Tags

, , , , ,

,,, Het moment dat je met je net geschreven brief of kaartje naar de brievenbus wandelt en hem in de brievenbus laat vallen is toch een beetje spannend. Een brief is zoiets persoonlijks, schrijf je speciaal voor die ene persoon en dan heb je ook nog al je aandacht en liefde in het maken van je post gestopt. Het los laten van de post in de brievebus betekent dat je iets heel persoonlijks in de handen van een ander legt. Je post wordt opgehaald, legt een route af door machines, gaat door de handen van de postsorteerder en uiteindelijk in de tas van je postbode. Zoveel plekken waar je brief er zomaar kwijt kan raken, verkeerd gesorteerd kan worden, onder de sorteermachine kan vallen of per ongeluk uit de tas van je postbode glipt. Helaas gebeurt het en juist de gevallen waarin niemand dan de moeite neemt om die brief op te pakken en weer op de band te leggen maakt verdrietig. Het idee dat er hele waardevolle en persoonlijke post zomaar ergens ligt te verstoffen is een naar idee! Wat een geluk dat er bij de post over het algemeen hele fijne en toegewijde mensen werken, die de waarde van onze post goed in schatten en er alle zorg voor dragen! Postsorteerders die de moeite nemen om onze lastig leesbare handschriften met de hand te sorteren, misschien wel moeten glimlachen (of juist stiekem zuchten) van weer zo’n afwijkende envelop of gek staan te kijken als ze ineens flessenpost in hun handen hebben. Geef toe, we versturen met zijn allen heel veel post en maken het de postsorteerders en -bodes echt niet makkelijk! Maar we zijn met zijn allen ook de groep mensen die zich verheugd op de komst van de postbodes! We beginnen stiekem te glunderen als we de postbode aan zien komen lopen en ons hart maakt een sprongetje bij het horen klepperen van de brievenbus.

Postbode bedankt ballonnen

geponste ballonnen met witte pen op een wenskaartzakje

Op de Postfabriek willen we niet alleen onze liefde voor post delen maar vooral het aandacht hebben voor elkaar en daarmee ook voor die oh zo fijne postbodes! Want wat zijn we blij met ze en hoe fijn is het om gewaardeerd te worden voor het werk wat je doet. De komende tijd vind je elke zaterdag een logje met daarin tips om wat extra aandacht voor je postbode te hebben. Vandaag begint deze reeks met het meest simpele maar ook het meest oprechte wat je kan doen, de postbode bedanken. Hoewel ik het wel eens vaker deed, schrijf ik sinds een jaar op bijna elke envelop die ik verstuur een bedankje voor de postbode. Meestal links boven in de hoek waar het niet af kan leiden van het adres of de postzegels om het de postsorteerder niet nog moeilijker te maken. Maar soms kan ik het niet laten er iets creatiefs van te maken, het net iets mooier bij de envelop of het thema te laten passen. Op heel veel simpele manieren kan je snel een bedankje op de envelop schrijven. Postbode bedankt3 Mijn persoonlijke favoriet is met witte permanente pen op het wenskaartzakje, een geponst figuur of op een kraftsticker. De witte pen steekt mooi af maar staat vaak ook heel sierlijk! Benieuwd waar je een witte, permanente pen of wenskaartzakjes kan kopen? Kijk dan eens naar dit logje met alle verkooptips op een rijtje. Vooral met verjaardagspost ga ik graag iets verder met het bedankje voor de postbode want het is natuurlijk de gelegenheid om je postbode te laten lachen en veel kleur te gebruiken. Dan pons ik een ballonnetje of gebruik een leuk etiket om de ‘Postbode bedankt, u mag de jarige kussen!’ op te schrijven.

Collages5 Postbode bedankt4 Collages4 Naast een witte pen en geponste figuurtjes is het ook leuk en snel om stickers te gebruiken. Ik heb een hele verzameling hartjesstickers en ook deze staan leuk met een korte boodschap voor de postbode! Of wat dacht je van een simpel stukje effen washi tape. Steekt goed af en heeft bijna elke postliefhebber toch wel in huis. Maar ook je lettertang of stempelset is leuk om te gebruiken! Naast een bedankje kan je de postbode ook een fijne dag toe wensen of juist een zonnige postwandeling of veel vrolijke enveloppen. Sommige postbodes zijn zo discreet dat ze niet zomaar uitgebreid de envelop zullen lezen dus moeten we wel een beetje ons best doen om hun aandacht te trekken 😉

Postbode bedankt2 Postbode bedankt Postbode bedankt5 Postbode bedankt7 Heel, heel soms kan ik het niet laten om de postbode niet alleen te bedanken maar ook een beetje ongemakkelijk te laten voelen en een grapje met mijn lieve postvriendinnen uit te halen. Zo vertelde Kim mij vlak na de geboorte van haar tweede zoontje over de term ‘granieten tieten’ die bij moeders wel bekend zou moeten zijn. Ik heb daar zo om moeten lachen dat ik het niet kon laten om ze op de envelop te gebruiken. Dan vind ik het toch jammer dat ik het gezicht van de postbode én van Kim niet heb kunnen zien hihi.  Dus af en toe de postbode aan het blozen of lachen maken, mag best!

10817695_724753607601973_143730555_n Je heb dus genoeg maniertjes om snel en makkelijk je postbode te bedanken maar er zijn ook verschillende stempels te koop waarmee je de aandacht van je postbode kan trekken! Zo heeft ‘Durf Te Stempelen’ twee ‘postbode-stempels’ in haar stempelfabriek te koop. Eén speciaal voor jarige postvriendinnen en de andere om je lieve postbode te bedanken.

bron foto's: durftestempelen.nl

bron foto’s: durftestempelen.nl

Ben je juist of zoek naar een heel discreet stempeltje, dan is dit kleine ‘postbode bedankt’ stempeltje voor maar €2,20 ideaal!

DSC_1065

Genoeg inspiratie op een rijtje om je postbode te bedanken op alle post die je verstuurd! Op ons vorige logje kregen we deze te leuke reactie van Sierou:

“Bij iedere ‘postbode bedankt’ krijg ik een soort van heimwee-gevoel. Naar de tijd ( ahum meer dan 20 jaar geleden) dat ik mijn ouders gek maakte met de dikke brieven (soms wel 20 velletjes) die gefrankeerd moesten worden, om naar mijn penvriendinnen te sturen. We zetten daar ook ‘postbode bedankt’ op in het begin. Maar ja, pubers en meligheid…. Het werd al snel; ‘liefs voor de postbode’ ‘hè knappe postbode!’ Of : ‘kus aan M geven hoor postbode! Echt doen’ en alle andere variaties die je kunt bedenken…”

Dit soort verhalen vinden we zo leuk om te lezen! We willen jullie dan voor in de komende ‘Postbode bedankt!’ logjes vragen naar jullie herinneringen, anekdotes en ideeën! Deel vooral je foto’s met ons door op IG de #postfabriek en #postbodebedankt te gebruiken of ons te taggen. Je mag de foto’s ook mailen naar postfabriek@gmail.com of op onze FB pagina plaatsen. Het lijkt ons leuk om een verzameling met jullie verhalen en foto’s te kunnen delen in volgende logjes!

Veel liefs, Ruchama