Tags

, , , , , , , , , , ,

Voor deze pakjes combineerde ik kraftpapier met papieren moois van Vlinders in je buik. Het papiertje met wortels is eigenlijk een sinterklaaspapiertje, maar gebruik ik ook graag voor moestuinpost.

In mijn lenteblogje vertelde ik dat het op de eerste zonnige dagen van het voorjaar begint te kriebelen om bloemen te gaan zaaien. De zaadjes die ik toen heb gezaaid, zijn al kleine plantjes geworden. Nu is het tijd om weer andere soorten te zaaien. En een deel van die zaden stuur ik ook graag naar andere tuinliefhebbers. In dit blogje laat ik zien hoe. Kijk je mee?

Het komt wel

Een fijn geruststellend kaartje van Ninamaakt met de woorden ‘het komt wel’.

Na die zonnige dagen in maart werd het weer even heel koud. Het sneeuwde zelfs met Pasen! Maar na IJsheiligen is de kans dat het nog gaat vriezen gelukkig nog maar heel klein. IJsheiligen is de periode van 11 tot en met 15 mei. Wees tot die tijd nog eventjes geduldig met vorstgevoelige plantjes. Heb je ze al wel geplant? Lees hier hoe je ze kunt beschermen.

Het kaartje met de geruststellende woorden ‘het komt wel’ dat je op de foto hierboven ziet, is van Ninamaakt. Lees meer over Nina en haar werk in dit blogje.

Zaadjes voor de moestuin

Zaadjes van de zomerwortel van Dill & Kamille ter versiering van een pakje. De tekst op het pakje is gestempeld met een stempel van Perlenfischer.

Zaadjes voor groentes kun je in een heleboel verschillende winkels vinden. Als je met postogen naar zaden zoekt, let je misschien een beetje meer op de verpakking. Het zakje met wortelzaden dat je op de foto hierboven ziet, is van Dille & Kamille. Daar werd ik als post- en tuinliefhebber heel blij van! De zaden van Dille & Kamille zijn mooi verpakt en biologisch.

Oranje/roze cadeauzakje met wortels van Vlinders in je buik met een zakje zaadjes voor zomerwortelen van Dille & Kamille.

Heb jij of de persoon met wie je de zaadjes deelt alleen een balkon? Er zijn verschillende kruiden en groenten die je ook in potten en bakken kunt kweken. Lees er meer over op de website van de Makkelijke Moestuin.

Waanzinnige wortels

Pakjes met het prachtige Waanzinnige Wortels papier van Vlinders in je Buik.

Het papier dat je op de foto hierboven ziet heet ‘Waanzinnige wortels’. Het is ontworpen als sinterklaaspapiertje, maar is ook ontzettend leuk voor je moestuinpost!

Pakje met papier en sticker van Vlinders in je buik.

Bij Vlinders in je buik vind je de zwart-witte variant op rol. Voor dit pakje heb ik dat papiertje gecombineerd met kraftpapier, jute touw en een sticker met de tekst ‘Lievelingsmens’.

Pakje met papier en sticker van Vlinders in je buik.

Het papier met de waanzinnige wortels is er ook in oranje/roze. Voor het bovenste pakje heb ik het papier gecombineerd met een papieren boterhamzakje van EkoPlaza en een sticker met de tekst ‘liefs’. Als je goed naar de foto kijkt, zie je dat ik het papieren boterhamzakje onder een jute touwtje aan een ander pakje heb geschoven. Van het oranje/roze wortelpapier kun je bij Vlinders in je buik cadeauzakjes in verschillende maten vinden: 12 x 19 centimeter, 17 x 25 centimeter en 23 x 31,5 centimeter. Soms knip ik de zijkanten van cadeauzakjes af om er vervolgens een groter pakje mee te kunnen versieren.

Een papieren boterhamzakje met een band van cadeaupapier en een sticker. Het cadeaupapier en de sticker bestelde ik bij Vlinders in je buik. Hoe mooi is de sticker met de tekst ‘alles wat je aandacht geeft groeit’ als je zaadjes verstuurt?

Hier heb ik het zwart-witte papier gecombineerd met een papieren boterhamzakje van Jumbo en een sticker met de tekst ‘alles wat je aandacht geeft groeit’.

Een papieren boterhamzakje met stempel van Perlenfischer, cadeauzakje van Vlinders in je buik en zaadjes voor zomerwortelen van Dille & Kamille.

Perlenfischer heeft ook hele leuke stempels voor je moestuinpost. In mijn blogje over cadeautjes voor een postliefhebber en mijn blogje over papieren boterhamzakjes kon je de stempel van het radijsje al zien. Op de foto hierboven zie je hoe ik de stempel heb gebruikt om een papieren boterhamzakje te versieren.

Op het dienblad ligt een stuk van het zwart-witte cadeaupapier met wortelen dat ik bij Vlinders in je buik bestelde. Daarop zie je verschil zakjes: een zakje met zaadjes, een versierd papieren boterhamzakje en bestempelde zakjes.

De stempel van het radijsje is er nu ook in het klein. Op deze foto zie je een zelf gevouwen zakje van kraftpapier dat ik met de kleine variant en rode inkt heb bestempeld.

Tip: Stempels van Perlenfischer zijn in verschillende Nederlandse webwinkels te koop: De Kroonluchter, The Lemonbird, Passie Bloom en Nikki Dotti.

Postzegels

Hoe gaaf zijn deze postzegels met foto’s van een groentetuin voor je moestuinpost?

Een bijpassende postzegel kan een poststuk helemaal afmaken. Wat was ik dan ook blij toen ik een paar weken geleden een mapje met briefpapier opende en een velletje met groentetuinpostzegels terugvond! Deze postzegels zijn helaas niet meer te koop in de webshop van PostNL, maar daar hebben ze nog wel postzegels met wortelen! Ook leuk!

Een kaartje met illustratie van Lieke van der Vorst, een samenwerking met WAP en Dille & Kamille op een cadeauzakje met wortels van Vlinders in je buik met een moestuinpostzegel.

Tip: Als je gegomde postzegels op een andere ondergrond dan een kaartje of normale envelop plakt, kan het zijn dat ze loslaten. Ik gebruik voor de zekerheid een lijmroller om de zegels vast te plakken.

Bloemzaden en kaarten

Een cadeautje ingepakt in kraftpapier met een stempel van Perlenfischer, jute touw en een kaartje van Sköna Ting via Dille & Kamille.

Als je een winkelafspraak bij Dille & Kamille gaat plannen om de mooi verpakte zaden te kopen, is het goed om te weten dat ze er ook hele mooie kaartjes verkopen. Op dit pakje zit een van die kaartjes met een illustratie van een klimmende winde. Van sommige bloemsoorten, bijvoorbeeld cosmea, verkopen ze een kaart én de zaadjes.

Pakket

Een cadeautje ingepakt in kraftpapier dat ik heb versierd met cadeaupapier en sticker van Vlinders in je buik. Het fluitenkruid dessin is een ontwerp van Fine Forest voor Ompak. De sticker is een ontwerp van LotsofLo.

Veel mensen vieren dit jaar al hun tweede Corona verjaardag. Zo ook de nichtjes van mijn vriend. Omdat we er zelf niet bij konden zijn, stuurden we een pakket vol cadeautjes naar ze toe. In dat pakket zaten onder andere benodigdheden om zelf kiemgroente te kweken. Als je geen tuin en/of balkon hebt, is dat een leuke manier om zelf je groente te kweken. Het kan namelijk gewoon in je vensterbank! Op de foto hierboven zie je een van de pakjes uit dat pakket. Hiervoor heb ik het het okergele Dotted Wildflower cadeaupapier gecombineerd met kraftpapier met jute touw en een sticker met de tekst ‘alles wat je aandacht geeft groeit’.

Twee rollen vloeipapier en twee rollen cadeaupapier met het fluitenkruid dessin van Fine Forest met de naam Dotted Widflower.

Op deze foto zie je twee rollen vloeipapier en twee rollen cadeaupapier met het fluitenkruid dessin. Ik bestelde ze bij Vlinders in je buik. Daar is het cadeaupapier ook nog in andere kleuren verkrijgbaar. Het dessin is ontworpen door William Mooijman en Sophie Mittelberg van Fine Forest. De illustraties die zij maken bestaan uit duizenden puntjes. Deze techniek is gebaseerd op het pointillisme en wordt ook wel ‘dotwork’ in het Engels genoemd.

Van links naar rechts zie je: Vloeipapier Dotted Wildflower gold, Cadeaupapier Dotted Wildflower pink/gold, Vloeipapier Dotted Wildflower black en Cadeaupapier Dotted Wildflower okergeel.

Verschillende pakjes ingepakt met papieren moois van Vlinders in je buik en een kaartje van Zintenz met de tekst 'een postknuffel'.

Achter het jute touw om het cadeautje schoof ik een kaartje van Zintenz. Op dit kaartje staat een envelop waar bloemen uitgroeien met de tekst ‘een postknuffel’. Heel toepasselijk bij dit cadeau én de situatie.

Verschillende cadeautjes ingepakt met papieren moois van Vlinders in je buik en een kaartje van Zintenz met de tekst 'een brievenbuskus'.

Voor dit pakje heb ik ook het okergele Dotted Wildflower papier gebruikt. Op deze foto zie je de andere kant. Dit papier is namelijk dubbelzijdig bedrukt. En ook dit kaartje is van Zintenz.

Cadeautjes verpakt met papieren moois van Vlinders in je buik.

Voor deze pakjes heb ik ander fleurig papier van Vlinders in je buik gebruikt. Om het linker pakje zit het geel/oranje Big Flower papier, om het rechter pakje hetzelfde dessin in roze en petrol. Door een uiteinde van het papier om te vouwen, ontstaat er een band en zijn beide kanten van het papiertje zichtbaar. De stickers komen van hetzelfde velletje en worden per tien verkocht. Op het rechter pakje plakte ik ook nog een oude postzegel.

Cadeautjes verpakt met papieren moois van Vlinders in je buik.

De stickers hebben details met goudfolie en glinsteren prachtig in het licht.

Cadeautjes verpakt met papieren moois van Vlinders in je buik.

Voor de pakjes die je op deze foto ziet, gebruikte ik slechts een stukje van het Big Flower papier. Met behulp van mijn grootste cirkelpons knipte ik twee cirkels uit reststukjes. Ik heb de cirkels in het midden van het kraftpapier geplakt voordat ik de cadeautjes ermee inpakte. Zo kon ik er ook nog op stempelen. De stempels komen allebei van Dille & Kamille. De sticker in het midden van de cirkel komt ook van Vlinders in je buik. Het hartje op deze sticker is ook met goudfolie bedrukt.

In een blogje over mijn favoriete basismaterialen vertel ik onder andere over de ponsen die ik graag gebruik. Daar kan je ook de pons zien die ik voor deze pakjes heb gebruikt.

Ik heb deze cadeautjes per twee gebundeld met een stukje jute touw. Voor het ene pakje gebruikte ik alleen het Big Flower papier, voor het andere combineerde ik slechts een stukje van het papier met kraftpapier.

Tip: Het kraftpapier dat je op de foto’s ziet komt van Xenos.

Zaden uit eigen tuin

Zaaddozen en zaden van de bolderik.

De bloemen die straks uit je zaden groeien, kan je over een tijdje plukken voor een bosje bloemen. Maar knip niet alles af! Als je de bloemen laat staan, krijg je nieuwe zaden voor het volgende jaar. Vogels zijn daar ook dol op. Laat daarom een aantal uitgebloeide planten in de winter staan.

Zaaddozen en zaden van de bolderik.

Vorig jaar hebben we een mix van allerlei bloemzaden gezaaid. Daar zat onder andere de bolderik tussen. Ik kende deze eenjarige bloemetjes eerst helemaal niet. De bloem blijkt favoriet bij bijen en hommels en ziet er leuk uit. Na de bloei heb ik de zaaddozen afgeknipt en op de kop in een papieren boterhamzakje bewaard. Op deze foto’s zie je de zaaddozen en zaden. Die kan ik dit jaar zaaien en daarnaast anderen blij mee maken. Wil jij ook zaden oogsten? In dit artikel lees je er meer over. Weet je niet welke bloemen er in je tuin staan? Daar kan de PlantNet app je bij helpen!

Zaaddozen en zaden van de bolderik.

Ik gebruik graag pagina’s uit oude boeken over planten en bloemen om zakjes voor de zaadjes van te maken. Het liefst zoek ik dan de bladzijde op waar informatie over de bloemsoort op staat.

Als ik meerdere zakjes met zaad kan vullen, maar niet genoeg pagina’s over de bloemsoort heb, maak ik zakjes van ander papier en probeer de naam van de bloem nog uit de reststukjes te knippen. Op de foto hierboven zie je dat ik papier uit oude boeken heb gecombineerd met het mooie okergele Dotted Flower papier van Vlinders in je buik.

Cadeautje in kraftpapier verpakt met een stempel van Perlenfischer en een kaartje met een illustratie van een klimmende winde van Dille & Kamille.

Van sommige bloemsoorten bewaar ik zelfs de gedroogde zaaddozen. Die gebruik ik weer ter versiering van mijn zaadcadeautjes. Op de foto hierboven zie je de zaaddoos van de bolderik, in mijn blogje over papieren boterhamzakjes liet ik de zaaddoos van de papaver zien.

Naar aanleiding van het lenteblogje heb ik hele leuke reacties gekregen over het versturen van zaden. Stuur jij ook zaadjes mee? Ik lees graag over jouw ervaring in de reacties. En als je er foto’s van plaatst op Instagram, tag je de Postfabriek dan?

Lieve groetjes,

Nienke