Tags

, , ,

Bij het maken en schrijven van mijn valentijnskaarten ontstond er een heel simpel ideetje voor een ansichtkaart met een venster. Om het met jullie te kunnen delen heb ik een paar simpele voorbeeldjes gemaakt met een korte werkbeschrijving! Zelf heb ik de kaartjes heel erg simpel en basic gehouden, omdat dat bij mij past. Ik wil jullie echter vooral het ideetje meegeven, waarna je er geheel je eigen draai aan kunt geven!

Ansichtkaart met een venster

In tijdschriften kom ik vaak plaatjes tegen die te klein zijn om een heel kaartje of een enveloppe mee te maken, maar voor een ansichtkaart met venster zijn deze wél geschikt. Qua materiaal heb je niet veel nodig. Alleen wat basic kaartkarton (ik had witte kaarten, maar je kunt natuurlijk ook andere kleuren gebruiken of een groter vel op maat snijden), een mesje (ik gebruikte een schaar doordat ik helaas mijn mesje kwijt ben, maar met een mesje zul je een veel strakker en netter resultaat krijgen!), mooie plaatjes én Postcard Label Stickers. Zelf heb ik bewust gekozen om posticks te gebruiken, de reden is dat deze van dikke kwaliteit zijn. Als je dunnere stickers gebruikt, is je kaart heel kwetsbaar op de plaats waar je het plaatje plakt. Natuurlijk zou je dit kunnen oplossen door het plaatje eerst te verstevigen met wat dikker papier als je de posticks te duurt vindt.

Nu denk ik dat jullie er zelf al wel uit zouden komen qua werkwijze, maar ik heb de stappen toch nog even op een rijtje gezet.

Maak volgens deze stappen een ansichtkaart met venster

Maak volgens deze stappen een ansichtkaart met venster

  1. Knip een klein plaatje uit een tijdschrift.
  2. Trek het plaatje om op je kaartkarton.
  3. Knip of snij een iets kleiner raampje uit dan de lijn die je getrokken hebt (let op: ik ben geen pietje precies en werk graag uit de losse hand, dat zorgt ervoor dat wat ik maak vaak wat “slordiger” is. Ik hou daar zelf wel van.. maar als je je eraan stoort kun je beter je plaatje uitknippen, opmeten en met lineaal het vakje uittekenen op je ansichtkaart!)
  4. Leg het plaatje op de juiste plek en plak je postcard label sticker er overheen. Knip eventuele randjes (po-sticks zijn wat kleiner dan normaal ansichtkaart formaat) bij. Ik maakte rondje hoekjes.
  5. Als extraatje kun je eventueel ook een “lijst” maken om je venster met bijv. dunne masking tape.
  6. Klaar is je venster! Natuurlijk kun je het kaartje nog extra opleuken met een pakkende quote op de voorkant of andere versieringen.

Je kunt ook een plaatje op de kaart plakken en een quote in het venster.

Je kunt ook een plaatje op de kaart plakken en een quote in het venster

Zomaar een simpel ideetje om je eigen draai te geven aan een ansichtkaart!

Liefs,
Kim