Tags

, , , ,

DSC_1235Allereerst willen we jullie bedanken voor de leuke reacties de we hebben op het eerste ‘Postbode Bedankt‘ logje hebben gekregen! Mooi om te zien hoe de dankbaarheid voor de postbodes ook bij jullie leeft en nog leuker om te lezen hoe het bij de postbodes een glimlach op het gezicht tovert. Dat is waar we het voor doen en het motiveert ons om de postbodes nog meer in het zonnetje te zetten! Wat we nog wel even willen benoemen is dat we wel steeds het woord postbode gebruiken maar we ook aandacht aan de pakketbezorgers, postophalers (wat zou daar de officiële naam van zijn?) en de postsorteerders willen besteden!
Ook weten we dat de postbodes tegenwoordig postbezorg(st)ers worden genoemd maar wij zijn zo dol op het woord ‘Postbode’, dat willen we niet veranderen! Bij ‘Postbode’ denken we juist met een fijn gevoel aan de mensen die met zoveel zorg onze post op de juiste plek bezorgen. Dus met onze liefde voor post én het woord postbodes, blijven we de postbezorgers gewoon postbodes noemen! 😉

Als sinds jongs af aan vind ik het beroep van een postbode een fascinerend iets. Zoveel brieven door je handen krijgen… zouden postbodes niet ontzettend nieuwsgierig zijn naar de post die zij bezorgen? Verheugen postbodes zich ook op de komst van een collega postbode en hoe vaak zou een postbode zelf leuke post ontvangen? Hebben postbodes een voorliefde voor het schrijven van kaartjes en brieven en kennen ze de kracht van een kaartje? Wij delen de kracht van een kaartje graag met iedereen en dus ook, of juist ook met alle postbodes die zo hard voor ons werken. Naast een bedankje, waar je vorige week al uitgebreid over kon lezen, willen we ook de postbode eens een eigen kaartje sturen! Maar omdat we geen idee hebben waar onze postbodes wonen en het zo in de hand drukken bij de voordeur wel erg direct is, zijn we op zoek gegaan naar andere manieren om je kaartje bij je postbode te krijgen.

DSC_1223

 

Een kaartje versturen aan de postbode of postsorteerder

De postbode bezorgt zoveel post voor ons dat het leuk is als er eens een kaartje speciaal voor de postbode tussen zit. We weten dat er hele discrete postbodes zijn die bijna blind naar de post kijken en zo niks van jouw persoonlijke post tot zich zullen nemen maar we hopen toch dat de postbodes een boodschap voor hen er tussen uit vissen of hun postsorteercollega’s hen er op wijzen! Alleen de tekst lezen en een glimlach op hun gezicht krijgen tijdens het post bezorgen is waar we we het voor doen maar het kaartje mee naar huis nemen en er regelmatig naar kijken… dat hopen we pas echt!

DSC_1206

Speciaal voor de postbodes en de postophaler koos ik een aantal postgerelateerde kaartjes uit. De typemachine kaarten komen uit dit mooi setje van Cronicle Books. (de set is wel aardig omhoog gegaan qua prijs, ik kocht hem voor €11,99. Het is dus de moeite waard om even verder te zoeken en eventueel op een buitenlandse site te bestellen) Mijn favoriete kaart is de BIRI kaart uit de KieK lijn, het stukje papier in de typemachine kan je gebruiken voor een extra boodschap of zoals ik vaak doe: een hartjes sticker. De kaart is o.a. bij ByKris en PostpapierEnzo te koop. De brievenbuskaart heb ik bij natuurlijkefoto.nl besteld voor €0,65 waar ook nog vier andere brievenbuskaarten te koop zijn. De kaarten kan je naar eigen smaak en wens opleuken! Denk hierbij aan stickers, lettertang, washi tape of ponsen.

Dezelfde kaart op twee verschillende manier versierd:

DSC_1259 DSC_1234

Om het kaartje bij mijn postbode te krijgen verstuur ik hem naar mijn eigen adres. Zo weet ik zeker dat mijn postbode het kaartje in handen krijgt. Boven het adres heb ik zo duidelijk mogelijk geschreven dat het kaartje niet voor mij maar voor de postbode bedoelt is. Hopelijk trekt dit zijn aandacht en pakt hij het kaartje er tussen uit. Ook heb ik bewust mijn eigen naam weggelaten en het huisnummer wat kleiner gezet zodat hij wel even extra moet kijken. De tekst heb ik natuurlijk voor de postbode geschreven zodat hij hem niet bij mij hoeft te bezorgen, mocht hij hem graag mee willen nemen.


DSC_1231

 

Niet alleen de postbode verdient een kaartje maar ook de postsorteerders doen hun best om onze post zo goed mogelijk te sorteren zodat de post zo snel mogelijk wordt bezorgd. Net als het kaartje voor je postbode kan je ook een kaartje aan de postsorteerders naar je eigen adres sturen maar je kan ook kiezen voor het adres van je vaste postvriend(in). Dit is ook een belangrijke postbode die juist jouw eigen post regelmatig vast heeft. Je kan dus kiezen voor de postbode of de postsorteerder en voor je eigen adres of het adres van een postvriendin.

Tip! Hussel het juiste adres een beetje door elkaar waardoor de postsorteerder extra naar jouw kaart moet kijken. Maar maak het niet onmogelijk, het moet wel leuk blijven.

DSC_1260 DSC_1265

 

 

Een kaartje voor de postophalers

IMAG2716

We zijn de postbodes en -sorteerders al heel dankbaar maar we willen de postophalers niet vergeten! Natuurlijk is het vervelend dat de buslichting vaak al om 17:00 uur is en frustreert dat ons maar toch hangen we graag een kaartje voor de postophalers op de brievenbus. Want ze brengen tenslotte altijd netjes al onze net geposte brieven naar het postkantoor!

Ik besloot een typemachinekaartje met wat simpele hand lettering te versieren zodat het kaartje goed op zou vallen. Een extra kraft hartjessticker er op en aan de binnenkant het bedankje. Om de kaart straks snel aan de brievenbus te kunnen plakken, neem ik een strookje washi tape en vouw het uiteinde dubbel. Zo kan je makkelijk het uiteinde los trekken en niet al te opvallend het kaartje opplakken.

DSC_1198 DSC_1202 DSC_1205

DSC_1217

Tip! Hang je kaartje pas vlak voor de buslichting op, om te voorkomen dat iemand anders hem er af haalt! Gebruik washi tape om beschadiging aan de brievenbus en de kaart te voorkomen en plak hem vlak boven het sleutelgat.

Om vijf uur ging ik naar de brievenbus, wetende dat de postophaler eigenlijk pas rond half/kwart voor zes komt. Het maken van foto’s van mijn post en de daarbij horende vreemde blikken ben ik inmiddels wel gewend maar dit vond ik toch wel spannend! Vooral omdat je niet weet of de postophaler het kaartje daadwerkelijk gaat meenemen of iemand anders hem er misschien wel afhaalt. Het kaartje heb ik met het strookje tape vlak boven het sleutelgat geplakt, zo moet de postophaler hem wel gezien hebben! Omdat het een dubbel kaartje was heb ik ook een stukje tape aan de onderkant en zijkant geplakt zodat niet iedereen zomaar in het kaartje kon kijken. Ook heb ik gelijk het kaartje voor mijn postbode op de post gedaan.

Leuk om te weten! Ik ben ’s avonds met Lupa nog even langs de brievenbus gelopen en het kaartje was weg!

IMAG2717 IMAG2720

Een kaartje aan of op de fiets van de postbode

DSC_1278

Het is wat riskanter maar daarmee ook meer kans op het gelezen worden is het verstoppen van een kaartje aan de fiets van de postbode. Sommige postbodes hebben echt hun vaste rondje en kan je bijna opwachten maar helaas zijn er ook genoeg die elke keer weer als een verrassing langs komen. Een idee is om een geschreven kaartje bij je in je tas te dragen en zodra je ergens een fiets van een postbode tegen een hekje of heg ziet staan, het kaartje op de tas plakken of aan het stuur hangen. Zo kan je postbode er echt niet om heen en als je er geen adres op schrijft, kan de postbode hem ook nergens bezorgen! Het is de meest spannende manier van een kaartje aan je postbode te geven maar wel de manier met de grootste kans op slagen!

Tip van ex-postbode Jessica!
“Ik raad het niet aan om kaartjes IN de tas van de postbezorger te verstoppen omdat er dan gedacht kan worden dat je iets uit de tas probeert te stelen (helaas komt dit voor) en postbezorgers worden er op getraind hier alert op te zijn. Op de tas plakken zoals aangegeven kan, maar je kunt ook een gaatje in de kaart perforeren en hem dan met een elastiekje, touwtje of lintje aan het stuur hangen. Zolang voor de postbezorger en omstanders maar duidelijk is dat je absoluut niet probeert te stelen, anders kan een goed bedoelt kaartje wel eens een vervelende ervaring worden.”

DSC_1273

 

Heb jij wel eens een kaartje naar de postbode -sorteerder of -ophaler gestuurd? Mocht je leuke anekdotes of herinneringen hebben, deel dit dan met ons. We vinden het leuk om dit in een logje te verzamelen!

Liefs, Kim, Nienke en Ruchama