Tags

, , , , , , ,

Brievenbusdoosje bekleed met een mooi papiertje met onderwaterwereld print van Vlinders in je buik.

Bij Vlinders in je buik vind je niet alleen het prachtige cadeaupapier met de zwart-witte illustraties van dieren, maar ook een heel mooi papiertje met dieren uit de onderwaterwereld! Het werd de basis van een pakketje voor een groot liefhebber van alles dat in en om het water leeft.

Onderwaterwereld

Toen ik het onderwaterwereld papier binnenkreeg, kon ik niet anders dan een stukje daarvan delen met Saskia. Zij maakt regelmatig prachtige collages en poststukken met zeethema. Ik ging op zoek naar het grootste brievenbusdoosje dat ik had, sneed het papier zodat het erin paste en beplakte de deksel van het doosje. Dit werd de basis van dit poststuk. Het vloeipapier dat je op de foto’s ziet heeft een eikenblad patroon, maar deed me denken aan zeewier. Daarmee bekleedde ik de binnenkant van het doosje.

Pakje met kraftpapier en een band van het mooie onderwaterwereld papiertje van Vlinders in je buik. Het vloeipapier met eikenblaadjes is ook verkrijgbaar bij Vlinders in je buik.

Het doosje met twee rolletjes van dat papier heeft een tijdje op tafel gestaan. Dit poststuk is stapje voor stapje gegroeid. Als ik iets tegenkwam dat bij het onderwaterwereld thema paste, legde ik het erbij. Zo vond ik bijvoorbeeld verschillende pagina’s in oude boeken over dieren die in en rondom het water leven. Die zitten in het pakje dat je op de foto hierboven zit.

Papieren boterhamzakje van EkoPlaza met een band van het mooie papier met onderwaterwereld print van Vlinders in je buik.

Tussen mijn verzameling kaarten vond ik ansichtkaarten met vissen die ik een tijd geleden in een kringloopwinkel vond. Die schoof ik in een papieren boterhamzakje, waar ik net als bij het andere pakje een band van het onderwaterwereld papier omheen deed.

Aan het papieren boterhamzakje met een band van cadeaupapier zit een klein kaartje aan een stuk jute touw bevestigd. Het kaartje maakte ik zelf van een afbeelding uit Filatelie en een plaatje uit een oud natuurboek.

Het kaartje maakte ik van een plaatje uit Filatelie dat ik verstevigde met kraftpapier uit een papierblok van Action. De schelp knipte ik uit een oud boek. Met een gatentang maakte ik een gaatje in het kaartje waar ik een jute touwtje doorheen reeg. Een gatentang maakt net iets subtielere gaatjes dan een perforator. De tang die ik gebruik vond ik tussen het gereedschap van mijn vader.

Onder het touwtje aan het kaartje heb ik een klein zakje met postzegels geschoven. Om het zakje zit een heel smal strookje van het mooie onderwaterwereld papiertje.

In de weken dat ik met dit poststuk bezig was, heb ik een blik vol oude postzegels uitgezocht. Tijdens het sorteren kwam ik ook postzegels met afbeeldingen van schelpen, vissen en andere waterdieren tegen. Die deed ik in een zakje dat ik onder het touwtje aan het kaartje schoof.

Tip: In mijn blogje Verwerken door maken vertel ik dat ik in moeilijke tijden graag met mijn handen bezig ben. Dingen waar ik te veel bij moet nadenken, lukken me dan niet. Dat zorgt voor frustratie in plaats van rust. Ik vind het dan wel fijn om een stapeltje enveloppen te vouwen, plaatjes te knippen of postzegels te weken. En die spulletjes komen op een ander moment weer van pas.

Het onderwaterpapiertje opgerold met een band van het mooie vloeipapier met eikenblaadjes.

Om de rolletjes van het mooie onderwaterwereld cadeaupapier heb ik een band van het vloeipapier en een jute touwtje gedaan.

Inhoud van mijn brievenbuspakketje met onderwaterwereld thema.

Na een tijdje spulletjes te hebben verzameld, voelde het op een bepaald moment af. Alle kleine stapjes zijn samen een bundeltje aandacht geworden.

Op de zijkant van het brievenbusdoosje plakte ik een van de stukjes tekst die op het onderwaterwereld papiertje te vinden zijn.

Een leuk detail: uit een klein reststukje knipte ik deze woorden en plakte ze aan de zijkant van het brievenbusdoosje.

Op het pakketje plakte ik de meest bijpassende postzegels die ik kon vinden. Deze zegels bestelde ik in de webshop van PostNL. Ze komen van twee verschillende 'Beleef de natuur' postzegelvellen.

Als ik dan ook nog bijpassende postzegels vind, kan ik daar heel erg van genieten. De postzegels die ik op dit pakketje plakte, komen uit twee verschillende postzegelvellen: Beleef de natuur – De Onlanden en Beleef de natuur – Zoogdieren.

Tip: Als ik niets bijpassends kan vinden of zoveel postzegels moet plakken dat het een groot deel van mijn poststuk bedekt, kies ik ook weleens voor een postzegelcode.

Soms kan de stempel die tijdens de postverwerking op de zegels wordt gestempeld ook echt een mooie toevoeging zijn, hè? Saskia mailde deze foto en plaatste foto’s van de inhoud van het poststuk op Instagram. Daar kun je al het moois dat zij maakt ook bewonderen. Dat is zeker een kijkje waard!

Maak jij ook weleens poststukken met een bepaald thema? Ik lees er graag over in de reacties!

Liefs,

Nienke