Tags

, , , , ,

Ik stuurde Astrid van Cardcetera post om haar te vragen naar haar verhaal van 2018

Aan het begin van dit jaar hadden we contact met Astrid van Cardcetera. Ze vertelde ons persoonlijk het verdrietige nieuws dat ze had besloten haar webshop te sluiten. In de jaren ervoor hadden we eens in de zoveel tijd contact met Astrid, waarin de liefde voor wat ze deed altijd voelbaar was. Cardcetera was daarmee één van onze favoriete plekken om ansichtkaarten te kopen, waarbij vooral de kaartenlijnen die Astrid zelf uitbracht ons aanspraken. De quotes serie was de absolute favoriet en dat we die moesten gaan missen vonden we ontzettend jammer. Maar als er teveel ruis ontstaat om nog met een blij hart te doen wat je doet, is het soms nodig ermee te stoppen. Astrid nam dat moeilijke besluit en in de ruimte die dat gaf kwam ze terug bij de kern van Cardcetera. En zo is de webshop weer open met juist álle ruimte voor de kaarten van Cardcetera zelf. Benieuwd naar het verhaal besloot ik Astrid te schrijven om er naar te vragen.

Op de prachtige Quotes kaartjes kreeg ik een antwoord van Astrid. “Cardcetera moest steeds groter, beter en meer worden had ik het idee. Want er kwamen zoveel andere webwinkels met kaarten – hoe kon ik me nog onderscheiden? En toen kwamen ook nog alle meldingen over de nieuwe privacywet en weer duurdere postzegels. Het voelde meer en meer als moeten, niet meer als iets wat ik uit liefde en passie deed. En dat is wel nodig – want het is echt hard werken om alles bij te houden. Je houdt het niet vol als je het niet leuk vindt. Na 6 maanden begon ik de contacten met klanten te missen én wilde ik nog een serie quotes-kaarten maken. Maar de shop is nu heel klein, zoals ik het fijn vind.”

De intro van de adventskalender was al geschreven, waarin we ook voor de Postfabriek vertelden dat we het idee dat je alsmaar moet groeien hebben losgelaten. Het voelde heel speciaal om Astrids woorden te lezen en te beseffen dat zij in 2018 een soortgelijk proces had doorgemaakt als wij.

Ik schreef Astrid terug over de herkenning die ik voelde en vroeg haar naar het exacte moment waarop zij het besluit nam om weer open te gaan. Astrid schreef me terug en daarin stond… <CLIFFHANGER!> Astrid stuurde me post maar deze is blijven steken in de hoeveelheid kerstpost in december en niet op tijd bij mij gearriveerd. Maar het voelt als een belangrijk en mooi verhaal om te vertellen. Dus zodra het er is bewaar ik het zorgvuldig om er volgend jaar een keer op terug te kunnen komen!

Wij zijn ontzettend blij dat Cardcetera er weer is en dat we nog steeds de Quotes kaarten kunnen inslaan. Het voelt heel speciaal dat het afgelopen jaar niet alleen wijzelf, maar ook een aantal ondernemens met wie we in contact staan dichter bij zichzelf zijn gekomen. Astrid vertelde ook dat zij niet meer blogt voor Cardcetera, maar meer algemeen op haar blog http://verdwaaldintirol.nl/ waar zij meer van zichzelf laat zien. Ik vroeg haar of ze jullie nog iets wilde zeggen. Ze wilde het volgende met jullie delen:

In een lastige situatie is het nog altijd beter is om iets kleins te doen dan helemaal niets. Kan een kaartje zijn maar ook een telefoontje natuurlijk of een kopje koffie met iemand drinken. Vooral in moeilijke momenten durven veel mensen niet om hulp of steun te vragen en dat terwijl het juist dan zo nodig is!

Zelf werk ik als maatschappelijk werker in een revalidatiecentrum met onder meer ex kankerpatiënten. Van hen hoor ik ook vaak dat het kleinste gebaar soms het grootste verschil maakt, en hoe de afwezigheid van zulke gebaren als mensen niet durven heel pijnlijk kan zijn. Ik kan me dus heel erg aansluiten bij dit mooie advies van Astrid.

Astrid, we wensen je heel veel moois toe voor 2019! Een webshop dicht bij je hart, contact met klanten waaruit mooie verbinding spreekt en natuurlijk een heleboel liefde.

Liefs,
Kim