Tags

, , , ,

IMAG4044

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik voor het eerst over ABC themapost las. Charissa en Nikki begonnen deze leuke thema reeks en inspireerden vele anderen om dit idee op te volgen. Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, de ABC themapost-stukken. Elke keer weer verwondering en een verrassing wat voor een thema iemand bij een letter kiest en wat zij er van maakt. Erg leuk om te zien!

ABC Kaartjes

Het gaat dan vanzelf kriebelen om ook aan ABC themapost reeks te beginnen. Helaas was het afgelopen jaar een bewogen jaar waardoor ik me er niet aan durfde te wagen. Al zo weinig tijd en energie om mijn vaste postvriendinnen lange brieven te sturen en al helemaal geen rust voor uitgebreide themapost. Toch kreeg ik het idee niet uit mijn hoofd en begon langzaam aan een aangepaste versie te denken – ABC kaartjes! Een minder hoge drempel en dus minder druk om aan post te freubelen en toch iets leuks kunnen versturen en natuurlijk ontvangen. Juist aan een postvriendinnetje die ook met een tijd- en energie gebrek voor post kampte stelde ik het ABC kaartjes idee voor. Lies was net zo enthousiast en al snel werd het eerste kaartje verstuurd!

DSC_3669

 

Je kan er voor kiezen om het alfabet letter voor letter af te gaan. Stuur je elkaar allebei een A-kaartje en daarna allebei een B-kaartje? Alle letters door elkaar en dus een extra verrassing of om en om. Wij hebben voor het laatste gekozen. Zodra we aan het einde van het alfabet zijn gekomen gaan we het alfabet nog een keer af maar dan net andersom. Zo hebben we aan het einde een heel alfabet aan kaartjes verstuurd en ontvangen.

A van Amour

Lies beet het spits af met het A-kaartje. Deze kreeg ik samen met een prachtig natuurboek wat ze bij de kringloop voor me kocht. De A van Amour – wat een liefde hihi! Ik werd zo enthousiast dat ik de volgende dag gelijk mijn B-kaartje heb verstuurd.

DSC_3653

B van Bever

Wie mij en mijn manier van post maken een beetje kent weet dat ik post graag (voor mijn eigen gevoel) kloppend maak. Een passende envelop en het liefste een matchende postzegel hoort hier toch wel bij. Er schoten al tien thema’s door mijn hoofd maar bij niks van de B-woorden had ik een passende postzegels. Oeps!  Tot ik nogmaals verliefd door het gekregen natuurboek bladerde en er verschillende bever plaatjes in zag staan. Daar had ik wel postzegel van! Van vier verschillende plaatjes heb ik een collagekaart gemaakt. Ik vond het eerlijk gezegd een beetje een suf thema, bevers en dat alleen maar door mijn perfectionisme. Maar Lies blijkt dol te zijn op bevers hihi, wat ik nooit heb geweten.

10413003_281626572017745_527406425_n

C van Colorful, Creativity & Courage

Het C-kaartje van Lies was een waar kunstwerkje! Ik wist dat ze begonnen was aan haar nieuwe hobby, art journallen en heerlijk bezig was met allemaal voor haar nieuwe technieken. Maar ik kreeg de eer van haar eerste ‘art journal’ kaartje!

DSC_3647

Wauw! Ik heb er een tijdje naar zitten kijken en was zo onder de indruk. Niet alleen het kaartje is prachtig, het thema past heel goed bij me en ik vind het zo dapper van Lies! Zo los gaan in een kaartje, dat moet ik nog leren 😉

DSC_3649

DSC_3648

D van Durf te Doen (en Dino’s)

Daarmee was gelijk het thema voor mijn D-kaartje bedacht. Durf te Doen. Een terugkerend thema bij ons beide dus erg toepasselijk. Het leuke dinokaartje kreeg ik pas cadeau van Nienke. Deze koopt ze in Enschede bij de Papiertoko. Met alfabet stickers plakte ik er Durf te Doen op en natuurlijk een paar gezellige wiebeloogjes. Als extraatje stuurde ik een plastic dinootje mee en versierde de envelop met een mooie quote uit het Flow kalendertje.

DSC_3666 DSC_3646

We zijn natuurlijk nog maar net begonnen maar ik heb nu al veel plezier in deze kaartjesreeks! Het verzinnen van de thema’s voor een kaartje vind ik wat lastiger dan voor themapost. Maar misschien denk ik nog te uitgebreid en moeilijk. Als we verder in het alfabet zijn komt er natuurlijk weer een logje met de andere letters.

Doe jij ook aan een ABC postproject? Mocht je nog leuke & originele thema’s bij een bepaalde letter weten dan hoor ik het graag.

Liefs, Ruchama

PS. Op Instagram vind je onder #abcsnailmail de ABC post van anderen en onder #ABCkaartjes de kaartjes die Lies en ik elkaar sturen. Genoeg inspiratie!