Tags

, , , , , ,

 

Pauwenpost op de post

Pauwen zijn niet de eerste dieren waar je aan denkt wanneer je themapost wil maken en daardoor best lastig om aan te beginnen. Het duurde even voor ik genoeg materiaal heb verzameld en blijk uiteindelijk juist veel meer pauwen in mijn postkamer te hebben dan gedacht. Waardoor ik extra veel plezier bleef bij het maken van dit themadoosje!

Themapost Pauwen11

passe-partout kaart met pauwen thema

Ook voor deze themapost gebruik ik weer een A5 doosje. Deze koop ik zelf bij Moniss omdat je ze in kleinere hoeveelheden kan kopen en ze een bovenklepsluiting hebben. Een bovenklep versterkt het cadeautjes gevoel als de ontvanger de post opent maar maakt het ook gemakkelijker (en vooral leuker!) om de themapost in te pakken.

Voor deze themapost duik ik mijn lade vol uitgescheurde tijdschriftbladzijdes in. Het zijn voornamelijk bladzijdes uit Flow Magazine en deze zijn fijn stevig om post mee te maken. Ik zoek naar blauwe en groene tinten blijk nog best wel wat te hebben. Daarnaast heb ik al een pauwenstapeltje klaar liggen die ik met de tijd samen heb gesteld. Als laatste heb ik een pas gekocht er pauwenstempeltje bij als meestuurcadeautje en ben daarmaa klaar om aan de slag te gaan.

Themapost Pauwen

alle blauw/groene en pauwen plaatjes verzameld

 

het brievenbusdoosje versieren

Uiteindelijk kies ik voor een mooie groene bloemenplaat uit Flow Magazine. Hiermee beplak ik het brievenbusdoosje en voor de sier plak ik er nog wat washi tape op ter versieringen en om het bladzijde nummer te verbloemen. Met de leuke Hema ponsen maak ik een adreslabel uit simpel knutselpapier en ook aan de binnenkant versier ik het doosje nog wat. De mooie quote op de perfecte groene tint vond ik zonde om niet te gebruiken dus plakte ik het aan de binnenkant van de klep en als extra verrassing het pauwen stempeltje in de hoek van het doosje.

Themapost Pauwen1

stap voor stap het brievenbusdoosje versieren

meestuurcadeautjes

Waar normaal de brief centraal staat in mijn post vind ik het bij de themadoosjes leuk om even wat extra aandacht aan een meestuurcadeautje te besteden.  Met het pauwen thema bleek dit nog best lastig te zijn dus was ik erg blij met het mooie stempeltje wat ik in deze webshop tegen kwam. Naast dat ik het stempeltje mee stuur als cadeautje heb ik het ook gebruikt bij de themapost!

Met het stempeltje maak ik een cadeaupapiertje om straks om de stempel heen te doen. Ook bestempel ik er groen en blauwe labels mee. Na het stempelen maak ik de stempel weer schoon met stempelreiniger. Zo stuur ik toch een nette stempel op en lijkt hij ongebruikt hihi. Staat net even wat netter dan een gebruikte stempel!

Themapost Pauwen3

gekleurd papier bestempelen tot cadeaupapier

Het geborduurde zakje is eigenlijk een zeepzakje en nam ik mee van de vrijmarkt om de prachtige steek op het zakje. De kleur past perfect bij het pauwen thema dus besluit ik daar de cadeautjes in te doen en er een klein woordgrapje van te maken. 

Themapost Pauwen8

een cadeauzakje met woordgrapje voor de cadeautjes

Ook stuur ik nog twee kleurplaten mee. Het pauwenthema staat al even op mijn lijstje dus heb ik deze kleurplaten een tijd geleden al apart gelegd.

pauwen kleurplaten

pauwen kleurplatende brief (verdeeld over kaarten)

de brief (verdeeld over verschillende kaartjes)

Zodra ik begin met een nieuw themadoosje verheug ik me het meeste op een passe-partout kaart. Hierin heb ik het allermeeste plezier! Voor deze kaart heb ik een pauwenbladzijde uit een encyclopedie gescheurd. Omdat de plaat net iets te groot is voor het passe-partout als achtergrond en ik graag wat diepte creëer in de passe-partout kaart besluit ik de twee pauwenkopjes uit te snijden. Dan kan ik ze naar voren halen en op de rand vastplakken.

Themapost Pauwen9

het begin van de passe-partout kaart

De rest van de kaart versier ik met washi tape, stickers, mijn lettertang en de enige pauwen postzegel die ik in mijn verzameling kon vinden!

Themapost Pauwen10

passe-partout kaart in pauwenthema

Op de achterkant van de passe-partout kaart begin ik mijn brief. De rest schrijf ik verder op verschillende pauwenkaartjes. Een deel daarvan zijn pauwen ansichtkaarten van o.a. Cavallini & Co en Kaartje of Kip maar van een plaatje uit een tijdschrift en een dubbelgevouwen stuk knutselpapier maak je zo je eigen kaart!

Themapost Pauwen12Omdat ik toch niet genoeg heb ik aan de vijf kaarten als schrijfruimte gebruik ik het papier uit een Hema notitieboekje met een groen bloemetje om de rest van de brief op te schrijven. Deze blaadjes bind ik samen met een touwtje en een memoryspel kaartje.

Themapost Pauwen16

de brief schrijf ik verdeeld over de kaartjes

Themapost Pauwen15

het totaalplaatje van de pauwenpost

Na het schrijven van de brief is de themapost klaar en leg ik er alleen nog een pauwenveer bij. Nu is het tijd om alles weer leuk in het brievenbusdoosje te leggen. Met een stukje vloeipapier maak je het cadeautjesgevoel helemaal af, vloeipapier kan je bij Action of Ikea kopen. Bij het indelen let ik er op dat de passe-partout kaart boven op komt te liggen en de rest goed verdeeld is.

het inpakken van het themadoosje

het inpakken van het themadoosje

Themapost Pauwen5

Het doosje gaat dicht met een inschuif stukje karton maar dit is natuurlijk ook makkelijk door anderen te openen. Daarom plak ik altijd het doosje rondom dicht met een stuk tape. Dit staat niet alleen gezellig maar verraadt het ook wanneer iemand nieuwsgierig is! Ook zet ik er altijd even bij waar de ontvanger het doosje kan openen. Zo voorkom je dat ze het doosje aan de zijkant openscheuren en ze dus het verrassingseffect missen van het openen van de klep!

Themapost Pauwen17

een boodschap voor de ontvanger waar het doosje te openen

een boodschap voor de ontvanger waar het doosje te openen

Wat was het weer leuk om een thema-brievenbusdoosje te maken! Ik had verwacht dat het een lastig thema zou zijn maar ik heb vooral heel erg genoten van alle blauwe en groene tinten en de prachtige pauwen! Ook de reactie van de ontvangster was weer extra leuk

Dit is alweer het vijfde doosje van de themadoosjes reeks. Hieronder een overzichtje van alle logjes over de voorgaande themadoosjes!

1. ‘Hoera het is vandaag’ voor Anne
2. Airmail met dieren gecombineerd voor Catherine
3. Katten voor Dana
4. Vogels voor Kim

Mocht je je hebben laten inspireren en zelf ook themadoosjes versturen, deel dan vooral je foto’s met ons op de Facebookpagina van de Postfabriek of met de #postfabriek op Instagram!

Liefs, Ruchama