Tags

, , , , ,

postcardsticker

Een Postcard Label Sticker van MeerLeuks

De Postcard Label Sticker is een zelfklevende achterkant van een ansichtkaart. Met deze sticker kan je bijvoorbeeld foto’s, tekeningen en andere mooie plaatjes omtoveren tot een kaartje. De basis van de sticker is wit, zodat je er makkelijk op kan schrijven. En de lijnen erop geven de plek van het adres en de postzegel aan. Precies zoals je dat bij kant en klare ansichtkaarten ziet.

Hoe doe je dat?

postcardstickersachterkant

Zoek een mooie afbeelding, het liefst op stevig papier. Knip de afbeelding uit en zorg ervoor dat die iets groter is dan de sticker. Verwijder dan de beschermfolie en plak de sticker op de achterkant van je afbeelding. Omdat de beschermfolie uit twee delen bestaat, hoef je niet eindeloos aan de hoekjes te pulken. Door het midden van de sticker iets te buigen, laat de folie al een klein beetje los. Snel en simpel! Wil je inspiratie opdoen voor het maken van ansichtkaarten met deze stickers? Dana vertelt in haar gastblog hoe ze vintage kaarten maakt van oude pocketboekjes en soortgelijke stickers. Kim laat in een blog over Postcard Happiness ook verschillende mogelijkheden zien. En ik gebruik de stickers nog op een iets andere manier.

Gevulde ansichtkaart

postcardstickersflop

Door een Postcard Label Sticker op je zelfgemaakte envelop te plakken, maak je een gevulde ansichtkaart. Op de foto hierboven kan je aan de linkerkant een envelop zien die ik met behulp van een enveloppen-mal uit een stencilset van HEMA heb gemaakt. Op de rechter foto kan je de achterkant van de envelop zien. Ik heb de envelop dichtgeplakt met een Postcard Label Sticker. Op het oog lijkt het een ansichtkaart, maar als je de kaart vastpakt, voel je dat er iets in zit.

 

Post is zo veelzijdig! Wil je iemand een handgeschreven berichtje sturen om te laten weten dat je aan hem of haar denkt? Dan is een kaart een prachtig middel. Als ik een ansichtkaart krijg, lees ik die meestal meteen bij de voordeur. Dan sta ik met een grote glimlach de korte boodschap erop te lezen en voelt het alsof ik knuffel krijg van de ontvanger. Een lange brief waarin iemand een beleving, gevoelens en gedachten deelt, bewaar ik meestal voor een ander moment. Daar ga ik echt voor zitten. Kopje thee erbij, vol nieuwsgierigheid de envelop openen en even alleen en tóch in goed gezelschap zijn. Hoewel een brief natuurlijk niet meer is dan een beschreven stapeltje papier, voelt het echt als een bezoekje. Daar maak ik tijd voor. Deze gevulde ansichtkaart heeft allebei de vormen van post in zich: aan de buitenkant de korte boodschap om iemand even een knuffel te brengen én binnenin een momentje van samenzijn en een goed gesprek.

postcardstickersenvelop

Tip: als je de Postcard Label Sticker beschrijft voordat je ‘m op een envelop plakt, heb je geen last van een hobbelige ondergrond!

gevuldeenvelopbriefopener

Tip: als je aan de bovenkant van je envelop een kleine ruimte overlaat, kan de ontvanger de envelop makkelijker openen met behulp van een briefopener!

Winactie MeerLeuks & gratis stickers bij je bestelling

gevuldeenveloppen

Post met Postcard Label Stickers op weg naar de ontvangers

Om te vieren dat Anita zes jaar geleden begon met haar webwinkel PostpapierEnzo, die inmiddels is uitgegroeid tot MeerLeuks, hebben we een leuke actie voor onze lezers. Vertel in een reactie over het allerleukste kaartje dat je ooit hebt gekregen. Hoe zag het eruit en wat deed het met je? Waarom was het zo bijzonder? Daarmee maak je kans op een cadeaubon van MeerLeuks ter waarde van € 25!!! Je kan meedoen tot woensdag 19 oktober 20:00 uur. Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres (alleen voor ons zichtbaar) invult zodat we je kunnen bereiken als je hebt gewonnen.

De win-actie is inmiddels gesloten. De cadeaubon is gewonnen door Jacobien!

Ben je benieuwd naar de Postcard Label Stickers? Als je deze week een bestelling plaatst bij MeerLeuks van € 15 of meer, krijg je er 10 gratis stickers bij! Daarvoor hoef je alleen ‘de Postfabriek’ te vermelden in het vakje opmerkingen tijdens het bestelproces. Ook deze actie is geldig t/m woensdag 19 oktober.

Lieve groetjes,

Nienke