Tags

, , , ,

Postkamer van Ruchama Postkamer van Ruchama

Niet dat Sinterklaas of Piet mijn postkamer door mijn schoorsteen, laat staan in mijn schoen heeft gepropt maar toch is het na zo’n gezellig avondje een mooi moment om mijn nieuwe postkamer te laten zien! Afgelopen mei hoorde ik dat naar mijn huidige huisje mocht verhuizen en deze per 1 juni vrij zou komen. In mijn enthousiasme pakte ik al veel spullen in, zelfs mijn knutselspullen zocht ik uit en ging in dozen en tassen. Helaas werd mijn geduld op de proef gesteld omdat ik door opknapwerkzaamheden en de bouwvak uiteindelijk pas half september de sleutels van mijn huisje op de Poststraat kreeg. In de tussentijd zat het grootste gedeelte van mijn postspullen al in dozen. Ik heb dan ook een hele zomer amper geknutseld en hoewel ik het door de verhuiskriebels niet miste, heb ik wel enorm uitgekeken naar het inrichten van mijn nieuwe posthoekje!

Posthoekje van Ruchama

Posthoekje van Ruchama

Een kijkje in de postkamer van Ruchama

De eerste keer dat ik mijn huisje ging bezichtigen wist ik gelijk waar mijn posthoek zou komen, het is een apart hoekje in de woonkamer en met grote ramen. De ideale plek om een posthoekje van te maken! Drie jaar geleden liet ik jullie al mijn postkamer zien en hoewel ik altijd al wel schuif en doe in mijn postkamer, is mijn huidige postkamer wel heel anders dan de foto’s van drie jaar geleden. Van mijn grote, antieke bureau heb ik besloten hem niet mee te verhuizen. Het blad begon al los te laten en zat onder de inkt en lijmvlekken hihi. Tijd voor een nieuwe bureau! Via internet kwam ik een webwinkel tegen die steigerhoutentafels maakt en thuis laat bezorgen voor een leuke prijs. Ik viel niet alleen voor de kleur maar ook voor de diepte van 100 cm. Dit is bijna 30 centimeter dieper dan mijn bureau en creert veel meer knutselruimte! Hierdoor hoefde ik ook niet zo’n lange tafel te kiezen. Ik twijfelde tussen de 160 en 180 maar ben blij dat ik voor de 160 heb gekozen want 180 zou wel wat krap zijn geworden 😉

Steigerhouten tafel

Steigerhouten tafel

Een verhuizing is een mooi moment om eens na te gaan of je echt nog wel alles gebruikt en nodig hebt. In mijn geval was dat echt een dikke nee. Ik bewaar zoveel met het idee, ooit… wie weet… misschien… Nee! Zoveel spullen die ik al jaren heb liggen maar toch niet gebruik. Eenmaal in de opruimflow ben ik best streng geweest en heb ik alleen meegenomen waar ik echt blij van word. Twijfelgevallen heb ik wel apart gezet maar in mijn posthoek wil ik alleen de materialen en producten die ik echt gebruik.

Eerst maar even een rondje door mijn posthoekje en dan vertel ik je later waar en hoe ik bepaalde materialen heb opgeborgen!

Hoekje tegen de wand met verschillende opbergrekken

Hoekje tegen de wand met verschillende opbergrekken

Kaartenrek met op thema gesorteerde kaarten

Kaartenrek met op thema gesorteerde kaarten

Mijn steigerhouten tafel van 160x100

Mijn steigerhouten tafel van 160×100

Verschillende opbergmogelijkheden

Verschillende opbergmogelijkheden

Rollen inpakpapier voor het raam

Rollen inpakpapier voor het raam

Ladeopbergkastjes en verschillende blikken

Ladeopbergkastjes en verschillende blikken

Opbergmogelijkheden van je postspullen

Op het halve muurtje (met de raampjes van de keuken) heb ik een kaartenrek en een organizer hangen. Het kaartenrek heb ik gesorteerd op verschillende thema’s als tekst, verjaardag, beterschap, dieren of een bepaalde stijl. Zo vind ik snel en makkelijk de kaart die ik zoek. In mijn vorige postkamer had ik een kaartenmolen staan maar na al die jaren was ik hem wat zat, hij is groot en lomp. Dus staat hij in de berging tot er iemand komt die hem wel weer leuk vind of ik hem zelf ga missen hihi.

De organizer vond ik een aantal jaar geleden rond deze tijd bij Hema. Hoewel ik nog van Zwolle naar Soest moest reizen moest en zou ik hem meenemen. Wat maar goed was want daarna bleek dat de organizer heel gewild was maar slecht te verkrijgen. Ik ben er nog steeds heel blij mee. Er is genoeg ruimte voor het opbergen van leuke spulletjes en je kan je favoriete tapejes of inpakpapier mooi in het zicht hangen. De kans is klein maar via de site is te zien waar hij nog wel op voorraad is… Zo zeggen ze dat er in mijn omgeving in Leusden en de Bilt een beperkte voorraad is.

Hema organizer

Hema organizer met favoriete tapejes

Hema organizer met tape en inpakpapier

Hema organizer met tape en inpakpapier

Hema organizer

Hema organizer met waterverfspulletjes

Organizer

Hema organizer met lakzegelspulletjes en lettertang

In de hoek heb ik twee ladekastjes staan. De ene is wat nieuwer en komt van Xenos, de rode is een vintage opbergwagentje en heb ik via Marktplaats. In de verschillende lades/vakken heb ik verschillende materialen gesorteerd. Zo heb ik een lade met washi tape, een lade met ponsen maar ook een vak met effen knutselkarton, een vak met mooie printjespapier en een vak met speciaal papier als kraft en aquarelpapier. In de blikken daarvoor heb ik ook verschillend materiaal gesorteerd. Zo heb ik een blik met enveloppen, een blik met kaartjes, blik met zakjes, blik met stempels en blik met mooie plaatjes.

Washi tape

Lade met washi tape

Kijkje in de blikken

Kijkje in de blikken en lades

Op het ladekastje staat een houten opberger vast Xenos. Hierin bewaar ik kleine dingetjes zoals lijm, stempels die ik vaak gebruik, hoekponsen, postzegels, wiebeloogjes, inktpatronen etc.

Houten opberger

Houten opberger

Op tafel staat een leuke etagère die ik ook bij Xenos kocht met het idee hem altijd makkelijk van tafel te kunnen pakken mocht ik ineens meer ruimte op tafel nodig hebben voor bijvoorbeeld veel gasten of een groot project. Tot nu toe vind ik het zo gezellig staan dat hij er nog niet van af is geweest hihi. Je kan de etagère hier bestellen. Ik heb er alles opgezet wat ik het meeste gebruik en dus snel wil kunnen pakken. Zoals verschillende potjes met pennen gesorteerd op markers, gekleurde pennen en waterverf-brushpennen. Maar ook een bakje met stickers, plakband, mijn fijne schaar en nog meer postzegels.

Daarnaast staan belegbakjes van Action maar natuurlijk heb ik daar geen beleg in zitten maar stickers. Heel handig op soort of thema gesorteerd. Zo heb ik een bakje met hartjes, bakje met confetti, bakje met poststickers, kraftstickers en alfabetstickers. Daar weer naast staat een klein ladekastje wat ik jaren geleden eens bij AH kocht en jammer genoeg daarna nooit meer heb gezien. In het ene laatje bewaar ik gesorteerd (he gets, zou ik van sorteren houden? :’)) op maat mijn wenskaartzakjes en in het andere laatje bewaar ik etikettenstickers die ik graag voor op enveloppen gebruik.

Etagere van Xenos

Etagere van Xenos

Potjes kalligrafieinkt

Potjes kalligrafieinkt

Potten met pennen

Potten met pennen

Mijn favoriete schaar

Mijn favoriete schaar

Bakjes met zakjes, etiketten en stickers

Bakjes met zakjes, etiketten en stickers

In het hoekje vind je dan nog mijn rollen inpakpapier welke ik in de alleshouders van Ikea heb staan maar met de tijd gewoon achter een touwtje wil hebben. Ze passen precies tussen het raam en de verwarmingsbuis dus nemen geen extra ruimte in maar staan wel gezellig!

Ik kan helaas niet zeggen dat dit al mijn materiaal is hihi. In de woonkamer staan meerdere kasten waar natuurlijk ook nog materiaal in staat. Zo staat de typemachine van mijn vader te pronken op een antieke kast en in diezelfde kast bewaar ik al mijn kringloopboeken die ik gebruik om te verknippen voor de post. Ook staat hier mijn naaimachine, naaikistje en de stapel ‘In de Media’-artikelen van onze Postfabriek! In een ander kastje staat ook nog een hele stapel rommetjes waar ik geen vaste plek voor heb maar toch niet kwijt wil zoals sigarendoosjes, glitters, mesjes, klosjes, puzzels en twee sorteerdozen met knopen.

Rollen inpakpapier

Rollen inpakpapier

Typemachine op kast

Typemachine op kast

Kast met boeken

Kast met oude boeken

Natuurboeken om te verknippen

Natuurboeken om te verknippen

Dierenboekjes

Dierenboekjes

Kastje met rommel

Kastje met rommel

Dit is dan mijn nieuwe posthoekje! Zelf ben ik er heel blij mee. Het is een stuk rustiger dan wat ik altijd had omdat ik teveel in beeld wilde hebben. Daarbij is mijn licht er op vooruit gegaan en wat moet je als postmaker nou met slecht licht 😉 Heb jij nou een hele leuke of speciale posthoek en lijkt het je leuk deze in foto’s op de Postfabriek te delen? Stuur ons dan een mailtje!

Liefs, Ruchama