Tags

, , , , , , , , , ,

Het Flow Paper Book for Nature Lovers

Er is weer een nieuwe, speciale editie van het Flow Book for Paper Lovers! Dit keer in het teken van de natuur: het Flow Paper Book for Nature Lovers. Nieuwsgierig naar de inhoud? In dit blogje laat ik een heleboel foto’s van papieren moois zien dat in dit boek te vinden is.

Special edition

Deze speciale editie van het papierboek is een ode aan de natuur: een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Was afgelopen jaar ook niet het jaar dat we massaal de natuur introkken? Omdat het daar even rustig was, en troostvol. Omdat de natuur geruststellend laat zien: na regen komt zon. Na de winter komt de lente. Na tegenslag komt groei. En omdat je er energie opdoet, ontspant, kunt zwemmen en zonnen, wandelen en sporten, of gewoon lekker een boek kunt lezen. De wereld even de wereld kunt laten. Daarom is dit Paper Book for Nature Lovers een ode aan de natuur.

Irene & Astrid

Dit boek is gemaakt om in stukken te scheuren en te gebruiken: iedere pagina is uitneembaar en heeft zo’n handig scheurrandje. Het zit vól briefpapier, stickers, uitnodigingen, kaartjes, vouwpapier, vouwenveloppen, posters, cadeaupapier en heel veel meer. Patronen en illustraties van Lotte Dirks, Jennifer Orkin Lewis en Deborah van der Schaaf vormen de basis. Daarnaast werden andere creatieven van over de hele wereld benaderd voor papieren moois dat je hierin kunt vinden.

Het Flow Paper Book for Nature Lovers: vól uitscheurbaar moois.

De inhoud is verdeeld tussen drie tabbladen en thema’s: trees, flowers en plants. Per tabblad zal ik foto’s laten zien van wat je er zoal in kunt vinden. Kijk je mee?

Nieuwsgierig naar andere uitgaves van het Flow Book for Paper Lovers? De blogjes die wij erover schreven vind je onder de categorie ‘Flow Book for Paper Lovers’.

Trees

Vouwenveloppen en uitnodigingen met boom patronen van Lotte Dirks

In het eerste deel vind je vooral veel patronen en illustraties van Lotte Dirks, een illustrator met een voorliefde voor alles wat groeit en bloeit. Op deze foto zie je vouwenveloppen en uitnodigingen van haar hand.

Het Flow Paper Book for Nature Lovers ligt open en je ziet twee pagina’s met patronen en illustraties van Lotte Dirks.

My favorite thing in nature is forests. The rustle of the leaves and the cracking of the branches; there is something mysterious about the forest. It’s different every day and you never get bored of it.

Lotte Dirks
Een vouwenvelop en kaartje met ontwerp van Lotte Dirks.

Hier zie je een vouwenvelop en uitnodiging die ik heb uitgeknipt en gevouwen. Maar er zitten ook genoeg pagina’s met mooie patronen in zonder voorgedrukte lijnen waar je je eigen malletjes bij kunt gebruiken. En ze zijn allemaal aan beide kanten bedrukt!

Grote vellen cadeaupapier uit het Flow Paper Book for Nature Lovers met patronen van Lotte Dirks.

Naast velletjes in het formaat van het boek zitten er ook grote vellen papier in. Op de foto hierboven zie je twee van die vellen met patronen van Lotte Dirks.

Een vouwenvelop, uitnodiging en zakje uit het Flow Book for Nature Lovers.
Ronde stickers met illustraties van Lotte Dirks.

Deze ronde stickers gebruik ik graag als sluitzegel of ter versiering van cadeautjes. In het boek zitten een paar van dit soort vellen met illustraties van verschillende illustratoren.

Een pagina vol kleine stickers in de vorm van een boom. Als je goed kijkt, zie je dat ik de bovenkant van één van de stickers los heb gehaald.

Naast de welbekende ronde stickers zitten in dit boek ook stickers met een andere vorm. Als je goed kijkt, zie je dat ik de bovenkant van één van de stickers hebt losgehaald. Dit vel zit vol met kleine stickertjes in de vorm van een boom. In het boek vind je ook vellen met kleine stickertjes van watervogels en verschillende bloemetjes.

Stap voor stap origami blaadjes vouwen.

Achterop deze pagina staat stap voor stap beschreven hoe je de blaadjes op de foto zelf kunt vouwen. Daarvoor heb je vouwblaadjes in de vorm van een driehoek nodig en ook die vind je in het boek.

Kleine kaartjes uit het Flow Paper Book for Nature Lovers met illustraties van Lotte Dirks.

Deze kleine kaartjes zijn ongeveer 9 x 12 centimeter. Dit formaat kaartjes vind je regelmatig in de verschillende uitgaves van Flow en ik gebruik ze graag. Ansichtkaarten zijn meestal net te groot voor de enveloppen die ik met behulp van deze mal vouw, maar deze kaartjes passen wel!

Twee kleine kaartjes uit het Flow Paper Book for Nature Lovers met illustraties van Lotte Dirks. Bij het bovenste kaartje heb ik de scheurrandjes afgesneden.

De kaartjes zitten per vier aan elkaar en hebben daardoor een scheurrandje. Dat randje snijd of knip ik er meestal af.

Vind je de illustraties van Lotte mooi? Misschien vind je het dan leuk om haar te volgen op Instagram of een kijkje te nemen op haar website.

Flowers

Een vouwenvelop met bloemen die door Jennifer Orkin Lewis zijn geschilderd.

Achter het tabblad flowers vind je vooral patronen en illustraties met bloemen en vogels van Jennifer Orkin Lewis. Op deze foto zie je een vouwenvelop met bloemen die door haar zijn geschilderd.

Uitnodigingen met bloemen die door Jennifer Orkin Lewis zijn geschilderd.

I always love picking up a seasonal bouquet from the farmers market: wild flowers and herbs put together in oddball colors. And peaceful quiet-time in an awe-inspiring spot.

Jennifer Orkin Lewis
Een uitnodiging met bloemen die door Jennifer Orkin Lewis zijn geschilderd. Op het kaartje staat: ‘Let’s press some flowers.’

Op deze uitnodiging staat ‘Let’s press some flowers’. En ja, laten we dat doen! Ruchama geeft handige tips in dit blogje en in dit blogje laat ze zien hoe je droogbloemen kunt gebruiken voor je poststukken.

Pagina’s uit het Flow Paper Book for Nature Lovers met patronen van Jennifer Orkin Lewis. De pagina’s zijn aan beide kanten bedrukt.

Deze pagina’s zijn in het formaat van het boek en aan beide kanten bedrukt.

Grote vellen cadeaupapier uit het Flow Paper Book for Nature Lovers.

Dit zijn van die grote vellen waarvan ik je aan het begin van dit blogje al twee opengevouwen liet zien.

Kleine zakjes van kraftpapier uit het Flow Paper Book for Nature Lovers.

Nog niet zo lang geleden schreef ik twee blogjes over het meesturen van zaadjes. In een lente blogje vertel ik onder andere over zaadjes waar je bijen, vlinders en vogels mee kunt lokken. In een ander blogje vertel ik onder andere over zaadjes uit eigen tuin. Hoe leuk zijn deze zakjes daarvoor!

Het Flow Paper Book for Nature Lovers opengeslagen. Op de linker pagina zie je een bloemenpatroon dat door Jennifer Orkin Lewis geschilderd is. Aan de rechterkant zie je kaartjes met illustraties van Yanni Putrii.
Ronde stickers uit het Flow Book for Nature Lovers met illustraties van Jennifer Orkin Lewis.

Vind je de illustraties van Jennifer mooi? Dan vind je het misschien leuk om haar op Instagram te volgen of een kijkje te nemen op haar website.

Een vol vol kleine stickertjes in de vorm van een bloemetje. De bloemetjes zijn gemaakt door Jennifer Orkin Lewis.

Dit is ook zo’n vel vol kleine stickertjes. De bloemetjes die je ziet, zijn afzonderlijke stickertjes.

Leer stap voor stap origami vlinders vouwen in het Flow Book for Paper Lovers.

Achter op deze pagina staat een beschrijving waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je origami vlinders kunt vouwen. Daar heb je vierkante vouwblaadjes voor nodig. In het boek vind je die in verschillende kleuren en patronen. In deze video wordt het ook stap voor stap uitgelegd. Soms is meekijken en meedoen makkelijker.

Een kaartje uit het Flow Book for Nature Lovers met illustratie van Yannii Putrii.
In het Flow Paper Book for Nature Lovers zitten verschillende kaartjes. Op deze foto zie je een kaartje en een uitnodiging.
Een van de posters die je in het Flow Paper Book for Nature Lovers kunt vinden.

Dit is een van de posters uit het boek met een foto van Jisca van der Veer. Hou je van dit soort natuurfoto’s? Dan vind je het misschien ook wel leuk om haar op Instagram te volgen!

Plants

Achter het laatste tabblad vind je vooral veel illustraties en patronen van Deborah van der Schaaf. De kaartjes die je op de foto hieronder ziet, zijn ook van haar. Er zijn daarnaast ook vouwenveloppen, uitnodigingen, cadeaupapier en briefpapier en stickers in deze stijl.

Twee kaartjes met illustraties van Deborah van der schaaf.

My favorite thing in nature is the mountains: a combination of forest, alpine pastures and lakes with different views. But my boyfriend is more of a beach person. Now we live among the Dutch polders, so thats’s worked out as a good compromise for the two of us.

Deborah van der Schaaf
In het Flow Paper Book for Nature Lovers vind je een paar pagina’s met foto’s van Alicia Bock.

Achter dit tabblad vind je ook foto’s van Alicia Bock. Waaronder deze foto met katjes.

Naast ronde stickers en kleine stickers in andere vormen zitten er ook pagina’s met grote stickers in het boek, zoals op de foto hierboven te zien is. De foto’s zijn gemaakt door Jisca van der Veer.

Een boekje in de vorm van een varen uit het Flow Paper Book for Nature Lovers met illustraties van Deborah van der Schaaf.

Vind je de illustraties van Deborah van der Schaaf mooi? Dan vind je het misschien leuk om haar op Instagram te volgen of een kijkje te nemen op haar website.

Kaartjes uit het Flow Book for Paper Lovers met foto’s van Alicia Bock en Deborah van der Schaaf.

Bijna helemaal achterin het boek vind je deze kaartjes. Ze zijn ongeveer 10,5 x 15 centimeter en hebben ronde hoeken. Op de drie kaartjes met rode stip staan afbeeldingen van Alicia Bock en op het andere kaartje staat een afbeelding van Deborah van der Schaaf.

Op deze foto kan je ook de achterkant van deze kaartjes zien.

‘Wheel of inspiration’ met foto van Lina Hamer en hand-lettering door Deborah van der Schaaf uit het Flow Paper Book for Nature Lovers.

Helemaal achterin vind je een ‘wheel of inspiration’. De cirkel kan je draaien en in het vakje zijn dan verschillende ideeën te zien. Bijvoorbeeld ‘finding nature treasures’ of ‘a walk in the woods’.

Bladeren door het Flow Paper Book for Nature Lovers

Op de foto’s is slechts een deel van de inhoud te zien. Wil je meer zien? The Paper Letter Blog maakte bovenstaande video. Vanaf 7:16 bladert ze door het boek en kan je met haar meekijken. Liever zelf door het boek bladeren? Je kunt het in verschillende winkels vinden of online bestellen. Heb jij het Flow Paper Book for Paper Lovers al? Ik lees graag over jouw ervaringen in de reacties en ben heel benieuwd naar jouw favoriete pagina’s in dit boek!

Wist je trouwens dat Flow samen met Museum van de Geest een podcastserie maakt? Het heet Tijd voor de Geest en er staan al zes afleveringen online. Je kunt de podcast onder andere luisteren via Spotify en iTunes of volgen via Vriend van de show. Ik vind het soms fijn om ergens naar te luisteren als ik een stapeltje enveloppen vouw of plaatjes knip. En heb met veel plezier geluisterd naar de afleveringen met Irene Smit, Mark Mieras en Barbara Tammes.

Lieve groet,

Nienke