Tags

, , , , , ,

Nienke met een brief van Kim in het zonnetje

Post van Kim!

Wanneer heb jij voor het laatst een echte handgeschreven brief gekregen? Wat zou je voelen als er vandaag één op de mat zou vallen? Wat zou dat voor jou betekenen?

Herinneren

Soms heb je even weinig te kiezen. Dan gebeuren er dingen die even al je aandacht nodig hebben. Dat had ik in de afgelopen weken ook. Gelukkig werd de onrust om me heen uiteindelijk minder, maar het gehaaste gevoel bleef nog even hangen. Dat had ook invloed op de keuzes die ik maakte. Zo pakte ik automatisch mijn telefoon als ik iemand ‘even snel’ iets wilde vertellen; het ging vanzelf! Op het moment dat ik daar bewust van werd, trapte ik op de rem.

Om de juiste keuzes te maken, moet je je af en toe in stilte afvragen of je nog in harmonie bent met jezelf.

Ik voelde me leeg en dacht ineens terug aan een zin uit Zie de mens van Manu Keirse en snapte wat ik miste: dat gevoel van harmonie! Ik gaf mezelf tijd om stil te staan en herinnerde me weer de dingen die me energie geven.

The lost art of letter writing

Ik merkte dat ik na een intense periode probeerde op te pakken wat ik had laten liggen. Het liefst wilde ik alles inhalen dat ik had gemist. Maar eigenlijk weet ik wel beter: dat is onmogelijk! In plaats daarvan ging ik op zoek naar dat waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Of zoals Keirse dat zegt:’ Dit betekent zoeken naar wat je echt beweegt, wat je waarden zijn, je drijfveren, de dingen die je leven richten.’

En zo kwam ik bij deze TEDx talk van Elspeth Penny terecht.

Heel eventjes was ik het vergeten, terwijl ik zo van brieven schrijven hou: Dít is waar mijn hart sneller van gaat kloppen! De snelheid van digitale berichten is ontzettend handig, maar geeft me niet datzelfde vervullende gevoel. Dit soort filmpjes herinneren me aan mijn liefde voor post, heerlijk!

I am calling on you to write a letter today. Think of someone who would love to get a letter from you. Make it what you will, with your own hand and heart, and make it something for them to hold. Use whatever you find. Add perfume and give it a scent. So, when I said the children could write to anybody, and I said this person might have died or might not have been born yet, some of them wrote about their dreams. Handwriting a letter revealed a vision of them somehting to hold onto.

It isn’t just about the trail we leave; it’s also about the future we wish to shape.

Was jij het toevallig ook even kwijt? Wanneer heb jij voor het laatst een échte handgeschreven brief verstuurd? Wat deed dat met je? En wat zou het kunnen brengen als je dat vandaag ging doen?

Lieve groetjes,

Nienke