Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Collage

met de witte pen maak je je thema post helemaal af!

Dat wij blij worden van de wenskaartzakjes als envelop gebruiken weten jullie inmiddels al, misschien heb je ook wel opgemerkt dat we nog blijer worden van de combinatie wenskaartzakje en witte pen! En dat jullie ze ook leuk vinden blijkt wel uit de vraag die we geregeld krijgen – waar zijn de zakjes te koop? Daarom dit logje om alle informatie even op een rijtje te zetten!

verkooppunten Wenskaart-zakjes

Bij de Boekenvoordeel, Wibra en Euroland vind je 100 zakjes voor ongeveer €2,50. Je hebt ze van 12,5/13 x 20/22 centimeter inclusief plakstrip en de vierkante versie van 15 x 15 centimeter inclusief plakstrip.

Dit zijn de maten die het meeste worden verkocht in winkels en ook op bij hobbywinkels internet vind je genoeg van dit soort pakjes! Hier zijn ze vaak wel wat prijziger, dus handig om daar even op te letten!

De bovenstaande zakjes zijn prima qua kwaliteit en stevigheid. Toch kopen wij onze zakjes liever ergens anders. Niet om de kwaliteit maar om de maat!
Bij Moniss.nl verkopen ze namelijk andere maten zakjes.

LET OP! Helaas is Moniss gestopt met het verkopen van kleine aantallen zakjes. Bij Kimya Verpakkingen kan je de zakjes nog wel per 100 kopen.

O.a. zakjes van 11,5 x 15,5 centimeter waar precies een ansichtkaart in past! Maar ook 16,5 x 223 centimeter zakjes waar precies een A5 envelop in past voor je grotere poststukken.

Hertenkaart in een wenszakje en witte pen

Een ansichtkaart in de kleinste maat zakje van Moniss.nl met verschillende maten witte pennen.

Dit zijn alle maten die moniss.nl verkoopt:

– afm. 110 x 155mm;  passend voor bijv. enkele kaart
– afm. 115 x 165mm;  passend voor bijv. gevouwen kaart
– afm. 118 x 163mm;  passend voor bijv. kaart+enveloppe
– afm. 165 x 223mm;  passend voor kaart op A5 formaat. 

 

A5 zakje van moniss.nl

A5 zakje van moniss.nl met een zelfgemaakte envelop van inpakpapier

Tip! Lastige envelop-maten enveloppen kan je ook inpakken met cadeaufolie!

Bij Pipoos verkopen ze ook verschillende maten zakjes. Ik zag A5 en A6 zakjes liggen. In verhouding wel wat duurder en kleinere aantallen. Maar ook een klein maatje: 30 zakjes van 7,5 x 9,5 cm voor €1,75

Permanente Witte pen verkooppunten

We zijn alle drie verliefd geworden op de witte pennen en alle mogelijkheden die je daarmee hebt. Het leuke aan de witte markers is dat je ze in verschillende maten kan kopen en ze permanent zijn dus goed op de zakjes blijven zitten! Leuk om een quote, randje of zelfs het adres op het zakje te zetten.

a733908c794511e395071278ba1dfd3f_8

Inmiddels hebben we alle drie verschillende maten en merken witte permanente pennen. Alle pennen schrijven net weer wat anders of drogen sneller/langzamer. Wij gebruiken graag meerdere maten om af te wisselen maar de 0,7 mm zouden we aanraden om mee te beginnen – deze schrijft mooi, droogt snel en dekt ook goed op papier!

DSC_0832

Bij de Bruna vindt je de 0,7 mm van het merk Sakura/Pen-Touch voor €3,95

Ook bij de Bruna vindt je de 2-4 mm van Edding voor €3,50 Deze heeft iets meer tijd nodig om te drogen maar is erg mooi om groot iemands naam te schrijven! Op papier dekt hij niet zo mooi!

Bij V&D hebben ze een de 1-2 mm van Schneider voor ongeveer €2,75. De punt schrijft wat korreliger op plastic maar dekt wel mooi op papier!

Voor fijnere schrijfwerken kan je op penstore.nl een 0,5 mm van Pilot kopen voor €3,71. Je kan er mooi fijn mee schrijven, op papier dekt hij pas na meerdere keren. Bij penstore.nl verkopen ze ook een 1 mm van Pilot voor €3,45

DSC_0842

Het verschilt per marker en het soort papier of ze mooi dekken op het papier!

DSC_0845

We hebben al verschillende inspiratie logjes online staan voor de wenskaart-zakjes en de witte pennen:

Doorzichtige zakjes kaart
Kerstkaarten in wenszakjes
Dol op zakjes
Wiebeloogjes en witte pen
Handlettering
Verpakken van meestuurcadeautjes

Liefs,
Kim, Nienke en Ruchama