Tags

, , , , ,

De decemberzegels van 2021 zijn ontworpen door papierkunstenares Geertje Aalders.
Decemberzegels 2021

Tadaaa! Dit zijn de decemberzegels van 2021! Je kan ze nu kopen én gebruiken voor brievenbuspost tot en met 50 gram. Ja, echt! Met deze zegels kun je dus nú al je post voor een speciaal tarief versturen!

Geertje Aalders

Dit jaar zijn de decemberzegels ontworpen door papierkunstenares Geertje Aalders. Haar verfijnde ontwerpen in combinatie met aansprekende kleuren en herkenbare (kerst)taferelen geven deze mooie zegels een nieuwe en moderne uitstraling. Geertje schept een fantasievolle wereld vol verhalen waarin van alles gebeurt. In haar papieren kunstwerken genieten alle dieren van de feestelijke decembermaand. Iedereen doet zijn best om het voor elkaar gezellig te maken. Op de ene zegel heeft haas een bos kerstrozen gehaald en op de ander is de eekhoorn op weg met lekkers. In deze tijd vindt iedereen het extra fijn om samen te zijn en te laten weten dat we aan elkaar denken.

Zo gebruik je de decemberzegels

Op de achterkant van een velletje decemberzegels 2021 kan je meer lezen over het ontwerp en hoe je ze gebruikt.

De decemberzegel van PostNL heeft niet alleen een speciaal tarief. Je kan met die ene, goedkopere zegel ook nog eens meer versturen. Voor een gewone postzegel betaal je nu € 0,96 cent. Daar kan je een kaart of brief tot en met 20 gram mee versturen. De decemberzegel is daarentegen € 0,91 cent én daar kan je een kaart of brief tot en met 50 gram mee versturen. Is dit dan niet hét moment om die postzegel goed te benutten en van je kaart een cadeautje te maken? Je hebt nog de tijd tot en met 6 januari 2022. Tot die datum is dit speciale tarief geldig. Dat geldt overigens voor brievenbuspost met een minimumformaat van 14 x 9 centimeter binnen Nederland.

Tip: Met twee decemberzegels stuur je een kaart naar het buitenland. Plak de envelop altijd goed dicht!

Geldigheid decemberzegels

Het speciale tarief is geldig tot en met 6 januari 2022, maar je kan deze mooie zegels het hele jaar blijven gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je na deze datum bijplakt tot het huidige tarief. Of bewaar de overgebleven zegels tot de volgende kerstperiode.

Heb je nog oude decemberzegels uit 2010 tot en met 2020? Dan is het handig om te weten dat die nog steeds geldig zijn en dat je ze ook nog kan gebruiken. In de kerstperiode hoef je dus niet bij te plakken. Vanaf 2010 hebben de zegels de opdruk ‘december’, hieraan kun je deze decemberzegels makkelijk herkennen. Heb je decemberzegels met een bedrag in euro’s van vóór 2010? Ook die mag je nog gewoon gebruiken, maar hierbij is het wel nodig om bij te plakken met bijplakzegels tot het tarief van de decemberzegels van 2021.

Unieke kerstbal bij twee velletjes

Unieke kerstbal van Vondels bij twee velletjes decemberzegels 2021.

Je kan de nieuwe decemberzegels nu al online of via één van de verkooppunten kopen. Een velletje met twintig zegels kost € 18,20. Bij twee velletjes krijg je een unieke kerstbal van Vondels cadeau. Let op: dit geldt alléén voor het kopen van twee velletjes in de winkel. Als je de twee velletjes decemberzegels online bestelt, krijg je géén kerstbal!

En nu ben ik heel nieuwsgierig. Wat vind jij van de decemberzegels van dit jaar?

Liefs,

Nienke