Tags

, , , , , , , , , ,

Verschillende theetjes van Picnic. Een mooi theezakje blijft een favoriet 
leuk kleinigheidje om mee te sturen met een kaart of persoonlijke brief.

Thee in een mooie verpakking blijft een favoriet kleinigheidje om mee te sturen met een kaart of brief. Er is alleen één klein probleempje: theezakjes zitten meestal verstopt in een afgesloten doosje. Hoe de zakjes in het doosje eruitzien, kan je aan de buitenkant niet zien. Toen ik nog niet zo lang geleden thee van Picnic ontdekte en de mooie doosjes zag, bestelde ik nieuwsgierig een paar soorten. Zijn de zakjes net zo mooi?

Picnic

Ben je al bekend met Picnic? Deze online-supermarkt bezorgt alleen aan huis. Om bij Picnic te bestellen heb je de Picnic-app nodig. De boodschappen die je hier bestelt, worden vervolgens in een klein elektrisch autootje bij jou thuis gebracht. Een oud-collega vertelde zo enthousiast over de service en producten van het eigen merk, dat ik niet lang daarna mijn eerste bestelling plaatste.

Als postliefhebber kijk ik vaak met een andere blik naar de dingen die ik tegenkom. Ruchama, Kim en ik noemen dat met post-ogen kijken. Op die manier scrolde ik nieuwsgierig langs alle producten van dit huismerk. Ik zag verschillende theesoorten in mooie doosjes en dacht: zouden de zakjes erin ook zo mooi verpakt zijn? Toen mijn bestelling werd gebracht en ik een van de doosjes opende, was ik blij verrast. Post-oogstrelend zijn ze!

Thee van Picnic met een beer op het doosje

Thee van Picnic met een beer op het doosje is in veel smaken te koop: ochtendmelange, avondmelange, kamille, sterrenmunt, gember, munt, venkel, zoethout, brandnetel met citroen, groene thee met kokos en mango, groene thee met gember en sinaasappel, groene thee met munt, groene en witte thee met jasmijn en oranjebloesem, zwarte thee met bosvruchten, zwarte thee met sinaasappel, zwarte thee met aardbei en zwarte thee met appel en kaneel. In de afgelopen weken heb ik er een aantal geprobeerd. Die laat ik in dit blog zien.

Groene en witte thee met jasmijn en oranjebloesem Van Picnic. De mooie zakjes zijn een leuk kleinigheidje om mee te sturen met een kaart of brief.

Op de theezakjes van deze productlijn staan kopjes met kruiden, bloemen en fruit. Elke smaak heeft een eigen illustratie.

Groene en witte thee met jasmijn en oranjebloesem Van Picnic. Zelfs de labeltjes aan de theezakjes zijn mooi.

Zelfs op de labeltjes aan het theezakje staat een kleine illustratie. Aan de ene kant een takje met blaadjes, aan de andere kant theekopjes en berenpootjes.

Leuk om te weten: het kaartje met de theelepeltjes en het papier dat je op de achtergrond ziet, komen uit het allereerste Flow Book for Paper Lovers.

In een doosje zitten twintig theezakjes, goed voor twintig kopjes thee. De manier waarop je de thee het best kunt bereiden, staat op de zijkant van het doosje en achterkant van het zakje beschreven.

Groene en witte thee met jasmijn en oranjebloesem

Groene en witte thee met jasmijn en oranjebloesem in een mooi doosje. Nienke ontdekte onlangs deze thee van Picnic.

Heerlijk frisse thee van groene en witte theeblaadjes met gedroogde sinaasappelbloesem en jasmijn.

Sterrenmunt

Sterrenmuntthee van Picnic in een mooi doosje én apart verpakt in mooie zakjes.

Kruidige, volle thee met zoethout, venkelzaad, anijs en pepermunt. Heerlijk bij het ontbijt, maar ook lekker als verwarmende mok tussendoor. Enne, neem gerust een kopje voor het slapengaan. Sterrenmuntthee is namelijk van nature vrij van theïne (cafeïne).

Ochtendmelange

Ochtendmelange thee van Picnic in een mooi doosje en apart verpakt in mooie zakjes.

Frisse en krachtige ochtendmelange met zoete braamblaadjes, pepermunt en citroen. Heerlijk om mee wakker te worden bij het ontbijt, maar ook lekker als verwarmende mok tussendoor!

Avondmelange

Avondmelange thee van Picnic in een mooi doosje en apart verpakt in mooie zakjes.

Kruidige avondmelange met zoethout, appel, kaneel en kruidnagel. Heerlijk voor het slapengaan, maar ook lekker als verwarmende mok tussendoor.

Brandnetel met citroen

Brandnetelthee met citroen van Picnic in een mooi doosje en apart verpakt in mooie zakjes.

Frisse, kruidige thee met brandnetel en citroen. Heerlijk om mee wakker te worden bij het ontbijt, maar ook lekker als verwarmende mok tussendoor! Enne, neem gerust een kopje voor het slapengaan. Brandnetelthee is namelijk van nature vrij van theïne (cafeïne).

Gember

Gemberthee van Picnic in een mooi doosje en apart verpakt in mooie zakjes.

Pittige thee met gember. Heerlijk om mee wakker te worden bij het ontbijt, maar ook lekker als verwarmende mok tussendoor!

Groene thee met munt

Groene thee met munt van Picnic in een mooi doosje en apart verpakt in mooie zakjes.

Plof lekker op de bank en nip van je dampende kopje thee! Heerlijk frisse thee van groene theeblaadjes met gedroogde pepermunt.

Andere soorten thee van Picnic

Biologische groene thee met citroen van Picnic in een mooi doosje.

Volle biologische thee van pure groene theeblaadjes met een vleugje citroenrasp en olie uit citroen- en limoenschil. De theebladeren worden snel na het plukken verhit en behouden zo die mooie groene kleur en fijne smaak. Mild, licht nootachtig en lekker verfrissend.

Biologische groene thee met citroen van Picnic in een mooi doosje.

Naast de theetjes van Picnic met een beer op het doosje, vind je meer soorten van eigen merk. Waaronder de biologische thee die je op de foto hierboven kunt zien.

Biologische groene thee met citroen van Picnic apart verpakt in mooie zakjes.

In deze doosjes zitten ook twintig zakjes, goed voor twintig zakjes thee. De illustraties op deze verpakking zijn ook prachtig, vind je niet?

En dat is niet alles! Picnic heeft nóg meer! Yolanda deelde er een paar op Instagram onder #theestuurjemee. Heb jij andere zakjes van Picnic in huis? We zouden het leuk vinden als je ze met ons deelt door een foto op Instagram te plaatsen en #theestuurjemee te gebruiken. 

Labels

De verpakking van de Picnic thee is te mooi om weg te gooien. Nienke maakt er labels van.

Mijn poststukken bestaan meestal uit een combinatie van kringloopschatten, nieuwe vondsten en hergebruikt materiaal. Voordat ik een lege verpakking in de oud papierbak gooi, kijk ik of ik er misschien nog iets van kan maken. Van lege theedoosjes met mooie illustraties maak ik graag labeltjes.

Met behulp van een labelpons van Paperfuel maakt Nienke labels van de lege theedoosjes van Picnic.

Met behulp van deze labelpons van Paperfuel is dat super snel gedaan. Ik snijd eerst rechte stukken en met een druk op de knop zit er een mooi randje aan én een gaatje in.

Met deze hoekpons van Paperfuel maak je mooie ronde hoekjes.

Voor de onderkant gebruik ik nog graag deze hoekpons van Paperfuel. Zo’n afgerond randje maakt het nog mooier, vind ik.

Labels van de lege theedoosjes van Picnic thee.
Labels van verschillende thee verpakkingen van Picnic.

Party people

In Flow Paperbook for Paper Lovers 2019 zitten ‘party people’. Ze zijn eigenlijk bedoeld ter verwierven je glas, maar staan ook erg leuk om zo’n mooi theezakje van Picnic.

Tip: In Flow Book for Paper Lovers 2019 zitten party people; kleine papieren figuurtjes die gemaakt zijn om aan de rand van je glas te hangen. Deze illustraties van Jennifer Orkin Lewis zijn ook leuk ter versiering van een theezakje dat je meestuurt met je post.

Thee stuur je mee

Leuk om te weten: het notebook dat onder het theezakje ligt, zat bij Flow 2-2023. De stempel van de theepot en het kopje zijn van Cats on Appletrees.

In Flow 4-2022 kun je briefgeheimen van auteurs Heerma van Voss, Niña Weijers en Pelumi Adejumo lezen. Zij schreven de brief die ze ooit aan iemand hadden willen sturen. Omdat hun liefde altijd bleef bestaan. Pelumi Adejumo schreef aan ‘B’.

Laatst vroeg iemand waarom ik je zo graag schrijf. Wanneer ik een brief schrijf, dan dwing ik iemand, in stilte, tijd met mij door te brengen. Diegene spreekt dan niet tot het lichaam dat ik ben in de ruimte, maar tot mijn stem. Dit geeft mij een eerlijke kans, een voorsprong, om de tijd te nemen die ik vervolgens ook van de ander afdwing. Ik kan stilstaan bij de dingen die ik belangrijk vind, bij de verbanden die ik zie, zonder onderbroken te worden. Woord op papier bestaat binnen meerdere, en verruimt, tijdslagen. Ik maak als het ware een gat, een tunnel door de tijd. Zonder dat iemand het doorheeft, ben ik een kuil aan het graven en aan de andere kant ontmoeten wij elkaar. Die ander kan vervolgens verder graven, teruglopen, omhoog kijken en stilstaan bij de omwegen die ik genomen heb. Deze bedachtzaamheid ervaar ik als een beademing.

Pelumi Adejumo in Flow

Zo’n tunnel zie ik voor me als ik een brief of kaartje aan iemand schrijf. Al schrijvend bouw ik aan de briefwereld waar wij elkaar ontmoeten. Met dat beeld in gedachten stuur ik graag een theezakje mee. En hou van het idee dat zo’n klein, plat zakje in een groot glas thee verandert zodra de ontvanger er heet water op schenkt.

Door een mooi theezakje mee te sturen met een poststuk, geef ik meer dan een kopje thee. Ik geef een postvriendin me-time cadeau. Of eigenlijk us-time, want op deze manier kun je samen theedrinken en bijpraten op afstand. Via de ‘tunnel’ ontmoeten wij elkaar. En door samen soorten en smaken te ontdekken, beleven we steeds weer een nieuw avontuur.

Gemberthee van Picnic apart verpakt in mooie zakjes.

Tip: Meer theezakjes bewonderen? We hebben onze blogs ondergebracht in verschillende categorieën om de verschillende onderwerpen gemakkelijk terug te vinden. Al onze blogjes over mooie theezakjes vind je hier.

Echt Hollands

Door de jaren heen hebben we heel wat blogs geschreven over mooie theezakjes. Het is dan ook één van mijn favoriete kleinigheidjes om mee te sturen met een poststuk. Een theezakje weegt niet zoveel: je kunt het meestal met een kaartje meesturen zonder extra verzendkosten te hoeven betalen.

Tip: Als je je envelop weegt voordat je ‘m dichtplakt, kan je zien of je nog een kleinigheidje mee kunt sturen zonder extra verzendkosten te hoeven betalen. Op de website van PostNL kun je een tarievenfolder downloaden. Dat is een handig overzichtje waarin je de tarieven van 2023 kunt vinden.

Het assortiment van PostNL bestaat uit permanente postzegels uit het basisassortiment en bijzondere postzegels uit de jaarcollectie. PostNL laat de permanente postzegels regelmatig opnieuw ontwerpen om de tijdsgeest te weerspiegelen. Dit jaar heeft dat geleid tot de uitgifte van de Echt Hollands postzegels. Dit zijn de opvolgers van de permanente postzegels uit 2014 met de wit-blauwe Nederlandse Iconen.

Op dit postzegelvel staan tien echt Hollandse afbeeldingen: een vaas met tulpen, een postduif met een brief, een bakfiets met planten, een koffiepot met Boerenbontmotief, een vuurtoren, een haring, grachtengevels, een slagroomtaart, een caravan en een kaasplank. Van de tien afbeeldingen keren er vijf terug op het velletje internationale postzegels. De illustraties zijn met de hand getekend door illustrator Sanny van Loon. Zij was ook de ontwerper van de decemberzegels in 2018. En die koffiepot met Boerenbontmotief kan ook door als theepot, vind je niet?

Lieve groet,

Nienke