Tags

, , , ,

Papieren moois en schaar van HEMA

Begin december liep ik HEMA in voor een kaartje en kwam er uit met een tasje vol papieren moois. De spulletjes die ik vond maken me zo blij, dat ik ze graag als tip met jullie deel. Kijk je mee?

Note cards

Note cards

Mijn favoriete vondst is dit doosje vol kaarten. In het prachtige doosje met magneetsluiting zitten twaalf dubbele kaarten in drie verschillende dessins.

De kaarten zijn aan de voor- en achterkant bedrukt en blanco aan de binnenkant.

Er zitten geen enveloppen bij. Dus als je deze kaarten koopt om meteen te versturen is dat misschien iets om rekening mee te houden. Ik vind het zelf een groot voordeel, omdat ik graag mijn eigen enveloppen vouw.

Ik word ontzettend blij van de prints met sterren en de maan. En ook van de prijs, want de hele set kost maar € 2!

Naast de variant met sterren is er ook een vergelijkbare set met een ander dessin.

Kaart van HEMA met versiering van Tim Holtz

Kaart van HEMA met Paper dolls van Tim Holtz

De kaartjes zijn op zichzelf al prachtig, maar vormen ook een mooie basis voor zelfgemaakte kaarten. Op de foto hierboven zie je dat je met een kleine toevoeging de kaart een hele andere uitstraling kan geven. Ruchama gebruikte Christmas paper dolls van Tim Holtz voor haar kerstkaarten. In vakje 2 van onze adventskalender kan je ze bewonderen. Misschien fijne inspiratie voor het pimpen van deze leukerds?

Boekje van HEMA-kaart

Boekje van HEMA-kaart

In vakje drie van onze adventskalender vertel ik over de voordelen van de decemberzegel van PostNL: deze zegel heeft niet alleen een speciaal tarief, je kan met die ene zegel ook nog eens meer versturen! Misschien is dit dan wel hét moment om iets extra’s van je post te maken. Ik maakte van deze kaart een soort boekje voor extra schrijfruimte. Daarvoor heb ik papier op maat gesneden, dubbel gevouwen en vastgemaakt met elastic band met een belletje eraan. De sticker die ik voorop de kaart plakte, komt van Vlinders in je buik.

Kerstkaartjes en gouden schaar

Het kleine vierkante kerstkaartje dat je op de foto hierboven ziet, komt uit een setje dat ik eigenlijk kocht om het kaartje dat je op de volgende foto ziet. In dit setje zitten tien kaartjes in twee verschillende dessins met tien envelopjes en kost € 1,50.

Op deze kleine donkerblauwe kaartjes met sterren staat geen tekst. Ze zijn ook blanco aan de binnenkant en daardoor het hele jaar te gebruiken. De gouden schaar kocht ik ook bij HEMA. Die kost ook maar € 2!

Kaartje van HEMA met eigen toevoeging

Kaartje van HEMA met eigen toevoeging

Vloeipapier

Op de kerstafdeling ligt dit vloeipapier met sterretjes. Een pakje kost € 1,50. Er zitten 8 vellen van 70 x 50 centimeter en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik gebruik vloeipapier graag als vulling voor mijn brievenbuspakjes of cadeautjes.

Zakjes

Tussen de kerstspullen vind je ook verschillende setjes met cadeauzakjes, zoals deze op de foto hierboven. In een setje zitten in totaal vier zakjes in twee verschillende formaten en het kost € 1,50.

Glitters

Met confetti en glitters stuur je een feestje per post! Ze staan ook heel leuk in de doorzichtige zakjes die ik graag voor mijn poststukken gebruik. Dit setje met drie verschillende figuurtjes in allerlei kleuren kost € 1,50.

Misschien kan je dit blogje op twee manieren zien. Ik wilde mijn vondsten graag met je delen, maar het is meteen ook een waarschuwing: Ben je van plan om voor iets kleins naar HEMA te gaan? Dat kan voor een papierliefhebber dus heel gevaarlijk zijn! 😉

Morgen staat er weer een vers blogje voor je klaar. We zien je dan graag terug in onze Postfabriek!

Lieve groetjes,

Nienke