Tags

, , , ,

Nieuwe collectie schoolspullen bij HEMA

Nieuwe collectie schoolspullen bij HEMA

Vanaf nu vind je in allerlei winkels tijdelijk een heleboel schoolspullen. Ik ben al lang geen scholier meer, toch kijk ik ieder jaar weer uit naar dit moment. In deze periode hebben veel boekenwinkels en warenhuizen een speciale afdeling vol papierwaren. En daar word ik als postliefhebber erg blij van. Denk dan bijvoorbeeld aan kaft-papier met leuke printjes, stickers, bijzondere paperclips, schrijfpapier en ga zo maar door. Een mooi moment om inspiratie op te doen en nieuwe spulletjes te vinden voor het maken van post!

Vanaf vorige week ligt de nieuwe collectie schoolspullen al in de schappen bij HEMA! Natuurlijk ben ik meteen gaan kijken. In dit blogje laat ik zien welke spulletjes ik heb gekocht én wat ik ermee heb gemaakt. Kijk je mee?

Mijn aankopen van nieuwe collectie schoolspullen

Mijn aankopen uit de nieuwe collectie schoolspullen

Kaft-papier

Kleine selectie uit de ruime keuze kaft papier bij HEMA

Kleine selectie uit de ruime keuze kaft-papier bij HEMA

In mijn postkamer staat een grote mand vol rollen cadeaupapier. Ik gebruik het papier natuurlijk om cadeautjes mee in te pakken, maar ik vouw er ook enveloppen en zakjes van. In het blogje over mijn favoriete basismaterialen vertel ik hoe ik het liefst enveloppenmallen en papier uit boeken en tijdschriften gebruik voor mijn poststukken. De meeste mallen zijn gemaakt voor papier op A4-formaat en dat werkt prima als je ze op de gewone manier gebruikt. Maar ik gebruik de malletjes ook voor mijn zakjes met een voorvakje. Voor die zakjes is het papier uit boeken en tijdschriften te klein. En daarvoor is papier op rol ideaal!

Zakje met een voorvakje gemaakt met kaftpapier van HEMA

Zakje met een voorvakje gemaakt met kaft-papier van HEMA

Door eerst een vouw in het papier te maken, ontstaat er een extra vakje op je zelf gevouwen envelop. In dit vakje kan je bijvoorbeeld kleine kaartjes schuiven. In het blogje over het zakje met een voorvakje, laat ik stap voor stap zien hoe je dat doet.

Voor een zakje met een voorvakje waar een grote kaart in past, heb ik zelf een grote mal ontworpen. Binnenkort laat ik zien hoe je zo’n mal kan maken.

Stickers

Met post-ogen naar schoolspullen kijken

Met post-ogen naar schoolspullen kijken

Had jij vroeger ook een schoolagenda die bol stond door alle dingen die je erin plakte? HEMA snapt hoe leuk het is om je schoolspullen te pimpen. En verkoopt naast kaft-papier, schriften en pennen ook een heleboel stempeltjes, stickers, buttons, washi-tape en zelfs strijkemblemen waarmee je je schoolspullen naar eigen smaak kan versieren. En díe spulletjes zijn ook supergeschikt voor het pimpen van je post! Op de foto hierboven zie je bijvoorbeeld felgekleurde etikettenstickers, stickers in de vorm van een tekstwolkje en alfabetstickers. Wij gebruiken alle drie graag alfabetstickers om enveloppen en kaarten mee te versieren.

Gekleurde stickers in de vorm van tekstwolkjes

Gekleurde stickers in de vorm van tekstwolkjes

Ik kocht stickers in de vorm van tekstwolkjes. Op de foto hierboven kan je zien hoe ik één van deze stickers heb gebruikt als adreslabel. Maar je kan er ook kaarten en enveloppen mee versieren. Ook leuk om te combineren met de alfabetstickers. Of als sluitzegel! Een pakje met 16 stickers kost € 0,75.

Etiketten

Kleine selectie uit de etiketten van HEMA

Kleine selectie uit de etiketten van HEMA

Als je met post-ogen naar een etikettensticker kijkt, zie je natuurlijk een adreslabel! Ik heb altijd een voorraad van deze handige stickers in huis. Bij de nieuwe schoolspullen van HEMA vind je ook verschillende etikettenstickers in allerlei kleuren en prints. Wat ik zelf heel handig vind, is dat alles op thema is ingedeeld. Daardoor kan je makkelijk spulletjes bij elkaar zoeken. Zo kocht ik kaft-papier en stickers in dezelfde kleuren, dat combineert mooi!

Drie verschillende etiketten als adreslabel

Drie verschillende etiketten als adreslabel

Zelfgemaakte envelop met etikettensticker van HEMA

Zelfgemaakte envelop met etikettensticker van HEMA

Etiket omvouwen

Etiket te groot voor je envelop? Je kan hem ook omvouwen!

Etiket te groot voor je envelop? Je kan hem ook omvouwen!

Een paar weken geleden vond ik een mooie bijpassende etikettensticker bij een zelf gevouwen envelop, maar ik vond het jammer om de grote sticker midden over de afbeelding heen te plakken. Zo ontstond vanzelf deze simpele oplossing!

Etiket omvouwen

Etiket omvouwen

Als je de etikettensticker op de onderkant van de envelop plakt en een stukje laat uitsteken, kan je hem om de envelop vouwen. Zo hoef je geen grote sticker midden op je mooie papiertje te plakken en sla je twee vliegen in één klap. Op de voorkant schrijf je natuurlijk het adres van de ontvanger en aan de achterkant kan je nu je eigen gegevens schrijven.

In de richtlijnen van PostNL staat dat het belangrijk is om de afzender op een envelop te vermelden. Als je brief niet bezorgd kan worden, stuurt PostNL de brief terug naar de afzender. Je hoeft niet je hele adres voluit te schrijven. Postcode en huisnummer is voldoende.

Tip: als je je envelop in een doorzichtig kaartzakje schuift, plak de etikettensticker dan op het zakje. Zo blijft je mooie, zelfgemaakte envelop helemaal intact!

Wil je meer lezen over adreslabels? Als je op één van de gekleurde woorden hieronder klikt, opent het blogje naar keuze vanzelf!

Schrijfpapier

Leuke printjes in de notitieboeken van HEMA

Leuke printjes in de notitieboeken van HEMA

HEMA heeft het hele jaar door mooie notitieboeken, maar als de schoolspullen in de schappen liggen, heb je nóg meer keuze! Ruchama vertelt in ‘Van notitieboekje tot briefpapier‘ hoe ze vooral naar de binnenkant van notitieboekjes kijkt. Sommige notitieboekjes hebben kleine figuurtjes of printjes. Ik kon het ook niet laten om ernaar te kijken. En vond twee boekjes met daarin schrijfpapier met een printje. Kim vertelt binnenkort over de voordelen van een notitieboek.

HEMA online

Bladzijde uit de HEMA-folder. Aanbiedingen zijn geldig van 20 juni t/m 3 juli.

Bladzijde uit de HEMA-folder (aanbiedingen zijn geldig van 20 juni t/m 3 juli)

Bladzijde uit de HEMA-folder. Aanbiedingen zijn geldig van 20 juni t/m 3 juli.

Bladzijde uit de HEMA-folder (aanbiedingen zijn geldig van 20 juni t/m 3 juli)

Voordat ik naar de stad fietste om de nieuwe schoolspullen te bekijken, had ik alvast op de website van HEMA rondgeneusd. In de online folder staan twee bladzijdes vol over de nieuwe schoolcollectie. Daarnaast kan je ook producten online bekijken én bestellen. Als je op zoek bent naar een specifiek product, is het verstandig om na te kijken of het op voorraad is. Niet in alle filialen is de hele collectie op voorraad. Om te voorkomen dat je na een ritje op de fiets weer met lege handen thuis komt, kan je het beter even nakijken. Zo gepiept!

hemaschool2016voorraad

Als je een product op de website bekijkt en daaronder op een knopje ’toon winkelvoorraad’ klikt, opent een schermpje waarin je je postcode of woonplaats kan invullen. Daarna kan je per vestiging bij jou in de buurt bekijken of het product naar keuze op voorraad is. Heeft jouw HEMA het niet op voorraad? Je kan artikelen ook online bestellen en gratis naar een winkel bij jou in de buurt laten sturen. Super handig!

Laat je niet afschrikken als er bij producten in de webwinkel wordt aangegeven dat het product is uitverkocht. Vaak ligt het nog wel in een stenen winkel.

Heb jij de nieuwe schoolcollectie al gezien? Of ga je na dit blogje gauw even kijken? We horen graag wat jij ervan vindt!

Lieve groetjes, Nienke.