Tags

, , , , , , , , ,

dubbelekaart

In kringloopwinkels en op rommelmarkten ben ik altijd op zoek naar boeken en tijdschriften om post van te maken. Van de grote platen maak ik enveloppen en van de kleinere plaatjes maak ik kaarten. Het liefst maak ik dubbele kaarten omdat er dan meer ruimte is om mijn geklets op kwijt te kunnen. Heel simpel, maar zo leuk!

dubbelekaart1

Als ik tijdschriften vind of krijg scheur ik meestal meteen alle mooie plaatjes er uit. De plaatjes bewaar ik tot ik tijd heb om post knutselen. Ik maak er dan vast een aantal tegelijk, zodat ik kaarten klaar heb liggen wanneer ik post wil beantwoorden of voor een speciale gelegenheid wil versturen.

dubbelekaart2

Ik ben geen held in plaatjes recht  uitknippen en snijd de plaatjes daarom liever uit met behulp van mijn snijmat, liniaal en mesje. Omdat er kleine hokjes op de snijmat zijn gedrukt  hoef ik niets op te meten en kan ik langs deze lijnen snijden.

dubbelekaart3

Daarna zoek ik een bijpassend kleurtje stevig papier, vouw deze dubbel en snijd ook deze op maat. Meestal laat ik het papier een klein stukje groter dan het plaatje. Dan krijg je een leuke gekleurde rand om je plaatje heen.

dubbelekaart4

Plaatje erop lijmen en je kaart is al klaar! Je kan deze daarna nog ook nog versieren met stickertjes, washi tape, glittertjes, enzovoort. Maar ook zonder deze extra’s is je kaart al leuk genoeg!

dubbelekaart5

Na een middagje knutselen heb je al gauw een leuke voorraad gemaakt. Heb je zelf niet genoeg materiaal om mooie kaarten van kan maken? Doe een oproepje in je omgeving! Na rondvraag in mijn eigen omgeving krijg ik regelmatig boeken en tijdschriften van vrienden en familie. Zelfs op het werk van mijn moeder wordt van alles voor mij bewaard. Ook is er in Hengelo een weggeefwinkel. Hier vind ik vaak prentenboeken die niemand anders meer wil. Door scheuren of vlekken kan je het verhaal niet meer lezen, maar je kan er nog wel post van maken! Wie weet zit er ook een weggeefwinkel bij jou in de buurt?

Veel knutselplezier!

Liefs, Nienke.