Tags

, , , , ,

Ons fotoboek, gemaakt via Fotofabriek.nl

Ons fotoboek, gemaakt via Fotofabriek.nl

Begin dit jaar werden we door twee verschillende fabrieken benaderd. We kregen een mailtje van de Stempelfabriek én een mailtje van de Fotofabriek. Als eigenaren van de Postfabriek werden we natuurlijk alleen al door die namen enthousiast! En beide fabrieken kwamen ook nog eens met een mooi aanbod. De ene fabriek maakte stempels voor ons en met hulp van die andere fabriek maakten we een boek! Nieuwsgierig? In dit blog kan je ons boek bewonderen en vertellen we hoe jij met jouw foto’s een eigen boek kunt maken. Kijk je mee?

Fotofabriek

Bij Fotofabriek kan je met je eigen foto’s verschillende fotoproducten maken. Denk bijvoorbeeld aan kaarten, agenda’s, wanddecoraties, visitekaartjes, cadeaus en kalenders. Maar het is ook mogelijk om fotoboeken in allerlei soorten en maten te maken. Wij maakten met behulp van de Online Editor een hardcover fotoboek in A4-formaat met 24 pagina’s. Met de Online Editor kan je vanaf verschillende apparaten werken en meteen aan de slag. Je kan er ook voor kiezen om Offline Software te downloaden. Daarbij heb je veel ontwerpmogelijkheden en is het mogelijk om offline aan je project werken.

Ons ontwerp in de Online Editor van Fotofabriek.nl

Ons ontwerp in de Online Editor van Fotofabriek.nl

Tastbare Herinnering

Onze website verandert door de jaren heen. Zo passen we bijvoorbeeld regelmatig onze persoonlijke stukjes aan om up-to-date te blijven. We plaatsen dan nieuwe foto’s of schrijven een nieuwe stukje omdat onze situatie is veranderd. En daarbij gaat de oude content verloren. Met behulp van Fotofabriek maakten we er nu een tastbare herinnering van en legden daarmee een tijdsbeeld vast.

Onze website in boekvorm! Gemaakt via Fotofabriek.nl

Onze website in boekvorm!

Een tastbare herinnering heeft iets speciaals. Daar werd ik vorig weekend opnieuw aan herinnerd toen ik aan mijn bureau zat te schrijven. Aan de muur achter mijn bureau hangt een heel groot prikbord waaraan ik al jaren kaartjes en andere onderdelen van poststukken ophang. Er hangt zelfs zoveel aan dat het inmiddels uit meerdere lagen bestaat. En dat er soms te veel gewicht aan één punaise hangt, bleek ook afgelopen weekend. Ik was geconcentreerd aan het schrijven toen een punaise losliet en er een stapeltje kaarten naar beneden viel. Het waren kaartjes die al minstens vier jaar onder het bovenste laagje verstopt zaten. Ik bekeek de kaartjes en kon ze me in eerste instantie niet meer herinneren. Maar door de woorden die de afzenders erop hadden geschreven, kwamen herinneringen weer boven. Door deze onverwachte vondst ging ik even terug in de tijd en dat was voor mij een heel waardevol moment! Simon Garfield noemt dit ook in zijn ode aan de brief.

Vooralsnog hebben e-mails niet hetzelfde effect in een verhaal, omdat e-mails niet worden aangetroffen op zolder of onder een losse plank onder de vloer, of in dozen als mensen doodgaan.

De kaft van het boek dat we via Fotofabriek.nl maakten

De voorkant van ons fotoboek

Nu we onze mooiste foto’s en herinneringen hebben samengebracht in een boek, kan onze fabriek blijven groeien zonder dat er iets verloren gaat. Zo’n boek is een prachtig naslagwerk waar we vol trots doorheen kunnen bladeren. Omdat Fotofabriek veel ontwerpmogelijkheden biedt, krijg je alle ruimte om er iets persoonlijks van te maken. Bovendien word je op een hele originele manier betrokken bij het productieproces!

De achterkant van ons fotoboek, gemaakt via Fotofabriek.nl

De achterkant van ons fotoboek

Aan de slag

Bij Fotofabriek kan je fotoboeken in verschillende soorten en maten maken. Wij maakten een hardcover fotoboek op A4-formaat waarbij standaard 24 pagina’s zijn inbegrepen. Heb je daar niet genoeg aan? Geen probleem! Je kan voor maar € 0,50 per pagina uitbreiden tot 200 pagina’s! Met de prijscalculator bereken je eenvoudig wat de kosten worden bij uitbreiding. En zelfs het soort papier, het materiaal van de omslag en de kleur van de schutbladen kan je zelf kiezen. Wij hebben de standaard opties aangehouden en zijn super tevreden over de kwaliteit.

Foto’s importeren

Wil je alle vrijheid voor een eigen ontwerp of kan je wel wat hulp gebruiken? Fotofabriek heeft bestaande ontwerpen waaraan je handmatig of automatisch je eigen foto’s toevoegt. Wij hebben gekozen voor een blanco project.

Bij een blanco project is er keuze uit verschillende bestaande indelingen waaraan je jouw foto’s heel eenvoudig toevoegt. Maar je kan het ook naar eigen inzicht indelen en een geheel eigen ontwerp maken.

Foto’s importeren kan vanaf je apparaat, maar ook vanaf je Facebook- of Instagramaccount! Hoe handig is dat!

Op de foto hierboven zie je hoe zo’n bestaande indeling werkt. Als je op een kader klikt, kan je een foto toevoegen. En zelfs hier krijg je alle vrijheid om ermee te schuiven of het formaat aan te passen.

Zie je het groene vinkje in de linker bovenhoek van de foto? Fotofabriek geeft meteen aan of de resolutie van je foto genoeg is voor een goede afdruk. Wij hebben enkele foto’s pagina vullend laten drukken en zelfs dan is de kwaliteit erg goed. Maar ook meerdere kleine foto’s geven een mooi resultaat en kunnen strak worden uitgelijnd. Ook is er de mogelijkheid om je foto’s te bewerken! Als je foto toch iets te donker is, kan je bijvoorbeeld met helderheid en contrast spelen. En daarnaast is er keuze uit verschillende effecten, kaders, vormen en ga zo maar door.

Pagina vullend zien de foto's er ook prachtig uit!

Pagina vullend zien de foto’s er ook prachtig uit!

Tekst toevoegen

Tekst toevoegen gaat heel eenvoudig en er is keuze uit een heleboel verschillende lettertypes en andere mogelijkheden. Speel bijvoorbeeld met de grootte: kleine lettertjes als onderschrift of lekker grote, gekleurde letters voor een mooie quote, zoals je op de foto hierboven ziet.

Een quote over post op een eigen foto!

Een quote over post op een eigen foto!

Decoraties

En dan zijn er ook nog een heleboel decoraties om je pagina’s mee te versieren. De keuze is echt reuze! Wij gebruikten de hartjes en kusjes uit de categorie ‘Liefde’.

Achtergrond

Op de foto hieronder zie je een foto van een stapel brieven als achtergrond. De achtergrondfoto is iets lichter dan de foto op de voorgrond, omdat we met de transparantie hebben gespeeld. Het geeft een fijne sfeer aan de pagina en maakt letters ook minder hard.

Bladeren door het boek

Zodra alle pagina’s gevuld zijn, kan je je project uploaden en bestellen. Dat zelfs een paar dagen levertijd voor ongeduldige enthousiastelingen te lang is, snapt Fotofabriek maar al te goed. Ze hebben het doorbladeren van het boek daarom zo goed mogelijk nagemaakt. Na het uploaden van je ontwerp, ontvang je een mailtje met een link naar het digitale voorbeeld van je fotoboek en kan je het alvast bekijken én zelfs delen met vrienden, familie en op social media!

Productie

Op de dag dat de pagina’s van je fotoboek in de omslag worden gelijmd, ontvang je opnieuw een mailtje van Fotofabriek. Want dit bijzondere moment hebben ze voor je gefilmd en delen ze met je! Hoe leuk!

Ons fotoboek

Na enkele dagen viel ons fotoboek al op de mat. Echt een geluksmoment! Zo’n digitaal voorbeeld is leuk, maar er gaat natuurlijk niets boven het in handen hebben van het echte boek! En wat is het bijzonder om je eigen foto’s in zo’n prachtig boek te zien! We maken een heleboel foto’s voor onze blogs, maar hadden die tot nu toe alleen op een beeldscherm gezien. Het voelt zo speciaal om nu een papieren versie van onze Postfabriek in handen te hebben.

Een boek om te koesteren! En zelfs als je kiest voor alle standaard opties, voelt het heel luxe. De kaft en de pagina’s zijn van goede kwaliteit en voelen stevig aan. En het geheel zit prachtig in elkaar. Het kriebelt meteen om opnieuw aan de slag te gaan! Wat dacht je van een boek vol foto’s van jouw eigen poststukken?

Lieve groetjes,

Nienke