Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Wat leuk dat jullie zo enthousiast hebben gereageerd op ons eerste Nieuwtjes-logje! Het idee van de Nieuwtjes logjes is een reeks logjes waarin we allerlei kleine dingen delen over post, die allemaal net te klein zijn voor een eigen logje. Denk aan mooie ingezonden post, nieuwe producten in winkels, tips naar blogjes van medebloggers en allerlei ander nieuws. Dit keer hebben we alle drie nieuwtjes verzameld en laten deze vandaag aan jullie zien. Zo heeft Nienke een leuk stencilpakket voor enveloppen & labels bij de Hema gespot, testte Ruchama correctieblaadjes voor de typemachine en zag Kim een bijzonder postproject voorbijkomen op de facebook-pagina van Flow magazine.

Leuke nieuwe spulletjes bij HEMA

hemakaartenWie ons ook op Facebook volgt, had deze tip misschien al wel gezien. HEMA heeft weer nieuwe kaartjes. Heb jij deze leukerds al gespot?

hemakaartjesIk (Nienke) kocht deze kaartjes en gaf de leeuw meteen van die gezellige wiebeloogjes. Alsof de kaart ervoor gemaakt is!

typemachinekaartOok werd ik verliefd op deze prachtige dubbele kaart. De afbeelding voorop is niet geprint, maar gestanst en lijkt daardoor op een papercutting.

typemachinekaarthemaDe kaart zit, samen met een envelop, verpakt in een doorzichtig zakje. En die kan je natuurlijk hergebruiken!

malletjesDit leuke stencilpakket bestaat uit vier malletjes. Je kan er drie soorten enveloppen en vier verschillende labels mee maken. De hele set kost maar €0,95!

envelopboekmetmalDe envelopjes die je met deze mal uit het pakket kan maken, passen precies ín de blanco dubbele kaarten van Postpapier Enzo. Vouw een paar envelopjes met behulp van deze mal en maak ze met naald en draad vast aan de binnenkant van de kaart. Wacht met dichtplakken van de envelopjes totdat je ze in de kaart hebt vastgemaakt. Zo hoef je minder te priegelen en kan je de losse draadjes aan de binnenkant van de envelopjes verstoppen. En klaar is je zelfgemaakte enveloppenboek!

briefpapierhemaOok heeft HEMA verschillende leuke setjes briefpapier voor een mooi prijsje. In een setje zitten zes velletjes briefpapier met bijpassende enveloppen en een velletje stickers. En dat voor maar €0,95!

Bestelling Vier PapieR

Nieuwtjes II vier vandaagIk (Ruchama) herinner me uit de brieven van één van mijn Vlaamse postvriendinnen hoe verwonderd zij was over alle leuke webwinkels in Nederland, die uit de grond leken te poppen als paddenstoelen. Elke Nederlandse webwinkel verkocht nog leukere postspulletjes.  Voor de Vlaamse postliefhebbers vaak winkels om naar te kijken want de verzendkosten naar België lopen al snel hoog op. In België vind je lang niet zoveel leuke webwinkels op postgebied. Daar heeft Sabine goed op ingespeeld en opende haar webwinkel met de toepasselijke naam ‘Vier Papier’ – maakt van papier een feestje. Een webwinkel vol papierwaren en hobbyartikelen zoals briefpapier, stickers, stempels, kaarten, houten & vilten figuurtjes en envelopmallen. Maar ook kleurboeken, markers, stans-vellen en papieren zakjes. Heel veel leuks dus!

Al sinds de opening ben ik verliefd op twee prachtige stempel-sets met grote vlinders. Zo mooi! Maar ook net in de periode dat ik echt eens moest stoppen met postspullen kopen en zuinig aan moest doen. Lastig! Een aantal maanden verder heb ik ze eindelijk in mijn winkelmandje gegooid en werd spontaan verliefd op een nieuw toegevoegde vogel stempel-set. Grotere stempels voor zo’n prijsje zie je niet vaak! Omdat ik vanuit Nederland bestelde had ik verwacht dat het wel een paar dagen zou duren voor mijn bestelling binnen zou komen maar dat viel me ontzettend mee. Ik bestelde woensdagavond en vrijdag lagen de stempels al mooi verpakt in mijn brievenbus.

Nieuwtjes II

een persoonlijk berichtje is altijd fijn!

de stempels gekocht bij Vier Papier

de stempels, waar ik gelijk een kaartje mee heb gemaakt.

Vier Papier is dus absoluut een aanrader. Vooral voor de Vlaamse postliefhebbers onder onze lezers, maar de Nederlandse postliefhebbers kunnen net zo goed een leuke bestelling plaatsen want er is genoeg om uit te kiezen. Want wat wij zo leuk vinden is dat Sabine niet voor het standaard post-assortiment kiest. Je vindt er weer eens andere dingen waardoor je en jezelf en de ontvanger van je poststuk blij maakt!

Typemachine inktlinten & correctieblaadjes

DSC_0268

Regelmatig krijgen we de vraag van een enthousiast iemand die een typemachine heeft gevonden maar met een opgedroogd lint zit. “Weten jullie of er nog linten worden verkocht, zo ja… waar?” Ja! Die worden (gelukkig!) zeker nog verkocht. Ik koop ze bij de KantoorExpert hier in Soest. Ik weet dat er meer kantoorboekhandels zijn die ze verkopen of voor je kunnen bestellen. Heb je geen kantoorboekhandel in de buurt of vind je dat onhandig – via internet worden de inktlinten ook nog verkocht!

Nieuwtjes II2

Ruchama kreeg een pak carbonpapier en een pakje correctieblaadjes opgestuurd

Zo werd ik benaderd door G.T.B. Kantoorartikelen, een webwinkel die o.a. inktlinten voor bijna elke typemachine verkoopt en sinds kort ook weer iets anders handigs voor de typemachine… Op één van mijn typemachines zat een soort doosje geplakt wat leek op een pakje vloeitjes. Op het pakje stond iets van “Tipp-Ex” maar het was leeg dus ik heb er verder geen aandacht meer aan besteed. Tot Huub mij mailde en trots vertelde correctieblaadjes te hebben ingekocht. Ze zijn het enige verkooppunt in de BeNeLux.
Of ik interesse had in een pakje om uit te proberen. Ja! Want eerlijk gezegd zag ik het nut er niet zo van in. Ik maak regelmatig tikfoutjes maar ben daar inmiddels ook de charme van in gaan zien. Of ben ik het gaan accepteren omdat er niks aan te veranderen is hihi? Waarschijnlijk dat laatste want het is zoveel makkelijker dan ik had verwacht!

Nieuwtjes II3

Oeps, een tikfoutje! 😉

tik de foute letter nogmaals met het correctieblaadje

tik de foute letter nogmaals met het correctieblaadje

Wanneer je een foutje hebt gemaakt, ga je terug naar de foute letter, je houdt een velletje voor deze letter, tikt in dit geval nogmaals de ‘j’. De zwarte letter wordt wit door het correctiemiddel. Ga nu weer terug naar de nu witte letter en tik de juiste letter. Heel simpel! Gek genoeg had ik in mijn hoofd zitten dat je een heel wit vlakje zou hebben maar het is natuurlijk alleen de afdruk van de letter die je “ziet”. Want echt zien doe je het niet meer wanneer  je er over heen getypt hebt en je brief af is!

DSC_0312

Het klinkt een beetje suf maar ik word echt heel blij van deze correctieblaadjes hihi. Want hoe vervelend zijn die tikfoutjes nou eigenlijk… Precies – heel vervelend als je een perfectionist bent 😉 In een pakje zitten tien correctieblaadjes. Het is dus een typische aankoop die je eenmalig doet en jaren gebruikt. Ik moet eens kijken of ik het houdertje nog heb maar volgens mij heb ik hem (helaas!) weggegooid met het idee toch geen navulling te hebben.
Waarom ik carbonpapier opgestuurd kreeg? Door een carbon papiertje tussen een eerste en een tweede vel te plaatsen maak je makkelijk een extra afdruk van je getikte brief. Nienke stuurt af en toe dezelfde brief naar mij en Kim, in tijden dat ze heel graag naar ons wil schrijven maar tijd te kort komt. Hiervoor gebruikt ze dan carbon papier. Een handige manier om met twee belangrijke postvriendinnen je gevoel te delen. Of misschien hou je graag een kopietje voor jezelf om terug te kunnen lezen wat je hebt geschreven!

Schrijven naar ouderen

Op hun facebook-pagina bracht Flow magazine pas geleden Eefies, de website van Eef onder de aandacht, een echte postliefhebber. Alleen daarom is het al erg leuk om haar website eens te bekijken. Eef heeft haar passie voor post echter nog een stapje verder getild door een bijzonder postproject op te zetten: Postmaatje. Het idee is om post te versturen en/of uit te wisselen met ouderen die wonen in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Zelf werk ik (Kim) als maatschappelijk werker in een verpleeghuis, waardoor dit project me extra aanspreekt. Niet alleen zijn ouderen die niet meer thuis wonen met regelmaat eenzaam, ook kunnen dagen best ééntonig zijn en is er buiten de georganiseerde activiteiten om niet altijd even veel tijdverdrijf. Hoe leuk is het dan om uit te kunnen kijken naar de komst van de post? Je kunt je via de website van Eef opgeven als postmaatje, waarna je gekoppeld wordt aan iemand in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Sommige ouderen kunnen en zullen terugschrijven, terwijl anderen alleen kunnen en zullen ontvangen. Ik ga me zelf zeker opgeven, want het lijkt me erg bijzonder en mooi om op die manier met het versturen van post iets te kunnen betekenen. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte van het vervolg! Maar voor nu: áls je zin en tijd hebt, geef je op als postmaatje!

Kersteditie MAAK Magazine

Vanaf 1 december kun je trouwens de kersteditie van MAAK Magazine bestellen! Naast het magazine zelf, met daarin van alles over Kerst maar ook wat leuke papieren extra’s, krijg je een doos vol met goodies van allerlei (web)shops en creatievelingen. Het magazine kost 8,95 en is te bestellen via Ankepanke.nl of Nikkidotti.nl. Vanaf 8 december zullen de bestellingen verstuurd worden.

MAAK magazine kerst editie

Afbeelding via Nikkidotti.nl

Mocht je tips hebben voor leuke (nieuwe) producten, recente blogjes over postgerelateerde onderwerpen, nieuwtjes op postgebied of andere dingen waarvan je wil dat wij die weten of daar eens aandacht aan besteden? Of ben je een ontwerper of heb je een leuke webshop met postproducten, tip ons dan vooral ook over jezelf. Als jouw stijl bij ons past, noemen we je misschien wel in een volgend nieuwtjes-blogje! Laat het ons weten via facebook, instagram (gebruik de tag #postfabriek) of info@postfabriek.nl.

Liefs,

Ruchama, Kim en Nienke.