Tags

, , , , ,

De Posthumuswinkel in Amsterdam. Foto: Facebookpagina van De Posthumuswinkel
De Posthumuswinkel in Amsterdam. Foto: Facebookpagina De Posthumuswinkel

Eind mei plaatste Susan Smit een oproep op Twitter over De Posthumuswinkel, een speciaalzaak in stempels en klassiek drukwerk en één van de oudste winkels in Amsterdam. Het is namelijk onzeker of deze winkel de crisis overleeft. Die oproep wordt nog regelmatig met ons gedeeld met de vraag of wij ook iets over deze bijzondere winkel willen schrijven. Een heleboel stempelliefhebbers zijn het met Susan Smit eens: De Posthumuswinkel moet blijven bestaan!

Ik hoorde net van de lieve eigenaresse van De posthumuswinkel (sinds 1865) dat ze op omvallen staan. Ze hebben de mooiste houten stempels, postpapier, ex libris stansen. Als je ook wil dat ze blijven bestaan, bestel je dan iets moois in hun webshop? Ze weten niet dat ik dit post.

Susan Smit op Twitter

De impact van de Corona crisis

In mei vorig jaar stond er een prachtig artikel in Het Parool waarin Nathalie en Peter Breurken vol liefde over hun winkel en bijzondere producten vertellen. Dit jaar komen ze om een andere reden in het nieuws: “Al bijna 120 jaar oude stempelzaak legt het loodje als er niet snel weer toeristen komen.” Als je er eens geweest bent of je laat rondleiden door Nathalie via dit filmpje begrijp je dat het een heel groot gemis zal zijn. En niet alleen De Posthumuswinkel heeft het zwaar in deze gekke tijd. Er zijn veel meer ondernemers die gebukt gaan onder de impact van de Corona crisis. Wij willen onze lezers dan ook vragen om aan lokale winkels en kleine ondernemers te denken als je op zoek bent naar een cadeautje of nieuwe materialen. Dan steun je met je aankoop tegelijkertijd de mensen die elke (nieuwe) klant heel goed kunnen gebruiken.

Tip: Ga je dit jaar op vakantie in eigen land en staat er een dagje Amsterdam op de planning? Dan kan een bezoekje aan De Posthumuswinkel zeker niet ontbreken. Je vindt deze winkel in de Sint Luciënsteeg 23-25, een zijsteeg van de Kalverstraat, in Amsterdam. De winkel is van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.30 uur geopend. En op zaterdag tussen 11.00 en 17.30 uur.

Moois van De Posthumuswinkel

De Posthumuswinkel vervaardigt bedrijfsstempels, lakstempels, ambtstempels, blinddrukstempels, brandstempels, leerstempels, keramiekstempels, chocoladestempels en ijsstempels. Ze hebben een prachtige collectie hobbystempels en verder vind je er mooi Italiaans briefpapier, kaarten en bijpassende enveloppen en zelfs echte veren kroontjespennen. Aan het begin van de crisis kregen we regelmatig mailtjes met vragen over verkooppunten voor luxe briefpapier. Dat vind je hier dus!

Mijn aankopen

Twee stempels van het merk 100 prof press, gekocht via de webwinkel van De Posthumuswinkel in Amsterdam

Ik vind vooral alle hobbystempels heel erg mooi. En in het bijzonder de stempels van 100 proof press. De stempels van dit merk geven een mooie, scherpe, gedetailleerde afdruk. Ik bestelde er twee: een skull en een postzegelrand en kocht er een stempelkussen bij. In de webwinkel vind je een overzicht van alle stempelkussens met een voorbeeld van een afdruk erbij. Zo kan je heel duidelijk zien wat je ervan kan verwachten. Ideaal!

Een stempel van een postzegelrand van het merk ‘100 proof press’ gekocht via de webwinkel van De Posthumuswinkel in Amsterdam

Het vlak in de postzegelrand die je met deze stempel maakt is drie centimeter breed en vier centimeter hoog.

Gruttopostzegel van het vel met bedreigde boerenlandvogels

En er past precies een postzegel in van de serie ‘Beleef de natuur’, zoals deze zegels met bedreigde boerenlandvogels.

De stempel van de postzegelrand is meteen ook een mooie versiering voor een postzegelcode!

Ik wil de stempel graag verwerken in collages. Maar het is meteen ook een mooie versiering voor een postzegelcode, vind je niet?

Een stempel van een schedel van het merk ‘100 proof press’ gekocht via de webwinkel van De Posthumuswinkel in Amsterdam

Ik was al een tijdje op zoek naar een mooie stempel van een schedel en kon die tot nu toe niet vinden. De meeste webwinkels hebben immers veelal de meer liefelijke ontwerpen in hun collectie. Dus toen ik deze stempel bij de Posthumuswinkel zag, heb ik hem zo snel mogelijk besteld. Inmiddels staat ie niet meer in de webwinkel, maar wie weet komt ie terug!

Tip: De Posthumuswinkel is actief op Facebook en Instagram en houdt je daar op de hoogte van nieuwe stempels en aanvulling.

Afdrukken van een stempel van een schedel van het merk ‘100 proof press’ gekocht via de webwinkel van De Posthumuswinkel in Amsterdam

Ik heb de stempel van de schedel tot nu toe vooral gebruikt voor het maken van etikettenstickers. Daarvoor heb ik deze stempel gecombineerd met een stempel van Perlenfischer.

Een etikettensticker die ik heb gemaakt door twee verschillende stempels met elkaar te combineren. Op deze foto zie je hoe ik dat heb gedaan.

Eerst stempelde ik de schedel op een stickervel en op een papiertje. De afdruk op het papier heb ik uitgeknipt en gebruikt om de afdruk op het stickervel af te dekken. Zo kon ik een afdruk van het label maken waarbij het lijkt alsof een van de uiteinden achter de schedel valt.

Een etikettensticker die ik heb gemaakt door twee verschillende stempels met elkaar te combineren.

Zodra de inkt goed droog was, heb ik de afdruk uitgeknipt. Ik gebruik deze zelfgemaakte stickers graag in combinatie met post die ik maak van pagina’s uit oude boeken over bijvoorbeeld anatomie.

Ik ben ontzettend blij met mijn bestelling van De Posthumuswinkel en hoop dat ik de kans krijg om in de toekomst deze prachtige winkel te bezoeken. En jij? Had jij al eens van deze bijzondere winkel gehoord? Of ben je er al eens geweest?

Lieve groet,

Nienke