Tags

, , , , , , , , , , ,

Themapost

Themapost op de post

Flow Magaine shopper

Flow Magazine shopper

Al jaren is het mijn favoriete boodschappentas en ik heb er twee in mijn bezit – de eerste Flow Magazine shopper. Een handig hoog model met leuke print en ook nog eens goedkoop kunnen kopen op station Hengelo. Waar Nienke en ik een paar minuten voor mijn reis naar huis, samen langs de AKO liepen en gilden ‘Hé de Flow tas!’ en hij maar €2,- bleek te zijn. Natuurlijk kocht ik een reserve-exemplaar van mijn favoriete tas!

Na heel wat boodschappen voor me te hebben gedragen scheurde uiteindelijk de bodem los van de zijkanten. Jammer! Maar dat de tas niet meer bruikbaar is voor boodschappen betekent niet dat ik hem weg gooi. Als ik van tafelzeil en plakplastic post kan maken waarom dan niet van deze leuke maar kapotte tas! Het mooiste gedeelte, de voorkant, van de tas is tenslotte nog heel en ideaal voor het maken van themapost. Ik pak mijn naaimachientje er bij en ga aan de slag!

Verscheurde tas

De tas in stukken gescheurd

envelop onder de naaimachine

envelop onder de naaimachine

Envelop

De voorkant van de tas gebruik ik natuurlijk voor het maken van een grote envelop. Zoals ik normaal een envelop met omgevouwen randjes maak, vouw ik de voorkant op maat en knip ik een passend stuk karton voor de achterkant. Omdat ik de envelop dicht wil naaien zorg ik er voor dat de bovenzijde van het karton wat lager is dan de bovenzijde van de stoffen voorkant. Zo kan ik de envelop toch rondom naaien maar wordt hij niet dichtgenaaid.

Envelop - van tas tot post

Envelop – van tas tot post

Tip! De meeste naaimachines kunnen prima door papier én stof naaien. Toch raad ik je aan om hier niet je goede/dure naaimachine voor te gebruiken die je ook voor leuke stofprojecten gebruikt. Het zou zonde zijn als door het papier je naaimachine gaat haperen.

 

Details envelop

Details op de envelop

De envelop houd ik verder simpel maar kies er wel voor om het zwart toch wat terug te laten komen. Met alleen rood en groen wordt het al snel een druk geheel dus kies ik voor grote alfabetstickers en plak Nienke haar naam boven het groene adreslabel. Het adres schrijf ik er met rood en zwart op. In het hoekje plak ik toch even een hartje om de postbode te bedanken.

Kaartje

Nu de envelop klaar is, is het tijd voor de inhoud. Ik wil sowieso een kaart maken en iets leuks om mee te sturen als brievenbuscadeautje. De tas is van geplastificeerd maar soepel stof waardoor het makkelijk los te scheuren is maar ook goed te knippen of met een mesje te snijden is. Voor de kaart wil ik het leuke patroontje hebben als achtergrond en vind in mijn plaatjesbak een bijpassende roos. Deze knip ik uit en plak ik met dubbelzijdig tape op het printje. Door dikker tape te gebruiken krijg je wat diepte in de kaart. Ook plak ik de stof op een iets uitstekend rood karton om de kaart nog wat extra diepte te geven. Ter versiering laat ik de zwarte alfabetletters (Wibra) terug komen op het kaartje en teken zwarte lijntjes rondom het kaartje op het karton.

kaartje

een kaartje van geplastificeerd stof

kaart

Kaart van Flow Magazine shopper

Brievenbuscadeautjes

De restjes van de tas zijn ideaal om uit te ponsen en daar weer brievenbuscadeautjes mee te maken. Uit wat reststroken pons ik gekartelde cirkeltjes en plak deze dubbel op een touwtje, zo heb je heel simpel een leuk slingertje.

Slingertje

Geponst slingertje

Tip! Let er op dat het touwtje niet draait tijdens het plakken. Hou je slinger af en toe omhoog om te zien of alle vlaggetjes nog dezelfde kant op hangen.

Nienke is dol het het flinterdunne kraftpapier van Kikkerland, wat helaas slecht verkrijgbaar is en ze er door heen jaagt met haar brieven. Omdat ik het minder gebruik stuur ik haar een deel van mijn papier. Met een gekarteld mesje snij ik een strook op maat, welke precies om het blok briefpapier past. Ik pons uit zwart papier een gekarteld hart en schrijf er met witte pen op.

brievenbuscadeautje voor Nienke

brievenbuscadeautje voor Nienke

Hoewel ik normaal niet snel voor zwart kies, wil ik bij deze themapost het zwart meer terug laten komen. Het geeft een mooi accent! Uit een Flow Special heb ik een papiertje ‘Houtkachelhoutwart’ welke ik versier met wat strookjes van de tas. Ik knip het patroon op de vierkantjes uit om het wat speelser te maken en plak hem schuin op het papier. De brief zal ik uiteindelijk met witte pen beschrijven. Voor op zwart papier werkt de Hema gel-pen van nog geen euro prima maar de uni-ball pen is nog veel fijner om mee te schrijven op zwart papier.

Themapost

Totale themapost

Als laatste pons ik een label uit een stukje tas en bind hier straks het geheel mee samen. Omdat ik nog restjes over heb pons ik er nog twee extra om aan Nienke mee te sturen.

Geponste label

Geponste label

Dit is de uiteindelijke themapost geworden. Zelf word ik heel blij van het mooie Flow Magazine patroontje! Wanneer ik de brief heb geschreven bind ik alles samen en voor wat extra veiligheid (de stof plakt niet zo goed als papier) verzegel ik de envelop met een lakzegel.

(Flow Magazine) Tas tot Post 11

Totaaloverzicht themapost

Hulpje tijdens het schrijven

Een hulpje tijdens het schrijven

Lakzegel van Flying Tiger

Lakzegel van Flying Tiger

Liefs, Ruchama