Tags

,

vulpennentafelDe vulpennen tafel en het winkeltje

Zondag 27 augustus 2017 – Kick off stationery cafÉ

Met behoorlijk wat zenuwen stap ik op de fiets om later de trein naar Utrecht te nemen, onderweg naar het allereerste Stationery Café (een wisselende openbare, fysieke locatie waar journalers, post/stationerylovers en andere creatievelingen elkaar kunnen ontmoeten) door Désirée van Café Analog georganiseerd. De locatie voor vandaag is het Lewis Bookcafé in het centrum van Utrecht, vlak naast het Centraal Station dus ideaal bereikbaar met het OV. Het eerste wat me opvalt is de typemachine in de etalage en dat maakt me enorm nieuwsgierig naar de rest van het café! Eenmaal binnen krijg ik de bevestiging op wat ik al vermoedde – het Lewis Bookcafé en het Stationery Café lijken voor elkaar gemaakt. Het Bookcafé heeft een heerlijke sfeer en is ingericht met veel fijne details als bolhoedjes als lampen en in de kast een oude stempelset.

Het Stationery Café wordt in de voor ons gereserveerde benedenverdieping gehouden. De wenteltrap af en je loopt zo een hemel binnen. Op de grote tafel staat een bak voor masking tape om te gebruiken, op een andere tafel een bak vol met de prachtigste stempels om te testen. In de hoek een oud bureau met vulpennen, inkt en hele bijzondere stenen stempels. Natuurlijk is er ook een tafel ingericht als winkeltje waar je de producten uit Désirée haar webwinkel kan kopen.

Foto door Désirée van Cafe Analog gemaakt

Foto door Cafe Analog gemaakt

In een warm welkom van Désirée met de woorden “Welkom bij mijn droom” vertelt ze dat we vandaag de ruimte hebben om alles wat op tafel ligt uit te proberen en we na de lunch een workshop “Washi tape cirkels” krijgen. We krijgen een start signaal en ik zie een groepje dames in enthousiasme naar het winkeltje rennen hihi, Anderen kijken wat overdonderd om zich heen, pakken hun journal om vast te beginnen en ik ga aan het oude bureau zitten om wat inkt en vulpennen uit te proberen. Zo geef ik mezelf de rust om te landen en te doen waar ik heel blij van word – met papier en alles wat daar bij past bezig te zijn.

Hoewel ik in mijn eentje ben en verder niemand ken heb ik aan het bureau regelmatig een praatje met anderen die ook alleen zijn en even bij me komen kijken. Eén ding is al snel duidelijk – we delen allemaal die liefde voor papier, vulpennen, tape en stempels. De één gebruikt bovenstaande materialen in haar journal, sommigen alleen in post maar de meeste doen aan beide. Na het inkt testen beland ik aan een tafeltje met Corine en Peggy. We zijn alle drie nieuw voor elkaar maar het is zó gezellig met de journals op tafel. Tussendoor loop ik rondjes langs andere tafels op zoek naar mooie tape of stempels om te gebruiken maar vooral om te kijken waar de anderen mee bezig zijn. Ik zie de meest mooie pagina’s voorbij komen en lach mezelf uit om mijn belachelijke stempel in het rond pagina waarmee ik mijn boekje ben begonnen. Het is zo overweldigend dat ik niet zo goed weet wat ik wil en kan op het moment dus geniet ik maar van de gezelligheid, het kletsen met mijn tafelgenootjes en het bewonderen van andermans werk. De zenuwen die ik had blijken echt nergens voor nodig te zijn – het is zo fijn!

 

washi cirkel

Stempelen, lunchen en een washi cirkel maken

Na een heerlijk lunchbuffet is het tijd voor de workshop waar we leren om een washi tape cirkel te maken. Ben je benieuwd hoe je dit doet, de instructies staan inmiddels ook online en vind je hier. Oké, een talent om washi tape cirkels te maken heb ik niet en we zitten dan ook met zijn drieën te zuchten en lachen aan tafel maar wat is het leuk om je vertrouwde materiaal op een totaal andere manier te gebruiken.

Om 15:00 uur ga ik met een voldaan en heerlijk gevoel naar huis met in mijn handen ook nog eens een leuke goodiebag. Wow, wat een dag! Totaal buiten mijn comfort zone iets gaan doen en me dan zo heerlijk voelen. Dat is zo fijn! Van de zenuwen en twijfels vooraf is niks meer over. Het is wat spannend om alleen te gaan maar met zoveel gelijkgestemden ben je absoluut niet alleen op zo’n dag. Er zijn veel meer dames die alleen gaan en je vindt gemakkelijk aansluiting. Dit was mijn eerste workshop ooit en vind €35,- een nette prijs voor wat Désirée allemaal voor je organiseert. De voorpret begint al met een ticket via de post en op de dag zelf een drankje bij binnenkomst, prachtig materiaal om te mogen testen, een heerlijke lunch, vernieuwende workshop en dan ook nog eens een goodiebag!

Het ticket wat via de post komt

03 september 2017 – Stationery Cafe II

Via Instagram lees ik dat er twee afmeldingen zijn voor het tweede Stationery Cafe, een week later. Het eerste wat ik denk en voel is “Ik wil nog een keer!” – zó leuk vond ik het de eerste keer. Na een dagje verstandig proberen te doen besluit ik gek te doen en ga gewoon nóg een keer. In de week die er tussen zit ben ik alleen maar met mijn journal bezig geweest. Ik heb een nieuwe liefde ontdekt door al het moois wat ik de 27e heb gezien. Waar ik in mijn voorstelrondje nog zei “een slechte planner te zijn en juist een enorme liefde voor post te hebben” is dat binnen een week totaal omgedraaid. Deze keer heb ik nagenoeg geen zenuwen ondanks dat ik weer alleen ga en zelfs aantal postvriendinnen van Instagram ga ontmoeten! Dit keer heb ik naast mijn journal ook een aantal mooie tapejes en stempels mee genomen. Het concept is voor vandaag hetzelfde, in de ochtend en tijdens de lunch ruimte om je eigen ding te doen met al het materiaal wat aanwezig is en na de lunch de workshop washi tape cirkels maken.

scheumen

Heerlijk scheumen in andermans spulletjes

Ik beleef vandaag totaal anders dan vorige week. Ik voel veel meer rust en ruimte om materialen te testen en heb het gevoel alsof ik er met een vriendengroepje zit ondanks dat we elkaar vandaag voor het eerst hebben ontmoet. Het valt me op doordat ik nu ben met mensen die ik (weliswaar van internet) ken, ik veel minder contact heb met anderen. Ik spreek wel even met twee van onze lezers (mag zelfs van één van de dames in haar doosje vol sigarenbandjes snuffelen en pakken wat ik mooi vind) en kort met een aantal die ik van Instagram naam ken. Maar voor andere gesprekken ben ik veel te druk met het kletsen met en het uitproberen van de door Joke, Sierou en Esther meegebrachte spullen. Ik ben dit keer wel beter voorbereid en heb meegebracht papier bij me om op te stempelen. Deze afdrukken kan ik dan thuis uitknippen en gebruiken wanneer ik weet waar ik de afdruk wil hebben. Joke geeft me nog de tip om stickerpapier mee te nemen.

Foto door Cafe Analog gemaakt

Wat wél hetzelfde is, is weer die enorme gezamenlijke liefde voor journals, post, papier, tape, vulpennen en stempels. Wat is dat leuk zeg. Er kwam een klant langs lopen omdat ze moest plassen maar ze werd helemaal gek van al het moois wat ze op weg naar het toilet allemaal zag. Haar reactie was zó leuk om te zien. Stel je voor dat je in een cafeetje even gaat plassen, de wenteltrap af loopt en dan ineens in een groep komt van 30 vrouwen die dolgelukkig zitten te stempelen en hun liefde over tape met elkaar delen hihi. En iets wat blijkbaar elke keer terug komt is een foto van de stapel journals die op die dag zijn meegenomen. 😉

15 oktober 2017 – stationery cafe III

Ik kan niet anders dan bekennen dat ik nooit gedacht had dit te zou voelen of zeggen maar ik heb zó mijn plek gevonden op het Stationery Café. Ik vind het concept geweldig, de sfeer is heel fijn en ik voel me er zo prettig. En dat zegt iemand die helemaal niet van de sociale gelegenheden is. Ik zit veel liever aan mijn bureau te freubelen 😉 Het 3e Stationery Café zou eigenlijk in Steenwijk worden gehouden wat helaas echt te ver weg is. Tot Désirée op Instagram aankondige dat vanwege te weinig animo in Steenwijk, ze de 3e versie naar het vertrouwde Lewis Bookcafé hebben verplaatst. Ieh! Ik wil weer! Maar hé, 3x dezelfde workshop is echt teveel van het goede en besloot ik dan ook verstandig niet te doen. Tot blijkt dat het Stationery Cafe III een andere workshop heeft, namelijk stempeltechnieken. Dus ja, vandaag ga ik voor de 3e keer op rij naar het Stationery Café en ik heb me er toch zin in hihi. Er komen meerdere dames die er de 1e of 2e keer ook al bij waren en ik ga weer een postvriendin ontmoeten. Mijn tas ligt alweer klaar en dit is wat er dit keer mee gaat: mijn groene traveler’s notebook, etui met o.a. schaar, pen en lijm. Mijn zelfgemaakte envelope notebook. Hierin zitten enveloppen met raampje waar je mooie plaatjes en stickers in kan bewaren. Een sigarendoosje met dia’s en een map met leeg papier en wat plaatjes voor anderen. Mijn twee bullet journals op de foto ruil ik toch om voor een bakje met stempels en wat tape… ik wil veel te veel mee!

Désirée heeft al laten vallen dat er in het nieuwe jaar ook Stationery Café met speciaal ‘post’ thema komen en één juist voor beginners in het journalwereldje zodat je de basis van journaling kan leren. Voor wie al ongeduldig is geworden, Désirée probeert om in de kerstvakantie nog een Stationery Café met als thema ‘Project 2018’ te organiseren. Wil je op de hoogte blijven? Volg Café Analog op Facebook, Instagram of via de nieuwsbrief. Ben je benieuwd naar vandaag, de derde editie? Via mijn Instagram laat ik je meer zien van vandaag! Ook zie je daar meer van mijn journal creaties.

Misschien tot ziens bij een Stationery Café! Ik heb al een aantal lieve lezeressen mogen ontmoeten bij de afgelopen twee edities en dat is zó leuk!

Liefs, Ruchama