Tags

, , ,

Je bent net verhuisd naar een nieuwe, grote stad. Je bent begonnen bij een nieuwe baan en je wordt aan alle kanten geconfronteerd met het leed in de wereld. Je voelt je machteloos, klein en onbelangrijk. Langzaamaan zak je weg in een depressie. Dat is het verhaal van Hannah Brencher, die na haar studie voor haar nieuwe baan naar New York verhuist. Om haar eenzaamheid te doorbreken begint ze brieven te schrijven in een notitieboek en laat ze achter op willekeurige plekken in de stad. Uiteindelijk blijkt dit het begin van iets wat uitgroeit tot haar levensmissie: More Love Letters.

This was me, lost in the way that makes you say to yourself, “Okay… I don’t know exactly where I am going, or where I will be led, but I’m just going to follow this letter writing and hope. Just follow this and hope.”

uit ‘if you find this letter’ van hannah brencher

In liefdesbrieven deel I nam ik je mee in mijn beleving van de liefdesbrief. In liefdesbrieven deel II liet ik je een documentaire, een instagram account en een boekje zien wat draait om de liefdesbrief. Vandaag neem ik je mee naar het inspirerende project More Love Letters.

Hannah Brencher

In 2011 is Brencher gestart met More Love Letters, een website waar je mensen aan kunt melden die een bundel liefde nodig hebben of waar je zelf kunt gaan schrijven. In de periode voor het project schreef Hannah zelf ruim 400 liefdesbrieven aan vreemden die dit nodig hadden. Er bleek zoveel behoefte aan te zijn dat Hannah het niet langer alleen kon. Daarom kan nu iedereen iemand opgeven om brieven te ontvangen en kan ook iedereen een brief insturen. Inmiddels doen er ruim 70 landen mee en wordt er op heel veel colleges in de Verenigde Staten actief aan het project gewerkt.

If You Find This Letter: a memoir

Over haar ervaringen schreef Hannah twee boeken. Het eerste boek is een memoir waarin zij haar persoonlijke verhaal deelt. Ik heb het boek besteld en direct toen ik begon te lezen was ik verkocht. Niet alleen vind ik Hannah heerlijk schrijven, ook schrijft ze dingen die voor mij enorm herkenbaar zijn. Weliswaar leeft ze een heel ander leven dan ik, toch is haar belevingswereld er eentje waarin ik me goed kan vinden. Ze laat daarin haar kwetsbaarheid zien, haar rauwe randjes, haar onzekerheden en imperfecties. Het boek zit in mijn tas en ik lees er telkens een stukje in wanneer ik in het OV zit naar mijn werk.

Het boek If You Find This Letter

Wil je zelf ook brieven verspreiden? Dan is er ook een stationary kit te koop met briefpapier en enveloppen in één.

Come Matter Here

Het tweede boek van Hannah, Come Matter Here, heb ik zelf nog niet gelezen of in huis, maar staat zeker op mijn verlanglijstje. In dit boek nodigt Hannah je uit om in plaats van altijd te streven naar de volgende stap, het verschil te gaan maken op de plek waar je nú bent. Mocht je willen uitproberen of het boek van Hannah je aanspreekt? Het eerste hoofstuk is gratis te downloaden: klik daarvoor hier.

The third thing to know about my mothet is that she’s a nostalgic creature and I have to believe she made me into one too. She’s hidden love letters for me to find all my live. […] I am the product of my mother’s bread crumb trails of love letters.

Uit ‘if you find this letter’ van hannah brencher

Volg More Love Letters op Pinterest, Instagram en Facebook. Sinds ik het boek van Hannah heb gelezen, laat ik zelf als ik ergens buiten de deur een brief zit te schrijven vaak een liefdesbriefje achter in een menukaart. Schrijf jij wel eens een liefdesbrief aan een vreemde?

Liefs,
Kim