecht, maar ook de liefde die ik erin had gestopt was aangekomen!

De liefde die je in je brieven en kaartjes stopt, maakt zelfs van waardeloos materiaal een echt bundeltje aandacht. Mijn poststukken bestaan voor het grootste deel uit gerecycled materiaal. Lege verpakkingen, oude boeken en magazines tover ik om tot een poststuk. Maar heel af en toe verwen ik mezelf met nieuwe postspulletjes. Die mix van materialen maakt mij heel blij. Maar zelfs als ik nieuwe spulletjes koop, word ik meestal tóch verliefd op producten met een oude uitstraling. Zoals de producten van Tim Holtz! Anita van MeerLeuks stuurde mij een paar van die producten en ik combineerde ze met gerecycled materiaal. In dit blog zie je het resultaat én maak ik bekend wie het het prachtige prijzenpakket van Cavallini & Co uit het vierde vakje van onze adventskalender heeft gewonnen! Kom je kijken?

Producten van Tim Holtz

Voor dit blog heb ik de volgende producten van Tim Holtz gebruikt.

Deze prachtige botanische Die-Cuts zijn van de Idea-Ology lijn van Tim Holtz. Alle afbeeldingen hebben een prachtige oude uitstraling en zijn gedrukt op stevig papier. Deze set kost € 6,95 en er zitten 83 items in.

Op de foto hierboven zie je de inhoud van de botanische set. Zóveel mooie papiertjes, zóveel mogelijkheden!

Deze set kost € 5,95 en er zitten maar liefst 70 afbeeldingen in.

Op de foto hierboven zie je de inhoud van de Ephemera set.

Het rolletje tape dat je op de foto hierboven ziet, komt uit een set die bestaat uit twee rolletjes. Op ieder rolletje zit 14,5 meter tape en voor het setje betaal je € 8,95. En op alle foto’s die hierboven staan, zie je ook dit Tissue papier op de achtergrond. Het papier koop je als rol van 30 centimeter breed en 4,5 meter lang. Zo’n rol kost € 11,95.

Met liefde gemaakt

Pakje met tissue papier en die-cuts van Tim Holtz

Ruchama, Kim en ik vergeleken vorige week enkele webshop-bestellingen met elkaar. Kim had in één week twee pakketjes binnen gekregen. In het ene pakketje zaten de spulletjes gewoon netjes in het doosje. Maar van de andere bestelling kreeg ze vlinders in haar buik: er waren bijzondere postzegels gebruikt, alle onderdelen waren liefdevol verpakt, er zat een visitekaartje in met een prikkelende tekst en er zat ook nog een persoonlijk geschreven berichtje bij. Dáár was duidelijk en voelbaar persoonlijke aandacht en liefde in gestopt. Een feestje om te krijgen!

Niet alleen een persoonlijk, handgeschreven berichtje doet iets met je. Maar ook de tijd en aandacht die is gestopt in de verpakking is voelbaar. De vrouw die ik post stuurde als bedankje, beschreef dat ook. Ze vertelde hoe al die verschillende zakjes in mijn envelop haar een bijzonder gevoel hadden gegeven. Ze had het in de dagen daarna aan verschillende mensen laten zien: ‘Kijk! In dat zakje zit weer een ander mooi zakje!’. En dat is ook dat stukje geluk dat je in je post kan stoppen. Ik kan al zo genieten van de voorpret tijdens het maken. Op het moment dat ik iets liefdevol verpak, verheug ik me al op het moment dat de ontvanger het opent. Ook al beleven we het in- en uitpakken op verschillende momenten. Het voelt toch als een stukje quality time met elkaar.

Tissuepapier of vloeipapier in een pakje geeft mij altijd zo’n luxe gevoel. Heb jij dat ook? Dat je nieuwsgierig een doosje opent en dan eerst een zacht stukje papier ziet. Voor het pakje hierboven heb ik dit tissue papier van Tim Holtz gebruikt. Onderin het doosje heb ik eerst een stukje paktouw gelegd en daar bovenop het tissue papier. Ik heb het papier even breed als het brievenbusdoosje geknipt en zo gelegd dat ik het om de inhoud kan slaan. Ik kies voor een touwtje in plaats van een sticker zodat het papier heel blijft bij het openen. Het label en het kleine landkaartje komen uit de Ephemera set. Het kaartje heb ik met fotohoekjes aan de binnenkant van het doosje geplakt.

Leen cadeau

Het tissuepapier is ook geschikt om cadeautjes mee in te pakken. Ik gebruik daarbij geen plakband, zodat het papier hergebruikt kan worden.

Ik heb het papier als een losse kaft om het boekje gemaakt. De uiteindes zitten naar binnen gevouwen. De bloem op het pakje komt uit deze Botanische Idea-ology set. In het pakje zit een boek dat ik met plezier heb gelezen en uitleen. Zeg nou zelf, zo voelt het lenen van een boek toch als een cadeautje!

Zelfgemaakte cadeautjes

De zakjes die je op de foto hierboven ziet, heb ik van papier uit oude boeken en tijdschriften gemaakt. En daarna heb ik er setjes van gemaakt. Per papiersoort heb ik ze gebundeld met een touwtje en een label. De labeltjes komen uit de idea-ology sets van Tim Holtz. Ik heb er zelf kleine gaatjes in gemaakt met een gaatjes-tang. Het papier is wat ze ‘waardeloos materiaal’ noemen. Het is gered van de papiercontainer. Maar door er een beetje aandacht en liefde aan te geven zijn het liefdevolle cadeautjes geworden. En zie je hoe mooi de oude stijl van Tim Holtz producten combineert met écht oude materialen?

Mooie tape

Met het prachtige rolletje tape (en de andere producten) kan je zoveel moois maken. Ook de print op het tape combineert zo mooi met gerecycled materiaal. Op de foto hierboven kan je zien hoe ik het heb gebruikt om een zakje dicht te plakken. In het zakje zit zelfgemaakte confetti van, jawel, oud papier!

Zelfs als je NIKS met liefde inpakt, geef je iets! Dat wil ik jullie eigenlijk vooral meegeven in dit vakje van onze adventskalender. Wist je trouwens dat je iemand ook NIKS cadeau kan geven via Greenpeace?

Uitslag Winactie

Deel van de binnengekomen poststukken

Op dag vier van de adventskalender hadden we een héle leuke winactie voor de creatievelingen onder ons, mogelijk gemaakt door Anita van Meer Leuks. Je kon een prachtig prijzenpakket van Cavallini & Co ter waarde van € 60,75 winnen door een kerstkaart naar Anita te sturen.

Deel 1 van de inzendingen

Deel 2 van de inzendingen

Anita heeft voor deze win-actie een jury ingeschakeld. Haar moeder en dochter hebben alle poststukken samen bekeken en na lang overleg een winnaar gekozen.

De jury

Het geweldige prijzenpakket gaat naar de maker van dit poststuk:

De envelop van het winnende poststuk

Een zelfgemaakte kaart

Binnenkant van de kaart en liefdevolle extra’s

Gefeliciteerd, Nienke Driesse! Het pakket komt gauw naar jou toe! En wat een leuke naam! Wist je trouwens dat de dochter van Anita ook Nienke heet?

Lieve groetjes,

Nienke van de Postfabriek