Tags

, , ,

Everything is connected van Keri Smith

Everything is connected van Keri Smith

Een nieuwe wereld scheppen, ansichtkaart voor ansichtkaart? Everything is connected van Keri Smith bevat 50 ansichtkaarten die je uitdagen om jezelf en je omgeving wakker te schudden. Wat gebeurt er als we onze eigen realiteit kunnen creëren door onze dagelijkse dingen anders aan te pakken?

Everything is connected

Laat berichten voor vreemden achter op openbare plekken, stuur een kaart naar een oud-leraar, start een kettingbrief, schrijf over iets dat je hebt meegemaakt en deel het met iemand die je niet zo goed kent, nodig iemand uit om elkaar in het echt te ontmoeten in plaats van het contact via Facebook en ga zo maar door. De opdrachten op de kaarten dagen je uit om gewoontes te doorbreken en onverwachte dingen te doen. Door de handige perforatierand kan je de kaarten gemakkelijk uitscheuren en versturen. Het boekje gaf mij fijne postkriebels. Hoe geweldig is het om iets onverwachts op je deurmat te vinden?

Keri Smith

Ik kende Keri Smith vooral als auteur van Wreck this Journal maar later ontdekte ik ook haar andere boeken. Wat me daarin vooral aantrekt is iets dat ze in de video hierboven beschrijft. Ze heeft deze video naar aanleiding van haar bijdrage voor The Public Energy Art Kit gemaakt, maar ik krijg datzelfde gevoel van Everything is connected. Want wat als we onze perceptie veranderen? Dat we powerfull, in plaats van powerless zijn. Dat we vanaf nu onze superpowers gebruiken en rondlopen met een voldaan gevoel in plaats van een gevoel van machteloosheid.

De kracht van een kaartje

Opdracht op één van de kaartjes uit Everything is connected van Keri Smith

Opdracht op een van de kaartjes uit het boek

Een nieuwe wereld scheppen, ansichtkaart voor ansichtkaart? Misschien klinkt dit voor jou wat overdreven en idealistisch maar echte postliefhebbers kennen de kracht van een kaart en onderschatten die niet. Een simpel kaartje kan het begin van iets prachtigs zijn.

Nieuwsgierig?

Een van de kaartjes uit de Engelse uitgave van Everything is connected, een boek van Keri Smith

Een van de kaartjes uit de Engelse uitgave

Nieuwsgierig naar het boekje en de opdrachten? Zoals je op de foto’s hierboven kan zien, heb ik de Engelse versie. Maar er is ook een Nederlandse uitgave verkrijgbaar. Bestel het online, zoek naar een tweedehands exemplaar of vraag ernaar bij een boekenwinkel bij jou in de buurt.

Lieve groetjes,

Nienke