Tags

, , , , ,

Lieke van der Vorst van Liekeland wil met haar illustraties een positieve invloed hebben op de wereld en het lot van dieren in het bijzonder. Ze is dan ook heel blij met haar tweede samenwerking met World Animal Protection. Voor dit project ontwikkelden zij samen met winkelketen Dille & Kamille een serie kaartjes. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan World Animal Protection. Deze internationale organisatie zet zich in voor de bescherming van wilde dieren, huisdieren, dieren in de vee-industrie en dieren in rampsituaties.

Achter de schermen

Een kaartje met een illustratie van Lieke van der Vorst van Liekeland. Het kaartje is te koop bij Dille & Kamille. 20% van de opbrengt gaat naar World Animal Protection. Deze organisatie zet zich in voor de bescherming van wilde dieren, huisdieren, dieren in de vee-industrie en dieren in rampsituaties.

In de video bovenaan dit blogje zie je hoe Lieke aan een van de illustraties voor dit project werkt. Haar zwager Joris Seghers is een getalenteerd filmmaker en heeft het proces gefilmd. Werkelijk wonderlijk om te kunnen zien hoe, waar en door wie het kaartje is gemaakt dat je in handen hebt. Een kaartje is zoveel meer dan een mooi stukje papier. Het is echt een klein kunstwerkje!

Tip: Koop of krijg je een kaartje dat je mooi vindt? Google eens op de naam van de maker die meestal in kleine lettertjes op de achterkant staat. Soms ontdek je zo een hele wereld achter het kaartje. Groots klein avontuur!

Liefde voor alle dieren

Lieke heeft altijd veel gelijkheid gevoeld met dieren. Dit was van kleins af aan al zo. Maar toen ze ging studeren aan de kunstacademie is ze dit meer gaan onderzoeken, vooral omdat ze zag dat niet iedereen deze gelijkheid voelt.

Ik zie weinig verschil tussen onze huisdieren, industriedieren en wilde dieren en ik begreep nooit zo goed waarom zij anders behandeld zouden worden dan mensen. Dit onbegrip is altijd een belangrijke inspiratie voor mijn illustraties.

Lieke van der Vorst
Een kaartje met een illustratie van Lieke van der Vorst van Liekeland. Het kaartje is te koop bij Dille & Kamille. 20% van de opbrengt gaat naar World Animal Protection. Deze organisatie zet zich in voor de bescherming van wilde dieren, huisdieren, dieren in de vee-industrie en dieren in rampsituaties.

Lieke hoopt dat ze mensen kan inspireren om dieren als gelijke te gaan zien. En dat het misbruiken van alle dieren, zowel de industriedieren als de wilde dieren, stopt.

Lieke maakte ook de illustraties die je op de decemberzegels van 2019 ziet. Daarop staat een bonte parade van mens en dier die samen op weg zijn om de feestdagen te vieren.

Het blijft iets geks voor mij dat we zo veel liefde voelen voor onze huisdieren, maar niet voor onze industriedieren, of de wilde dieren verder weg.

Lieke van der Vorst

Meer moois uit Liekeland zien? Neem eens een kijkje op haar website. Of volg haar op Instagram en YouTube.

World Animal Protection

Een kaartje met een illustratie van Lieke van der Vorst van Liekeland. Het kaartje is te koop bij Dille & Kamille. 20% van de opbrengt gaat naar World Animal Protection. Deze organisatie zet zich in voor de bescherming van wilde dieren, huisdieren, dieren in de vee-industrie en dieren in rampsituaties.

Van de opbrengst van elke kaart doneert Dille & Kamille 20% aan World Animal Protection. Daarmee steunen ze deze internationale non-profit organisatie bij het leveren van hulp, het geven van voorlichting en het lobbyen voor betere regels om dieren wereldwijd te beschermen tegen wreedheid en leed.

Kaartjes bij Dille & Kamille

Twee kaartjes met een illustratie van Lieke van der Vorst van Liekeland. De kaartjes zijn te koop bij Dille & Kamille. 20% van de opbrengt gaat naar World Animal Protection. Deze organisatie zet zich in voor de bescherming van wilde dieren, huisdieren, dieren in de vee-industrie en dieren in rampsituaties.

De kaarten zijn te koop bij Dille & Kamille. Daar vind je ze als dubbele kaart met envelop in een setje van vijf kaarten of per stuk als ansichtkaart. De kaarten zijn overigens in Nederland geproduceerd en met bio-inkt gedrukt op papier gemaakt van bladeren en stengels zonder verspilling van water. In dit blogje liet ik al foto’s zien van de ansichtkaarten met varkens, koeien en kippen. Er zijn ook nog ansichtkaarten met schapen en ganzen. Op al deze kaarten pronken dieren zoals wij ze het allerliefst zien: vrij en blij, gelukkig en gezond, omringd door groen en in hun natuurlijke omgeving!

Aan wie zou jij zo’n blije, vrije dierengroet sturen?

Liefs,

Nienke