Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Zakjes met zoete vulling valentijnhemazakjes

Het is weer bijna Valentijnsdag! Natuurlijk zijn ook wij weer aan de slag gegaan met het maken van kaartjes, maar dan niet voor onze geheime liefdes. Voor ons is Valentijnsdag een dag om juist onze vrienden en vriendinnen even in het zonnetje te zetten, mensen waar we ook heel erg veel van houden. Natuurlijk kan dat op elke andere dag, maar zeg nu eerlijk.. Hoopt niet iedereen heel stiekem toch op een kaartje op 14 februari? Door je kaartjes zelf te maken, hoef je lekker niet mee te doen met het “commerciële gebeuren” én geef je de ander een extra speciaal gevoel. We delen graag wat inspiratie voor het maken van kaartjes met jullie!

Hartje van groeipapier Kleien hangers

Ook willen we jullie wijzen op het Valentijnslogje van vorig jaar! Hierin laat Ruchama veel verschillende ideeën en tips zien voor het maken van Valentijnspost. Onder andere mooie plaatjes omtoveren tot een kaartje, tips voor het kopen en gebruiken van zoetigheid in je post en het zelf maken van papieren en kleien labels. Maar ook verschillende verkooppunten van leuk hartjesmateriaal voor je post.

Mocht je het lastig vinden om zelf ideeën te verzinnen, neem dan eens een kijkje op Pinterest en haal je hart op bij alle leuke ‘DIY valentijskaart’ inspiratie! Ook wij laten ons vaak genoeg en graag inspireren door leuke voorbeelden op Pinterest! Vaak geven we dan ons eigen draai aan een kaartje waardoor het toch weer origineel wordt.

Geborduurde harten kaarten

Valentijnskaart borduren

Zo kwam Ruchama de geborduurde harten kaarten tegen op internet. Niet origineel maar wel erg mooi! Je kan ze borduren zoals onderstaand, vanuit het midden. Maar je kan er ook harten met een randje van maken of juist kris kras het hart dicht borduren door de randen met elkaar te verbinden. Ruchama koos voor de eerste optie maar in plaats van wit papier koos ze voor een mooie kraftkaart.

Door een hart uit een dubbelgevouwen papier te knippen heb je een goede vorm als sjabloon. Je kan er voor kiezen het hele hart te omtrekken en daarna de punten neer te zetten of gelijk punten te markeren. Ook kan je kiezen tussen eerst alle punten een keer doorprikken of pas met naald en draad er door heen te gaan. Persoonlijk vindt Ruchama eerst alle punten een keer doorprikken en daarna met de draad er doorheen prettiger werken. Borduur het hart van het midden naar de randen.

Naald door het hart

Tip! Begin halverwege links of rechts van het hart en sluit af met het bovenste gedeelte van het hart. Dan komen de draden het mooiste uit.

Als je hart klaar is kan je kiezen hoe je de kaart of wil laten. Het geborduurde hart is al mooi genoeg om zo te laten. Toch koos Ruchama er voor om met witte pen een zin te hand letteren.  Geen hoogstandje qua letters maar wel persoonlijk en gemeend. Zoals we al eerder schreven vinden we Valentijnsdag meer een Vriendschapsdag en laten we onze dierenbaren graag weten hoe blij we met ze zijn!

Geborduurde valentijnskaart met handlettering

Ruchama maakte ook een rood met witte versie van het geborduurde hart en gebruikte bij dit kaartje juist een lettertang om er een tekst op te zetten. Zo krijgt de kaart een hele andere uitstraling. De tekst ‘leuke dag!’ krijgt zij regelmatig van iemand op haar werk te horen. Het klinkt zoveel gezelliger en vrolijker dan een ‘fijne dag!’ dat ze zichzelf heeft voorgenomen vaker iemand een ‘leuke dag!’ te wensen.

Tip! Bij hipgemaakt.nl is de lettertang tape in de sale omdat deze uit het assortiment gaat. Lekker goedkoop nog wat tape inslaan!

Geborduurde valentijnskaart met tape

 Kaartje met Ballonnen

Eigenlijk wilde Ruchama voor haar nichtjes een kaartje maken met een hartjesballon er in verwerkt maar ze moest bij de ballon steeds aan een groot hart denken. Iedereen met een groot hart zal herkennen dat het hebben van een groot hart een valkuil kan zijn, het maakt je kwetsbaar en dat is niet altijd makkelijk. Toch is het vooral iets heel moois! Ruchama combineerde de traditionele rode kleuren met paars om er naast een liefdevolle kaart ook een warme kaart van te maken. Een normaal stuk masking tape kan je smaller maken door hem door de lengte door te snijden of knippen. De ballonnen zijn voor nog geen euro bij Action te koop.

Valentijnskaart met ballon

 Kaartjes met alfabet stickers

Sommige kaartjes zijn zo mooi van zich dat ze ideaal zijn te gebruiken om een lieve of grappige boodschap op te zetten. Dit wolvenkaartje komt uit een reeks met verschillende dierenportretten en is o.a. te koop bij TinStarCompany. De alfabetstickers zijn bij Pipoos te koop in verschillende kleuren ondergrond.

Tip! In de smalle pakjes zitten voor €1,95 2x het aantal van de brede pakjes die momenteel in de sale zijn voor €0,98

Valentijnskaart met wolf

 kaarten met hartjespapier

Een zelfgemaakt kaartje kan wel 10x meer zeggen dan een mooie gekochte Valentijnskaart. Met een stukje hartjesinpakpapier maak je op een speelse manier duidelijk wat je zo fijn vindt aan de ander!

Valentijnskaart

 Kaartjes met waterverf

Kaartjes hoeven niet altijd heel bewerkelijk of ingewikkeld te zijn. Vaak kun je met maar een paar materialen al een heel leuk resultaat bereiken. Zo maakt Kim met maar een paar materialen een setje kaarten. Het kostte niet veel tijd om te maken en het resultaat is toch al snel leuk!

Benodigdheden:

  • Kraftkleurig karton of stevig papier (maar wit kan natuurlijk ook prima!)
  • Zwarte pen
  • Witte pen
  • Potlood en gum
  • Rode waterverf
  • Kladvelletje

Snij of knip je kaartkarton op maat (Kim heeft gekozen voor A5 formaat). Schets voor de kaart met hartjesballon en de pot met hartjes je ontwerp op de kaart. Je kunt natuurlijk ook zelf iets verzinnen! Schilder vervolgens met waterverf het hartje of de hartjes rood. Doe dit vooral niet te netjes, verf er lekker op los! Als de verf droog is, trek je met zwarte pen de potloodlijnen om. Laat nog even goed drogen en gum vervolgens de potloodlijntjes weg. Voor de kaart met witte tekst schilder je uit de losse hand een vlak rood, laat dit goed drogen. Neem ondertussen een kladvelletje op formaat van je kaart en schrijf hierop de tekst die je wilt schrijven. Door een kladversie te maken, weet je zeker dat de tekst op je kaart past. Schrijf vervolgens met potlood de tekst op de echte kaart. Trek je potloodletters over met witte pen. Als dit goed gedroogd is, gum je voorzichtig eventuele potloodlijntjes weg. Je kunt de kaarten versturen in een enveloppe, maar ook gewoon als ansichtkaart. Met zwarte pen teken je op de achterkant adreslijntjes en een middenlijn en maak je er zo een echte ansichtkaart van. Met de ontwerpen en teksten kun je natuurlijk eindeloos variëren. Per kaart is Kim hooguit 10 minuutjes bezig geweest! Een avondje knutselen en je hebt je zelfgemaakte valentijnskaartjes klaar.

Valentijnskaartjes met waterverf

Valentijnskaartjes met waterverf en pen

Zoals je ziet kan je alle kanten op met zelfgemaakte kaartjes. Het kan heel simpel maar je kan het ook zo uitgebreid en moeilijk maken als je zelf wil – de boodschap blijft het zelfde! Ruchama heeft nog een heel rijtje leuke ideeen opgeslagen van Pinterest maar werd helaas ziek en daardoor geen kans meer om ze uit te werken voor dit logje online komt. Toch delen we graag even de screenshots voor nog meer inspiratie. Mocht je er aan toe komen ze wel te maken, zijn we erg benieuwd naar het resultaat!

Collages3 Collages2

Valentijnskaarten van theeduif

Geen zin of tijd om zelf kaarten te maken? Op elke hoek is wel een Valentijnskaart te koop maar er worden ook hele mooie, originele kaarten te koop aangeboden. Zoals de prachtige hand-gestempelde kaarten van Theeduif waar een zakje thee bij wordt meegestuurd! Speciaal voor Valentijnsdag ontwierpen ze drie liefdevolle kaarten. Je hebt keuze uit drie nieuwe en twee vorig jaar ontworpen kaarten en vindt ze hier.

Prachtige handgemaakte kaarten van Theeduif

Prachtige handgemaakte kaarten van Theeduif

Korting op persoonlijke postzegels

Nog een laatste tip, speciaal voor je Valentijnskaarten maar natuurlijk ook voor al je andere post krijg je bij persoonlijkepostzegel.nl korting op het maken van je postzegels. Je betaalt geen servicekosten waardoor de prijs op dezelfde prijs als een normaal velletje uitkomt!
De code is ‘Liefde2015’ en geldig tot 10 februari!

Liefs, Kim, Nienke en Ruchama