Tags

, , ,

ruim·te (de; v; meervoud: ruimten, ruimtes)
1 plaats om zich uit te strekken: iem. de ruimte geven gelegenheid geven tot iets
2 een door grenzen bepaalde plaats; holle ruimten; (onderwijs) vrije ruimte voor niet-verplichte vakken beschikbare tijd
3 onbegrense verzameling van plaatsen; het heelal; (informeel) gezwam in de ruimte waar je niets aan hebt

Het is 2020. Het jaar waarin alles anders gaat dan anders, waarin dat wat vanzelfsprekend was en we onder “normaal” verstonden ineens veranderde. Wat heeft het leven krap gevoeld de afgelopen tijd! Krap door alle regels, krap door de maskers die ons gezicht omsluiten, krap door de heftige gebeurtenissen, krap door onze volle hoofden, krap door de grote druk op de zorg die ons alledrie verschillend raakt. Waar hebben we nu eigenlijk behoefte aan? Wat is het wat we nodig hebben? Adem eens rustig heel diep in. Voel hoe de lucht je longen vult. Adem langzaam weer uit tot al die lucht weer op is. Doe het nog eens, probeer je hele lichaam nu te vullen met de lucht die je inademt. En laat alles weer gaan. Voel je het dan een beetje? Waar wij drietjes behoefte aan hebben?

R U I M T E

Vanuit die behoefte ontstond voor de decembermaand van dit jaar vanzelf het nieuwe thema. We geven onszelf de ruimte dit jaar om niets te hoeven. We geven onszelf de ruimte dit jaar om alleen dát te doen wat lukt en goed voelt. We geven onszelf de ruimte dit jaar om het concept van de adventskalender los te laten, volledig te varen op vertrouwen en dat te laten komen wat er komt. We hopen dat we met het geven van ruimte aan onszelf, ook jullie een beetje ruimte kunnen geven. Dit jaar openen we de deuren van onze fabriek voor de adventskalender met in deze kalender ook vakjes met leegte.

Je bent uitgenodigd in onze ruimte. Je bent zelfs van harte welkom. We nemen je mee door ons 2020, we nemen je mee dit jaar uit en het nieuwe jaar in, we nemen je mee op onze ruimtereis. Bestemming onbekend! Niet alleen hier, in onze blogs, maar ook op instagram vol kleine vakjes. En natuurlijk vergeten we de mensen niet die geen instagram gebruiken. Je kunt onze feed hieronder volgen, gewoon, op het vertrouwde plekje.

Wij voelen het al, hoe we al ietsje meer ruimte hebben om te ademen. Jij ook?

Tot gauw.

Liefs,
Ruchama, Nienke & Kim