Tags

, , , , , , , , ,

Met nieuw papieren moois van Vlinders in je buik dook Nienke haar postkamer in. Daar combineerde zij dat heerlijks met kringloopschatten en andere vondsten. Op deze foto zie je zomerse poststukken die daaruit zijn ontstaan.

Geïnspireerd door papieren moois van Vlinders in je buik dook ik mijn postkamer in. Daar combineerde ik dat heerlijks met kringloopschatten en andere vondsten. In dit blog vind je zomerse poststukken die daaruit zijn ontstaan én een kortingscode waarmee je korting krijgt op je bestelling bij Vlinders in je buik. Kom je kijken?

Een mix van oud en nieuw

Verschillende onderdelen voor een postpakketje verpakt in papieren moois van Vlinders in je buik. Kaart is van De streken van Agnes, de sticker met teckel van Lots of Lo

Mijn poststukken bestaan meestal uit een combinatie van kringloopschatten, hergebruikt materiaal en nieuwe vondsten. Ik heb het geluk dat ik een postkamer heb waar ik al dat moois kan opslaan. In potten, blikken, bewaardozen en kratten bewaar ik van alles. Van verzenddozen tot magazines, van papieren zakjes tot opvulchips. En sinds kort zelfs lege WC-rolletjes! Op de foto hierboven zie je een papieren zakje dat ik opnieuw heb gebruikt. Het had een kleine beschadiging maar die heb ik verstopt achter een reststukje met een leuke sticker erop.

Vraagje: Het is al een hele tijd geleden dat ik je meenam naar mijn postkamer. In de tussentijd is er veel veranderd. Als ik een nieuw blog maak, wat zou je dan willen zien?

Verschillende onderdelen voor een postpakketje verpakt in papieren moois van Vlinders in je buik. Kaart is van De streken van Agnes.

In mijn postkamer zoek ik de verschillende onderdelen bij elkaar die samen een bundeltje aandacht vormen. Door verschillende materialen te combineren, wordt het iets persoonlijks en unieks.

Verschillende onderdelen voor een postpakketje verpakt in papieren moois van Vlinders in je buik. Kaart en postzegel zijn van De streken van Agnes. De envelop vouwde ik van een pagina uit Happinez 4-2017.

Ik geniet ervan als verschillende papiertjes mooi bij elkaar passen zoals het cadeau- en vloeipapier dat je op de foto hierboven ziet. Maar ik word nóg blijer als ik zelf fijne combinaties ontdek. Zoals het kaartje van een draaimolen in een bloemenveld van De streken van Agnes. Kijk nou hoe lekker dat kaartje samengaat met het gebloemde papier! Bij Agnes zelf kun je zelfs postzegels bestellen van diezelfde illustratie. Ook maakte mijn hart een sprongetje toen ik al bladerend door een stapeltje magazines een pagina in Happinez 4-2017 vond met een vergelijkbare print. Daarvan heb ik de envelop gevouwen die je bovenaan de foto ziet.

Tip: Koop of krijg je een kaartje dat je mooi vindt? Google eens op de naam van de maker die meestal in kleine lettertjes op de achterkant staat. Soms ontdek je zo een hele wereld achter het kaartje. Groots klein avontuur!

Nieuw bij Vlinders in je buik zijn de kaarten van De streken van Agnes. De bijpassende postzegels zijn te koop bij Agnes zelf.

Ook van dit kaartje van een huisje tussen een veld vol Verbena is een bijpassende postzegel verkrijgbaar in de webwinkel van De streken van Agnes. De postzegels zijn wel een beetje duurder in aanschaf, maar dan plak je ook echt een klein kunstwerkje op je envelop!

Losse thee verpakt in een koffiefilter. Envelop is gemaakt van een pagina uit Happinez 4-2017, de postzegel is van De streken van Agnes.

Het mooie cadeaupapier dat ik bij Vlinders in je buik bestel, gebruik ik tot de laatste snipper. Op de foto hierboven zie je dat ik een reststukje heb gebruikt ter versiering van een zakje met losse thee. Het zakje maakte ik van een koffiefilter. Ik heb met mijn naaimachine de bovenkant dichtgenaaid, een strook van de bovenkant geknipt, de hoekjes omgevouwen en die met een stukje washi tape vastgeplakt.

Tweedehands cadeaus

Saskia Sampimon-Versneij, oprichter van thegreenlist.nl, wil van tweedehands verjaardagscadeautjes het nieuwe normaal maken. Aan het begin van haar buy nothing new challenge worstelde ze daar nog een beetje mee. Maar inmiddels beschouwt ze haar tweedehands vondsten als ware schatten. 

Tweedehands cadeaus hebben de wauw-factor. Je kunt in het tweedehands circuit mooie, unieke spullen vinden en daar mag je als gever best trots op zijn. Je hebt het cadeau met zorg uitgekozen en dat mag de jarige best weten.

Saskia Sampimon-Versneij

In haar blog over tweedehands cadeaus met flair geven, deelt ze inpaktips die helpen om de drempel te verlagen bij het geven van tweedehands cadeaus. 

Preloved’, ‘handpicked for you’, ‘curated by me’. Ik heb besloten dat ik mijn tweedehands vondsten beschouw als ware schatten. Dus daar horen ook bijpassende woorden bij. Ik heb mijn tijd aan jou gegeven om een gaaf en duurzaam cadeau te kopen (en in sommige gevallen ook te upcyclen, wassen, strijken of repareren) en daar hoef ik me helemaal niet voor te schamen vind ik.

Saskia Sampimon-Versneij

Deze woorden schrijft ze vervolgens op een kaartje. Zo ziet degene die het cadeau krijgt al voor het uitpakken dat het om een tweedehands cadeau gaat. Hiermee managet zij dus de verwachtingen en probeert meteen subtiel te zeggen dat het een échte kringloop- of marktplaatsschat is die zij met zorg heeft uitgekozen. In de podcast van Die duurzame meiden geeft Saskia de tip dat je aandacht kunt besteden aan hoe je je tweedehands cadeautjes inpakt. 

Zorg ervoor dat je het mooi inpakt. Investeer in mooi, duurzaam inpakpapier met een leuk printje. En doe er een geinig kaartje bij. Bijvoorbeeld ‘handpicked for you’ of ‘preloved’. Dan heb je al meteen het ijs gebroken voordat het is uitgepakt.

Saskia Sampimon-Versneij in Die duurzame meiden podcast
Een tweedehands boek verpakt in een mooi papiertje van Vlinders in je buik met een boekenlegger van een ijsverpakking. Een kaartje van een retro dominospel wordt een cadeaulabel.

Ken je dat, dat je in een nieuw boek begint en na een paar bladzijdes te hebben gelezen op zoek moet naar een boekenlegger? Dat vind ik nou zo onhandig! Bij nieuwe boeken die ik in mijn lokale boekhandel koop, zit vaak een boekenlegger. Bij tweedehands boeken die ik cadeau geef, maak ik er daarom zelf een.

In mijn blog over de theezakjes van Picnic vertelde ik al enthousiast over de theedoosjes van het eigen merk van deze online-supermarkt. Ook de ijsjes van Picnic zijn in een heel mooi doosje verpakt! Op de foto hierboven zie je een boekenlegger die ik van de doos van aardbeienijsjes heb gemaakt. Het gekleurde touwtje bovenaan de boekenlegger zat aan een gelukspoppetje. Voor een ander project heb ik alleen de poppetjes gebruikt, de overgebleven touwtjes gebruik ik hiervoor.

Voor mijn zelfgemaakte boekenleggers gebruik ik twee verschillende ponsen van Paperfuel. Bovenaan de foto zie je een labelpons, onderaan zie je een hoekpons.

Voor mijn zelfgemaakte boekenleggers gebruik ik twee verschillende ponsen van Paperfuel. Op de foto hierboven zie je de labelpons. Hiermee wordt het label gestanst met een gaatje en een reliëf om het gaatje heen. Daaronder zie je een hoekpons waarmee ik de ronde hoekjes onderaan het label maak.

I ❤️ recycle

Deze stickers van Lots of Lo maken het recyclen van verzendeveloppen nog charmanter.

Ik geef niet alleen graag tweedehands vondsten cadeau, ik verstuur ze ook graag in verpakkingen die ik opnieuw gebruik. En dan plak ik er graag stickers van Lots of Lo op om het plezier van hergebruik te benadrukken. De verzendenveloppen op de foto hierboven bracht mijn postbode zelfs met onbestempelde postzegels. Die kon ik dus zelfs opnieuw gebruiken, woohoo! De illustraties die ik over het adreslabel heb geplakt, komen uit een Flow.

Deze stickers van Lots of Lo maken het recyclen van brievenbusdoosjes nog charmanter.

De recycle stickers van LotsofLo zijn in vier verschillende variaties te koop: ik ❤️recycle, I ❤️recycle, wij ❤️recycle en we ❤️recycle. En met deze stickers maak je van ieder dier een feestbeest.

Cadeauverpakking van een pagina uit Happinez 5-2020.

In kringloopwinkels en op rommelmarkten speur ik naar mooie magazines. Voor mijn favorieten betaal ik gemiddeld € 0,50 per stuk en ik neem ze bijna altijd mee. Ook als ik hetzelfde exemplaar al heb. Van dubbele tijdschriften maak ik namelijk bijpassende kaarten en enveloppen.

Op de foto hierboven zie je dat ik een pagina uit Happinez 5-2020 heb gebruikt als inpakpapier. Het is een goedkopere en duurzamere manier om cadeautjes te verpakken.

Tip: Laat mensen in jouw omgeving weten dat ze jou blij kunnen maken met tijdschriften. Vaak worden ze met liefde voor je bewaard en red je ze van de papierbak.

Van links naar rechts: Een cadeautje verpakt in een pagina uit Happinez, bruin papier bestempeld met een stempel van Stempeljazz, zoet vloeipapier van Vlinders in je buik en een kaartje van De streken van Agnes.

Nieuwe papiertjes brengen nieuwe mogelijkheden en een golf aan inspiratie met zich mee. De stokrozen op het kaartje van De streken van Agnes inspireerden me om zelf bijpassend papier te maken. Met een stempel van Stempeljazz bestempelde ik onder andere het papiertje dat om een paar kaarsen van Xenos zat. En dat gestreepte vloeipapiertje van Vlinders in je buik kleurt er ook prachtig bij.

Betekenis geven

Betekenis geven is volgens Barbara Tammes niet alleen een wijze manier van denken in het bedrijfsleven, maar ook in het gewone leven. Zonder betekenis zijn we slechts een afvoerbuis, een zak vlees en botten die hier een tijdje is en dan weer verdwijnt. Een kiezelsteen is een raar cadeau, tenzij je erbij vertelt dat-ie afkomstig is van het Griekse strand waar jullie elkaar hebben ontmoet. Groente in een pan gooien krijgt betekenis als het soep wordt waarmee je je gezin voedt.

Betekenis geven kost niks, maar alles krijgt er waarde door. Dat is de grootste creatieve kracht die je tot je beschikking hebt.

Barbara Tammes in Playmode

Dat vind ik ook de kracht van post. Het heeft iets wonderlijks dat je van een stapeltje papier en een beetje liefde een uniek bundeltje aandacht kunt maken. Dat is voelbaar voor de ontvanger, of je nu een persoonlijke boodschap op een kaartje uit de winkel schrijft of iets speciaal voor iemand maakt.

Kaartje van Lots of Lo met de tekst "Hartjes voor wie ze kan gebruiken" samen met stoepkrijt in een mooi papiertje van Vlinders in je buik.

Met een mooi papiertje toverde ik stoepkrijt om tot een middel om stoepkrijtberichten en hartjes achter te laten voor wie ze kan gebruiken.

Soms is een mooie sticker al genoeg. Op deze foto zie je dat ik een neon roze sticker in de vorm van een hart ter versiering van een papieren boterhamzakje heb gebruikt.

En soms is een mooie sticker genoeg om een papieren boterhamzakje in een luxe cadeauverpakking te veranderen.

Tip: In mijn blog over bijzondere knoopjes vertel ik over de betekenis die het knoopje voor mij heeft gekregen. Een knoopje is gewoon een knoopje, maar kan ook méér dan een knoopje zijn. Het kan hele grote symbolische waarde en betekenis aannemen.

WC-rol wordt snoepje

Met een mooi papiertje en sticker van Vlinders in je buik tovert Nienke een Wc-rol om tot een snoepje. Originele manier om waxinelichtjes te verpakken.

Alledaagse voorwerpen kun je omtoveren tot iets nieuws. Wij noemen dat ook wel liefkozend met post-ogen kijken. Zo ontstond ook het idee om een WC-rol voor een pakketje te gebruiken. Ik zocht een originele manier om een paar waxinelichtjes te verpakken die ik bij een tweedehands kandelaar wilde geven. En ontdekte per toeval dat er precies vijf waxinelichtjes in zo’n leeg rolletje passen. Met het gestreepte vloeipapier toverde ik dat om tot een snoepje. 

Met een mooi papiertje en sticker van Vlinders in je buik tovert Nienke een Wc-rol om tot een snoepje. Originele manier om waxinelichtjes te verpakken.
Met een mooi papiertje en sticker van Vlinders in je buik tovert Nienke lege rolletjes van WC- en keukenpapier om tot een snoepje. Wil je het snoepje liever helemaal van hergebruikt materiaal maken, is zo'n roze pagina uit Flow een leuk idee.

En met een mooi papiertje maak je van een lege rol keukenpapier een zuurstok. Gebruik je liever alleen recycle materiaal? Het roze papier van Flow magazines uit 2016 en 2017 lijkt een beetje op vloeipapier. Het roze snoepje met blauwe spikkeltjes is gemaakt met zo’n pagina.

Meer snoepjes

Inspirerend mooi verpakt cadeautje van Holy Cow in Deventer

Vorige week kreeg ik een cadeautje dat bij Holy Cow in Deventer was gekocht en ingepakt. Onder het stickertje met de naam van de winkel zat een lintje met aan ieder uiteinde een snoepje geknoopt.

Een chocoladereep verpakt in een pagina uit Flow Magazine 8-2014 met zuurtjes aan een lintje en een sticker van Vlinders in je buik.

Dat vond ik zo’n leuk idee dat ik gauw naar de supermarkt rende om een zak zuurtjes te kopen. Ook vond ik in Flow 8-2014 een pagina vullende foto van vergelijkbare snoepjes. Die heb ik als cadeaupapiertje gebruikt.

De streken van Agnes

Luxe brood per post! Dit croissantje is een kaart van De streken van Agnes.

In dit blog heb ik al verschillende kaartjes van De streken van Agnes laten zien. Agnes stuurde wat kaartjes van haar prachtige kunstwerken naar Corina van Vlinders in je buik. Zij was op slag verliefd. Voor een selectie van de kaarten van Agnes kun je vanaf nu ook bij Vlinders in je buik terecht. Tussen alle nieuwe producten kun je de croissant en andere kunstwerkjes bewonderen.

Luxe brood per post! Dit croissantje is een kaart van De streken van Agnes. De postzegels en sluitstickers zijn van Ninamaakt.

Nina van Ninamaakt maakte ronde stickers met een croissantje, want ‘die lusten we altijd wel’.

Zijn er mensen die chagrijnig worden als ze een croissantje zien? Vast wel, maar ik ken ze niet. Dus ik plak deze croissantjes regelmatig op bestellingen of andere fijne post. Mocht je daar ook trek in hebben, bestel er dan gerust een paar.

Ninamaakt

Ook vind je in haar shop ninamaakt-postzegels met kleine illustraties van haar hand. Waaronder postzegels met croissantjes die je per stuk bij haar kunt bestellen. En wist je dat Perlenfischer zelfs een croissant heeft ontworpen die je kunt stempelen?

Dit kaartje van De streken van Agnes is me dierbaar.

Dit kaartje van De streken van Agnes heeft een bijzondere betekenis voor mij. Het staat symbool voor de moed om een klein huisje tussen de grote flats te zijn. Het staat op een opvallende plek in ons huis om me daaraan te herinneren.

We sturen meestal kaartjes naar anderen. Ik zou je willen aanmoedigen om deze zomer ook een kaartje te kopen voor jouzelf! In dit artikel van CNN vertelt Debra Dolan dat ze eenentwintig was toen ze alleen op reis ging en het allereerste kaartje naar zichzelf stuurde. Ze wilde vastleggen wat ze voelde toen ze vol verwondering uitkeek op de zee en indrukwekkende bergen. Omdat ze te weinig tijd had om in haar journal te schrijven en geen camera bij zich had, besloot ze haar ervaringen achterop ansichtkaarten te krabbelen en naar zichzelf te sturen. Toen ze bij thuiskomst haar eigen kaartjes vond, gaf dat zoveel plezier dat er een nieuw ritueel was geboren.

Tip: We hebben onze blogs ondergebracht in verschillende categorieën om de verschillende onderwerpen makkelijker terug te vinden. Al onze blogs over papieren moois van Vlinders in je buik vind je hier.

Kortingscode

Nieuw bij Vlinders in je buik zijn de kaarten van De streken van Agnes.

Voor alle tweedehands vondsten die ik in dit blog laat zien, heb je een beetje kringloopgeluk en geduld nodig. Wie weet kom je ze eens tegen! Al het papieren moois van Vlinders in je buik bestel je daarentegen heel eenvoudig én met korting! Met de code ‘Postfabriek15’ krijg je tot en met zondag 13 augustus 15 % korting op alles. Ook op de sale!

Lieve groetjes,

Met heel veel liefs,

Nienke