Tags

, , , , , ,

In de afgelopen vier maanden heb ik welgeteld tien keer iets in de brievenbus gegooid waarvan de helft een gewoon postkaartje was. In het vorige logje vertelde ik je al dat ik door een reorganisatie en een verhuizing weinig ruimte heb voor en zin heb in het maken van post. Nu mijn huisje helemaal klaar is en de eerste twee weken van mijn nieuwe functie en deels nieuwe locatie er op zitten voel ik heel langzaam de zin en ruimte terug komen. Na drie weken naar een net opgeruimde nieuwe posttafel te hebben gekeken (waar ik af en toe aan zat maar vooral nog even helemaal niks mee kon door de hectische weken) maakte ik vorige week eindelijk rommel! Rommel betekent bij mij creativiteit en in een postflow zitten en dat voelde goed!

Typemachinepost
typemachine postzegels

Met bijpassende postzegels

Mijn huisje werd ingewijd met logeerpartijtjes van mijn nichtjes. Die alle drie gefascineerd zijn door mijn typemachines en standaard vragen “Ruch, mag ik even op de typemachine?” Een verhuizing is een mooi moment om te bedenken wat je allemaal wil houden en misschien wel weg doet. En ik deed gek, twee van mijn nichtjes wilde heel graag een eigen typemachine en ik gaf hen ieder één van mijn (minder favoriete ;-))  typemachines. Twee dolgelukkige meisjes en dat terwijl er niet eens een inktlint in zat hihi. Dus kocht ik inktlinten voor ze zodat ze toch kunnen ’tiepen’. Het was een mooie kans om heel voorzichtig weer even een themapostje te maken in Eva haar lievelingskleur!

 

Vind je het leuk om meer over mijn liefde voor typemachines te lezen of heb je vragen over je typemachine, lees dan dit logje over mijn verzameling en de tips die ik geef.

Typemachine post

Typemachine post voor Eva

Kraampost met een foutje
Kraampost

Rosalea Dina

Op Instagram zag ik voorbij komen dat Danielle was bevallen van een dochtertje en ze haar Rosa hebben genoemd. Ik kreeg gelijk zin om in een rozenthema kraampost te maken en besloot één van de technieken uit de Schrijven met Penseel cursus te gebruiken. Met masking fluid heb ik ‘Rosa’ geschreven en hier met waterverf overheen geschilderd. Ik zag bij Danielle haar foto’s van en over Rosa de #rosaleadina staan en dacht ‘Leuk, dan kan ik mooi haar tweede naam mee nemen in het kaartje!” Grappig is dat ik uitgebreid heb stilgestaan bij de naam ‘Leadina’ en hoe mooi en uniek ik de naam vind… Na het opsturen van de kraampost kreeg ik het geboortekaartje opgestuurd en zag ik staan… ‘Rosalea Dina’. Oeps! Danielle en ik hebben er beide hartelijk om kunnen lachen maar bij deze de tip, mocht je twijfelen over de naam… check het dan even 😉

Kaartje

Kaartje voor Rosa

Kraampost

Kraampost in rozenthema

Ik borduurde een hangertje en knipte uit verschillende kringloopboeken mooie rozenplaatjes. Door alles in een bijpassend thema te maken word je kraampost extra persoonlijk! Wil je meer ideeën en inspiratie voor kraampost, lees dan deze logjes waarin ik o.a. met muisjes werk.

Wat overigens een heel leuk en tof detail is, is dat Danielle het geboortekaartje zélf  heeft gemaakt! Je kan het kaartje op haar Instagram account bekijken, waar je overigens nog meer leuke en mooie poststukken vindt.

Postkaart met extra schrijfruimte
Briefkaart

Brief op kaartje voor Kim

Zoals ik al vaker heb geschreven vind ik postkaarten veel fijner en zelfs mooier dan dubbele kaarten. Toch mis ik vaak de extra schrijfruimte die ik nodig heb. Dit kan je heel simpel oplossen door een op maat gesneden en gevouwen strook papier op de achterkant te plakken.

schrijfruimte maken

Extra schrijfruimte creëren

postkaart met extra ruimte

Postkaart met extra ruimte

Kaartje voor Kim

Kaartje voor Kim

Dit logje wil ik niet alleen gebruiken om deze post te laten zien maar vooral om jullie allemaal weer even te begroeten (Hoooooi!!!) en te vertellen dat ik langzaamaan echt weer meer op de Postfabriek te lezen ben hoor. Deze maand wil ik jullie in elk geval mijn nieuwe posthoek laten zien! Ik kreeg zoveel leuke reacties op mijn postkamer logje van drie jaar geleden dat ik me al maanden verheug op het maken van een nieuw postkamer logje! 😉

Bij deze dus vast een voorproefje van mijn nieuwe posthoekje!

Ruchama haar posthoek

Posthoek van Ruchama

Tot snel weer!

Liefs, Ruchama