Tags

, , , ,

posthoek

Opbergmethodes in Ruchama haar posthoek

Vorige maand mocht je al heerlijk neuzen en in elk bakje kijken in Nienke haar postkamer om te zien hoe zij haar postspullen opbergt. Vandaag is het tijd om in mijn posthoek te komen neuzen. Hoewel ik momenteel niet zo fanatiek met post maken ben als Nienke is, gebruik ik nog wel veel van de materialen die ik normaal voor post gebruik maar nu voor mijn journal.

Je hebt anderhalf jaar al eens in mijn toen nieuwe posthoek kunnen kijken in dit logje. Daar laat ik je onder andere het kaartenrek en de organizer aan het linker muurtje zien maar ook mijn boekenkast, het kastje met overige hobbyspullen én mijn opbergsysteem voor de rollen inpakpapier. Daar ga ik vandaag dus niet verder op in. Wél wil ik je graag een voor mij aantal nieuwe opbergsystemen laten zien want als je mijn postkamer van anderhalf jaar geleden herinnert of me op Instagram volgt weet je dat ik mijn bureau begin dit jaar wat heb mijn opbergruimte wat uitgebreid. Dus kijk maar mee!

 

Kringloopboeken opbergen

boeken

Rechts van mijn posthoek bewaar ik de boeken die ik veel gebruik

We beginnen rechts van de posthoek, waar ik ongemerkt steeds meer ruimte in pik met mijn eigen boekenwinkeltje. Hoewel ik aan de andere kant van de kamer een mooie boekenkast heb staan met nog meer kringloopboeken, stapelde de stapels boeken van de kringloopwinkel zich op de radiator op dus daar heb ik mijn rode draadmand (ooit via Marktplaats gekocht) trolley neer gezet. Zo kan ik per seizoen een aantal boeken selecteren die ik veel gebruik om te verknippen of verscheuren.  Er staan momenteel een aantal Verkadeboeken in met zomerse thema´s maar ook de woordenboeken en flora en fauna boekjes. In het oranje draadmandje (ja, een normaal mens bewaard sokken in die mandjes ;-)) staan nog een aantal favoriete boeken. Zowel de boeken als het draadmandje komen bij de kringloop vandaan.

kringloop

Draadmand met boeken van de kringloop

kist met plaatjes

kist met mapjes

Kist met mapjes

In dit oude houten kistje, ooit gekregen, bewaar ik een groot deel van mijn te bewaren en al uitgeknipte of gescheurde plaatjes. Een tijdje geleden heb ik ze allemaal op thema of dier gesorteerd. In het kistje zitten envelopmappen van Action met daarin voor elk seizoen een mapje plaatjes maar ook mapjes met alleen vogels, alleen printjes of alleen atlasplaten. In de roze en blauwe map, ook van Action, zitten insteekhoezen en daarin heb ik dieren op soort en bloemen op kleur gesorteerd. Voor mij werkt dit érg goed. Ik heb geen verkreukelde stapels plaatjes meer waarin ik niks terug vind. Ik kan nu makkelijk op thema of kleur zoeken en duw daarna alles weer alles in de map.

Ladekastjes naast mijn bureau

opbergruimte

Opbergruimte naast mijn bureau

Nieuw zijn de ladekastjes naast mijn bureau. Hiermee begon mijn poging wat meer opbergruimte te creëren en ik kocht twee Helmer (Ikea) kastjes met passende verdeelbakken voor er in.  Dit gaf al een enorme ruimte om dingen uit het zicht op te bergen en er toch snel bij te kunnen. Vanaf mijn stoel kan ik zo in elk laatje! In de bovenste lades heb ik inzetstukken om de lades zo efficiënt mogelijk in te delen. In de linker lade bewaar ik mijn vulpennen inkt en asseccoires. Rechts heb ik pennen, scharen etc liggen, een echt rommel-laatje. De twee lades daar onder bewaar ik mijn washi tape. In de ene lade alle thema tape en de tweede lade alle tape op kleur. Ik hou mijn tape in bundeltjes bij elkaar met bolletjeskettingen. Zo pak ik makkelijk een bundeltje naar keuze en gooi hem daarna zo weer in de lade. Ideaal!

In de andere lades bewaar ik onder ander papier. Zo heb ik een lade met alleen maar wit papier, een lade met oude papieren en een lade met kraftpapier. Ook is er een lade voor mijn ponsen en een lade voor kleine papieren als kaartjes en labels.

ladeinzet

Helmer kastje met lade inzet voor mijn vulpenneninkt

inhoud

Per laatje een andere inhoud

kastjes

Kastjes bovenop de Helmer kastjes

Bovenop de Helmerkastjes staat de Xenos etagère die ik al langer heb en nog altijd heel blij mee ben. De inhoud is al regelmatig gewisseld maar sinds ik mijn Osco acrylkastjes heb is het deze indeling gebleven. Onderin staan een deel van mijn journals en de extra, nog lege boekjes. Ook staat er één van mijn twee Delfonics pouches met een deel van mijn favoriete basismaterialen. In het houten pennenkistje wat ik op de Vrijmarkt vond zit o.a. een aansteker voor mijn lakzegels en wat pennen. Onder de etagère bewaar ik mijn digitale weegschaal voor poststukken en daarnaast staat een houten doosje met losse postzegels.

etagère

De Xenos etagère is nog altijd favoriet

De acrylic ladekastjes stonden al langere tijd op mijn lijstje. Na een tijd online rondneuzen kwam ik op de Engelse Amazon uit en heb ze daar van het merk Osco besteld. Tot mijn grote verbazing waren ze binnen drie werkdagen in Nederland. Ik ben enorm blij met de ladekastjes die ideaal zijn om je houten stempels in te bewaren. Ook die heb ik natuurlijk op thema gesorteerd en ik haal er zo de lade naar keuze uit. Omdat ik nog wat groeiruimte in de nu vier kastjes heb bewaar ik nu ook inkt en tape in de lades. Passend in het geheel heb ik acryl opbergbakjes van Sostrene Grene óp de ladekastjes staan, hier bewaar ik mijn vulpennen, injectienaalden en pipetten voor het vullen van pennen en een mooie washitape set in.

Linken naar de verschillende opbergmethodes:

ladekastjes

Osco ladekastjes

bakjes

Bakjes van Sostrene Grene

Op mijn bureau

Zelfs met de extra bergruimte van de Helmerkastjes kwam ik nog bergruimte te kort en bouwde ik tegen de muur steeds vaker een stapel spullen die geen vaste plek hadden. Daardoor ben ik op zoek gegaan naar een vakkenkast die ik in eerste instantie achter mijn bureau tegen de muur wilde zetten maar ik vond ze allemaal zo groot… tot ik deze CDkast tegen kwam. Toch het effect van de vakken, minder diep dus geschikt om op mijn bureau te staan én niet zo bizar groot. Eenmaal klaar met het in elkaar zetten was ik zó blij met het kastje. Ik kan weer zoveel opbergen en netjes ordenen. Sinds ik dit kastje heb blijft mijn bureau redelijk leeg.

cdkast

Cdkast op mijn bureau

Tijd om eens ín het kastje te kijken. We beginnen links onderin, op mijn bureau staat een make-up organizer van Flying Tiger die ik gebruik voor wat losse rommeltjes als vulpennen, mijn inktlapje, potje ecoline en bekertje voor samples die verstuurd moeten worden.

Daar achter staat het oude brievenbakje wat ik op de Vrijmarkt vond, een echte kringloopschat want wat een fijn bakje! Ik bewaar er mijn adresstickers, postzegels en oude papieren en labels in.

Daarnaast staat een veel modernere en beetje vreemde opbergmethode… al een tijd gebruik ik belegbakjes van Action (2 lage, 1 hoge en een deksel is een setje) voor mijn stickers. Ik heb ze op soort gesorteerd, dus een bakje voor ‘post’, voor ‘fotohoekjes’, voor ‘poezieplaatjes’, voor ‘hartjes’, voor ‘kraft’ en ook dat werkt heel fijn. Ik pak een bakje naar keuze, snuffel er in, haal er uit wat ik nodig heb en zet het bakje terug of laat het bakje op mijn bureau staan zolang ik hem nodig heb. Hiervoor bewaarde ik mijn stickers gesorteerd in wenskaartzakjes maar dan deed ik ze nooit gelijk terug in het zakje waardoor het uiteindelijk nog een bende werd in de lade waar de zakjes lagen.

brievenbakje

Make up organizer en een oud brievenbakje

vrijmarkt

Een oud brievenbakje van de Vrijmarkt

oud vs nieuw

Oud vs nieuw

belegbakjes

Belegbakjes om je stickers te sorteren

Als je in mijn kastje kijkt zie je dat ik dol ben op oude doosjes en kistjes. Hoewel ik ook blij word van vrolijke, nieuwe blikken kan ik het niet laten om oude sigarendoosjes etc bij de kringloop te laten liggen. Die doosjes komen áltijd van pas! Het is vooral leuk als je al iets hebt en wat dan precies in zo’n kistje blijkt te passen. Zo ook de inktboontjes die precies in dit houten kistje passen, heerlijk toch! De glazen potjes komen ook van een rommelmarkt en gebruik ik om mijn zegellak op kleur in te bewaren. Daar achter staan transparante bakjes van Sostrene Grene met mijn pennen en stiften.

Daarnaast staat een kistje die ik op de Vrijmarkt kocht en waar thuis perfect mijn lakzegel spulletjes in bleken te passen. Daar word ik zó blij van! Een oud kistje wat dan een nieuw doel krijgt. Ook de oude maatbeker kocht ik op een rommelmarkt, ik viel voor de kleur en moest hem gewoon hebben zonder dat ik wist waar ik hem voor zou gaan gebruiken. Uiteindelijk heb ik er mijn waterverf stiften in gezet.

Helaas worden ze niet meer verkocht maar de AH blikken zijn ideaal voor je postspullen, ze zijn stapelbaar, vrolijk en groot genoeg. Je vindt ze nog wel regelmatig op de rommelmarkt of in de kringloop. Vooral meenemen als je ze ziet! De leuke, witte vaasjes komen van Hema en gebruik ik als pennenpotjes.

opbbergmethodes

Verschillende opbergmethodes

lakzegel

Een kistje van de Vrijmarkt voor mijn lakzegel spulletjes

pennenblik

Een oude maatbeker als pennenblik

AH blikken

AH blikken voor enveloppen en zakjes

Op mijn bureau staat sinds een aantal dagen mijn nieuwe pronkstuk, op Instagram werd ik getagd & getipt omdat een vriendin dit een echt ‘Ruch’kastje vond. Ja! Samen met twee mooie boeken kocht ik het kastje en eenmaal bezorgd en uitgepakt bleek hij perfect op mijn bureau mét een kistje wat ik al had te passen. Daar word ik zo blij van! In de onderste lade bewaar ik de plaatjes van het seizoen die normaal in een envelopmapje zitten, in de bovenste lade heb ik wat losse papiertjes en kladpapiertjes liggen. Boven op het kastje staat een kistje wat van de Kringloop komt en daar staan nu twee journals en wat boekjes in. Deze inhoud kan wisselen wanneer ik daar zin in heb. Er om heen staan wat rommeltjes zoals een mokje waar vieze injectienaalden (voor het maken van inkt samples) in kunnen staan en een oud houten doosje met kladpapiertjes. Dit hoekje is precies mijn stijl, dit soort kastjes vind ik zo mooi!

Naast het kastje staat mijn andere Delfonics pouch en mijn etui en pennenbakje in één van Delde. Hierin zitten de rest van mijn favoriete basismaterialen en de spullen die ik dagelijks gebruik zoals mijn vulpennen, lijmroller, datumstempel, stempelinkt, liniaal, mesje, scharen etc. Ik zag de Delfonics pouch op Instagram en móest hem hebben. Hij bevalt me zo goed dat ik er sinds kort zelfs een tweede bij heb omdat als ik op stap ga naar het Stationery Café eentje simpelweg niet genoeg is hihi. En dat terwijl er echt veel in past! De etui is van het merk Delde en door aan de lipjes naar beneden te trekken maak je van je etui een pennenbakje. Ideaal voor op je werk of gewoon gezellig op je bureau!

In mijn pouch zitten ook twee accordeonmapjes. De kleine kocht ik bij Isul in Bussum en de grote bij NikkiDotti. In de kleine bewaar ik op kleur kleine labeltjes, tickets etc en in de grote heb ik op kleur postzegels gesorteerd. Hierin zitten alleen postzegels in één kleur omdat ik die het meest gebruik voor post en journalen.

tweedehands

Tweedehands kastjes

lades

Een kijkje in de lades

pouch

Mijn pouch en etui

pouch

Er past lekker veel in de pouch om mee te nemen

accordeonmapjes

Accordeonmapjes van het merk High Tide

Dit was het kijkje in mijn posthoek met de opbergmethodes die ik gebruik. Nu zijn we heel benieuwd naar jullie handige opbergmethodes! Wil je ze met ons delen per mail, een foto er bij is wel zo leuk en wie weet zie je jouw tip wel terug in het logje met opbergtips van onze lezeressen!

Liefs, Ruchama