Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Hoera het is vandaag themapost

Een uitspraak die door Flow Magazine erg populair is geworden en we kunnen ook niet anders dan het beamen. Elke dag is een nieuwe kans om te genieten van de kleine en de grote mooie dingen in het leven. Geluk zit in de kleine dingen en zelfs op een rotdag waarin alles mis gaat is er vast iets om van te glimlachen!

Ik kan je verklappen dat ‘Hoera het is vandaag’-post maken voor iemand al zo leuk is dat je vanzelf gaat glimlachen. En van zo’n zelfde soort thema-post in je brievenbus vinden kan je toch ook niet anders dan glimlachen? We hebben de traditie om gastbloggers een bedankje te sturen, en voor Anne kon ik dan ook niet anders dan Vier Vandaag/Hoera het is vandaag! post maken! Omdat deze themapost ook op mijn lijstje stond om over te bloggen werd ik enthousiast en had Anne geluk dat ik steeds weer iets nieuws er bij maakte hihi.

Hoera het is vandaag extraatjes

Ik heb vorig voorjaar al eens met veel plezier ‘Hoera het is vandaag’-post gemaakt en ook die post werd erg goed ontvangen. Hoewel ik dit keer een brievenbusdoosje heb gebruikt, gebruikte ik vorige keer een perkament envelop. Het melkachtige gaf al vast een idee van wat voor gezelligs er in de envelop zat!

IMAG0155

Het hoeft dus echt niet zo groots als het brievenbusdoosje wat ik heb verstuurd. Ik werd wat overenthousiast, één van de meestuurcadeautjes is al leuk zat en maak je iemand al heel blij mee!

Omdat ik er een echt feestje van wilde maken koos ik voor een brievenbusdoosje. Ik ben dol op mooie enveloppen maar af en toe een brievenbus doosje versieren en vullen vind ik heerlijk! Ik koos voor het leuke inpakpapier wat ik eens bij AH kocht en bepaalde welk deel ik op de bovenkant wilde hebben.

Brievenbusdoosje beplakken

Om het inpakpapier vast te plakken heb ik strak langs de randen dubbelzijdig tape geplakt, de strookjes verwijderd en het doosje met de plakkant op het papier gelegd. Ik heb gekozen om alleen de bovenkant en de voor en achterrand te beplakken. De rest heb ik langs de randen af gesneden. Op de randjes heb ik wel een strookje plakband geplakt, om eventueel rafelen en scheuren te voorkomen. 

Op het brievenbusdoosje is lekker de ruimte om aan de slag te gaan met handlettering maar gebruik wel een watervaste pen!

Brievenbusdoosje Handlettering adres Brievenbusdoosje handlettering

Om het brievenbusdoosje te vullen heb ik meerdere verpakkingen gemaakt. Op elke verpakking wilde ik het ‘Hoera het is vandaag’ en ‘Vier vandaag’ thema terug laten komen en dat kan heel simpel! Door te kiezen voor heldere kleuren krijg je al snel een vrolijk effect.

meestuurcadeautjes

Als eerste heb ik wat gezellige spulletjes bij elkaar gezocht zodat Anne zelf aan de slag kan: Een midori zakje, twee velletjes labels in leuke kleuren en een stuk huisjes papier gekocht bij de Vlieger in Amsterdam, samen gehouden met hartjes paperclips van Flying Tiger.

Meestuurcadeautjes

quote kaarten

Op een ballonnenkaart van de Hema heb ik met watervaste pen de quote geschreven en het randje versierd. Je kan elke feestelijke kaart die je vindt gebruiken! Door de kaart in een wenskaartzakje met wat confetti  mee te sturen, kan de ontvanger iemand anders weer een feestje sturen.

Hoera het is vandaag kaarten versieren

geponste kraft figuren

Een mens wordt al snel blij van mooie kleurtjes maar van een paar mooie kraft labels kunnen we toch ook goed genieten! Daarom ponste ik uit stevig kraftpapier verschillende figuren. Ik gebruikte de scalloped heart, knopen, en scalloped circle pons en versierde een Hema envelopje om ze in te doen.

Kraft labels

Slingertje en prikkertjes

Bij een feestje horen natuurlijk prikkertjes voor in je boterham of doperwtjes maar ook een slingertje! De leuke minislingertjes en de prikkertjes koop je bij Flying Tiger. De kleine gekleurde zakjes zijn al leuk op zich maar om ze af te maken toch een ballonstickertje, ook van Flying Tiger, een Flow sticker en een prikkertje met quote.

Slingertjes

thee

Even een moment voor jezelf met een kopje thee, dat is ook genieten! Gelukkig bestaan er hele mooie theezakjes om mee te sturen bij je post. Door het pergamijnen zakje schijnen de kleuren door en op het zakje heb ik met Hema stickers een quote geplakt.

Thee

Happy pills

Bij een kopje thee hoort ook wat lekkers en wat past er beter bij dan deze vrolijke happy pills, een leuk idee van Nienke! Ik heb een doosje smarties verpakt in een klein (7,5×9,5cm) zakje, een leuk papiertje als achtergrond en een doily om het zakje te sluiten.

Happy pills

knopen

Als ik zelf ergens vrolijk van word dan is het wel van knoopjes! Ik kon het dan ook niet laten om in een luciferdoosje beplakt met knopenpapier wat knopen mee te sturen. Met natuurlijk een uitspraak in stijl!

Knopen in luciferdoosje

Notitieboekje

En als laatste, een notitieboekje van Action versierd om elke dag in te schrijven waar je blij van wordt. Uit de achterkant van een kaart heb ik het vlaggenlijntje geknipt en op het boekje geplakt. Een opgenaaide knoop en een touwtje dienen als sluiting en met stempels maak je het boekje helemaal af.

Vandaag werd ik blij van boekje

Zelfgemaakt Briefpapier

Bij zo’n heel pakket hoort natuurlijk ook een brief. Het plan was om vlaggetjes, prikkertjes en wat confetti onder de scanner te leggen en zo mijn eigen briefpapier te printen, maar de inkt bleek op te zijn. Je kan er op deze manier ook kaartjes van maken!

Briefpapier met vlaggetjes

Tip: plak kleinere blaadjes op een vel printpapier met tape

Daarom plakte ik vlaggetjes en prikkertjes op het briefpapier, wat eigenlijk nog leuker staat!

Briefpapier

Nu alles klaar is, is het tijd om het het pakje leuk in te pakken. Als je het in een envelop doet is het leuk om het samen te binden maar omdat ik het in een doosje heb, verpak ik het met vloeipapier. Bij Action vind je diverse pakjes met drie verschillende vellen vloeipapier.

Hoera het is vandaag post inpakken

Nog een sticker(en plakband!)op het doosje om te sluiten en dan is de post echt klaar!

Hoera het is vandaag sluitzegel

Wat een feestje was het om deze post te maken! Hopelijk hebben jullie genoeg inspiratie opgedaan om je penvriendin eens te verrassen met een hele vrolijke brief!

Liefs, Ruchama

PS. Je kan nog t/m 31 januari mee doen met onze winactie en een kans maken op het mooie pakket van postpapierenzo.nl!