Tags

, , , , , , ,

Al een hele tijd geleden brachten we Postcrossing onder de aandacht in een blogje, maar dankzij de campagne bij PostNL krijgt het nu weer wat nieuwe aandacht. In dit blogje tippen we een aantal producten die je kunt gebruiken voor deze leuke hobby!

In dit filmpje laat PostNL in het kort zien wat Postcrossing is en waarom het zo leuk is:

Met in het filmpje onder meer Astrid van Cardcetera! Op de site van PostNL kun je er nog iets meer over lezen en ook de andere filmpjes bekijken en doorklikken om je gelijk aan te melden.

Omdat Postcrossing inmiddels aardig wat fans heeft, is er van alles te krijgen om de hobby makkelijker en leuker te maken. Hieronder een aantal tips met speciale postcrossing-producten uit allerlei webshops van Nederlandse bodem.

Ansichtkaarten

Bij Cardcetera koop je een groot aanbod ansichtkaarten, zowel per stuk als in sets. Je kunt er bijv. kaarten krijgen van het merk Nouvelles Images, maar ook van de eigen lijn van Cardcetera. Van ansichtkaarten met prachtige plaatjes tot de oerhollandse thema’s als windmolens en Nijntje, Cardcetera heeft het allemaal.

Kaarten in Holland-thema uit de eigen lijn van Cardcetera

Kaarten in Holland-thema uit de eigen lijn van Cardcetera

Een andere aanbieder van ansichtkaarten is Postzegelerop. Ook daar kun je kaarten van vele merken vinden met allerlei afbeeldingen erop.

Kaartenset te koop bij Postzegelerop

Kaartenset te koop bij Postzegelerop

Bij Happy Postcrossing staat de shop ook helemaal vol met kaarten in allerlei thema’s, speciaal gericht op postcrossing.

 

Kaart van een Van Gogh via Happy Postcrossing

Kaart van een Van Gogh via Happy Postcrossing

Bij El’Papel is ook een kleine selectie kaarten te vinden speciaal voor Postcrossing.

Kaart met de Nederlandse vlag van El'Papel

Kaart met de Nederlandse vlag van El’Papel

Bij natuurlijkefoto kun je ook leuke ansichtkaarten vinden, ook hier heb je weer de keuze tussen wat neutralere foto’s of echt Nederlandse plaatjes. Kenmerkend hier is wel dat het alleen om kaarten met foto’s erop gaat en de kaarten uniek zijn, allen uitgebracht in eigen beheer en geschoten door de website-eigenaar zelf.

Kaart met Nederlandse brievenbus van natuurlijkefoto

Kaart met Nederlandse brievenbus van natuurlijkefoto

Postzegels

Naast kaarten kun je bij natuurlijkefoto ook speciale postcrossing postzegels kopen (internationale postzegels met Nederlandse plaatjes). Bij postzegelsmetkorting kun je internationale postzegels die tot de juiste waarde zijn samengesteld uit oude postzegels vinden. En natuurlijk kun je bij PostNL de speciale postcrossing postzegels vinden!

Postcrossing postzegel van PostNL

Postcrossing postzegel van PostNL

Stempels

Op een ansichtkaart die je via Postcrossing verstuurt, zet je altijd een Postcrossing ID. Er zijn allerlei leuke stempels te krijgen, waar je je ID op kunt invullen.

Zo kun je bij durftestempelen allerlei stempels met post thema vinden, waaronder dit leuke stempeltje om een Postcard ID op in te vullen.

Postcrossing stempel van durftestempelen

Postcrossing stempel van durftestempelen

Bij Miss Honeybird kun je ook een prachtige stempel kopen om je postcard ID een speciaal plekje op de kaart te geven!

Postcrossing stempel Miss Honeybird

Postcrossing stempel Miss Honeybird

Stickers

Naast stempels zijn er ook een aantal leuke stickers te krijgen voor je Postcard ID. Zoals deze stickers van Meerleuks!

Postcard ID stickers van Meerleuks

Postcard ID stickers van Meerleuks

 

Bij Hipenstip hebben ze een speciale holland-collectie uitgebracht met o.a. stickers, kaarten en masking tape. Zo kun je je ansichtkaarten extra opleuken in stijl.

Sluitstickers van Hipenstip in Nederland-thema

Sluitstickers van Hipenstip

Heb jij nog tips voor leuke kaarten, postzegels, stempels of andere dingen om je postcrossing kaarten nét dat beetje extra te geven, laat dit dan vooral weten in een comment hieronder!

Happy Postcrossing!

Liefs,
Kim