Tags

, , , , , , ,

In dit feelgood filmpje over in contact blijven met je lange-afstandsvriendschappen wordt post meerdere keren genoemd. Met vrienden verdeeld over het land, gebruik ik post graag als middel voor contact en denk daarbij aan deze quote van Lord Byron.

Letter writing is the only device for combining solitude with good company.

Door post zijn mijn dierbaren slechts een schrijfblok bij mij vandaan. Ook mijn Postfabriekcollega’s Ruchama en Kim wonen niet direct om de hoek. Als je in kilometers denkt, wonen ze misschien ver bij me vandaan. Maar ze voelen heel dichtbij. We hebben contact via kaartjes en brieven en gebruiken de post ook als doorgeefluik voor spulletjes en cadeautjes. En daar stoppen we natuurlijk heel veel aandacht en liefde in!

Toen ik deze pakketdoosjes met leuke prints bij Action vond, heb ik ze via Facebook en Instagram met jullie gedeeld. Volg jij ons daar al? Omdat het soms even duurt voordat we er een blog over kunnen schrijven, delen we dit soort tips daar meteen met jullie. Wie weet liggen de doosjes nu nog in de schappen. Ik vind het een bezoekje waard! Want hoe leuk is het als een pakketbezorger je zo’n mooi doosje overhandigt? In dit blog combineer ik de pakketdoosjes van Action met de nieuwe collectie van Vlinders in je buik en maakte er een heleboel foto’s van. Kijk je mee?

Mooie nieuwe spulletjes van Vlinders in je buik

Mooie nieuwe spulletjes van Vlinders in je buik

Pakketjes versturen

In mijn blog Post in het nieuws vertel ik over mijn liefde voor post naar aanleiding van een gesprek met Bert Kranenbarg van radio 5. Kranenbarg vroeg zich af waarom je nog per koets zou reizen of een brief zou versturen als de alternatieven zoveel sneller en gemakkelijker zijn. Daar dacht ik aan terug toen ik vorige week twee stempels wilde versturen. 

Pakketjes voor Kim en Ruchama

Pakketjes voor Kim en Ruchama

Ik had die stempels in een doosje kunnen gooien en snel dicht getaped naar een PostNL-punt kunnen brengen. Maar op dat moment dacht ik ook aan de woorden van Simon Garfield. Die met zijn Ode aan de brief een poging doet tot een positief antwoord op de vraag die Kranenbarg ook stelde. Garfield noemt onder andere het geluid dat de brief maakt als hij op de deurmat valt: ‘Ik worstel nog steeds met de vraag of ik het zal omschrijven als de ijle blauwe ritseling van een luchtpostenvelop, de pronkerige zwaarte van een formele uitnodiging of het blije niesje van een bedankbriefje.’ 

Alleen al het geluid van de post die op de mat valt roept ons telkens met een kloppend hart naar de voordeur.

En ik geef Garfield gelijk. Zijn beschrijving van het geluid en gevoel dat de verschillende poststukken geven, is onder andere waarom ik post verstuur. Dát laat mijn hart sneller kloppen en is wat ik in mijn poststukken wil stoppen. Het is de hele beleving die post zo leuk maakt. Met de aandacht en liefde die je erin stopt en de tijd die je ervoor neemt, kan je er een feestje van maken. En die ritseling van een luchtpostenvelop? Die is vergelijkbaar met van dat mooie vloeipapier. Daarom gebruik ik het graag voor mijn pakketjes.

Op de foto hierboven zie je:

Op de foto hierboven zie je:

Meestal vouw ik een vel vloeipapier dubbel en leg het onderin een doosje. Als alle onderdelen in het doosje zitten, vouw ik de uiteinden er omheen. Bij het openen van het doosje kan de ontvanger -al ritselend- het vloeipapier open vouwen om daarna opnieuw verrast te worden door andere mooie papiertjes.

En over geluid gesproken: Corina van Vlinders in je buik maakte een belletje met elastic band aan een zakje. Dat gaf zo’n leuk effect dat ik het zelf ook heb toegepast!

Op de foto hierboven zie je:

LenteKriebels

De doosjes bekleed ik aan de binnenkant met vloeipapier. En voor de spulletjes die ik verstuur, gebruik ik andere mooie papiertjes. Ik hou ervan als het mooi bij elkaar past, zoals je op de foto ziet. De grote cadeauzakjes met insecten en botanische print had ik al en bestelde daar de kleine gele zakjes bij.

Op de foto hierboven zie je:

Ik heb niet zoveel met teksten als gefeliciteerd, hoera en andere kreten die we vaak gebruiken bij feestelijke gelegenheden. Maar de liefdevolle tekst op deze sticker past helemaal bij wat ik wil overbrengen met mijn pakketjes. Ik combineerde de tekststicker met een gestreept vlaggetje.

En wat vind je van Bunny kisses op een cadeautje? Voor mij is deze sticker extra leuk, want wist je dat Nijntje en Konien mijn bijnamen zijn?

Meloen

Hoe tof is dit papier! Dit cadeaupapier is aan twee kanten bedrukt. Aan de ene kant zie je de herkenbare groene strepen van een watermeloen, aan de andere kant het rood van het vruchtvlees met zwarte pitjes erin. Ik gebruikte het om een boek in te pakken en heb het uiteinde omgevouwen, zodat je aan de buitenkant van het pakje de twee verschillende prints kan zien.

Ook maakte ik er een zakje van om meloenzaden in te versturen. Dichtgeplakt zie je alleen de print van de meloenschil. Pas bij het openvouwen komt de andere kant tevoorschijn.

Tip: Vorige week kocht ik groente- en bloemzaden bij Lidl voor hele fijne prijsjes. Een leuk kleinigheidje om mee te sturen!

Ijsjes

Het zakje met ijsjes-print is nu ook verkrijgbaar bij Vlinders in je buik! Werkt prima als envelop voor je zomerse kaartjes, zoals bijvoorbeeld het kaartje met ijsjes van Liefs Karlijn. Meer zomerse postspulletjes vind je in mijn blog over zomerse kaartjes.

En hoe leuk zijn deze (sluit-)stickers? Als je ze bestelt, krijg je drie verschillende stickers; vier keer de afbeelding van het ijsje, twee keer de roze en twee keer de okergele sticker met de tekst ‘I love you more than icecream.’

Ik combineerde de ijsjesstickers met deze gestreepte vlaggetjes.

Als je de vlaggetjesstickers bestelt, krijg je vier verschillende stickers en van elke soort twee stuks.

Panterprint

De Nel Veerkamp in mij werd wild toen ik ontdekte dat er veel papieren moois met panterprint in de nieuwe collectie zit. Er is inpakpapier en vloeipapier met panterprint. En stickers en cadeauzakjes én dat ook nog in verschillende kleuren! Eigenlijk wilde ik alles wel hebben! Herken je dat? Misschien kan jij dan een andere Nel zoeken om samen een bestelling mee te plaatsen! Als je beide een ander artikel of andere kleur uitzoekt, kan je onderling ruilen! En heb je samen een hele bonte panter-collectie!

Op de foto hierboven zie je:

Op de foto hierboven zie je:

Op de foto hierboven zie je:

Leencadeautjes

In het filmpje bovenaan dit blog wordt als laatste tip het lenen van elkaars kleren genoemd. Met een beetje hulp van de postbode kan je zo ook die ene leuke trui lenen van een vriendin die ver weg woont. Ik doe dit niet met kleding, maar als echte postliefhebber wel met postspulletjes. Zo heb ik al eens een stempel-set van Ruchama geleend voor een blog. Een boek of postspulletjes lenen, kan ook echt als een cadeautje voelen. Je hoeft iets niet te bezitten om er blij van te worden. En samen heb je een heleboel!

Dieren

Toen ik het cadeaupapier met dierenprint zag, wist ik meteen dat ik het graag wilde gebruiken in combinatie met plaatjes van dieren uit oude boeken. En ik heb er een zakje met een voorvakje met mijn eigen mal mee gemaakt. De kaart in het voorvakje is van Lagom Design.

Vaantjes als sluitsticker

Tot slot wil ik je graag deze lange vaantjes-stickers laten zien. Ze zijn precies wat ik nodig had voor mijn pakketjes! Deze maat is perfect!

Met een stukje plakband heb ik het pakketdoosje dichtgemaakt en er daarna een sticker overheen geplakt. Kleinere stickers laten soms los, maar deze sticker is lang genoeg en blijft beter zitten. Als je met zoveel liefde een pakketje inpakt, maken dit soort kleine details het helemaal af.

Kortingscode

Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan met producten van Vlinders in je buik? Met de code ‘voorjaarmetvlinders15’ krijg je tot en met vrijdag 15 maart 15 % korting op je bestelling! Kijk ook eens tussen alle nieuwe spulletjes. Er is nog veel meer moois!

Lieve groetjes,

Nienke