Tags

, , , , , , , ,

Flow Magazine 7-2014, Flow book for paper lovers tweede editie en Flow Weekly 11-2014

Afgelopen vrijdag kocht ik drie verschillende uitgaves van de makers van Flow: Flow Magazine, Flow Weekly én de tweede editie van het book for paper lovers. Op de kaft van Flow Magazine staat altijd ‘spoil yourself‘ en zo voelt het ook! Ik verwende mezelf met deze heerlijke stapel tijdschriften om er het hele weekend in te bladeren, lezen, schrijven, scheuren en knippen. Dat Ruchama, Kim en ik fan zijn kan je wel zien: regelmatig zie je papier uit dit magazine voorbij komen in onze blogjes. Er staan prachtige foto’s en illustraties in die op stevig papier zijn gedrukt. Dat maakt de bladzijdes ideaal om te gebruiken voor het maken van post! Ruchama liet vorige week uitgebreid zien wat je zoal in het prachtige boek voor paper lovers kan vinden. Maar de andere uitgaves, die nu ook in de winkel liggen, kan ik je zeker ook aanraden!

Flow Weekly

Nieuw van de makers van Flow: Flow WeeklyZodra ik het nieuwste Flow Magazine uit heb, kijk ik meteen nieuwsgierig uit naar het volgende nummer. En wat duurt dat toch altijd lang! Herken je dat gevoel? Gelukkig bestaan nu ook deze gezellige schriftjes. De naam zegt het al, Flow Weekly: van deze mix tussen een schriftje en een tijdschrift vind je wekelijks een verse in de winkel!

Vier verschillende Flow Weekly schriftjes

In Flow Weekly staan onderwerpen uit het dagelijks leven centraal, elke week rond een ander thema. Zo gingen vorige nummers bijvoorbeeld over: ‘het mooie van kwetsbaarheid‘, ‘hoe blijf je jezelf?‘ en ‘het fijne van alleen zijn‘. Je vindt in de schriftjes niet alleen mooie illustraties, inzichten en praktische tips, maar daarnaast is er veel schrijfruimte om je gedachten, aantekeningen, lijstjes en plannen op te schrijven.

Astrid van der Hulst: Veel vrouwen maken dagelijks lijstjes, wij in ieder geval wel. Dat gevoel dat je hebt als je een nieuw leeg schriftje koopt, die lege pagina’s waarin ruimte is voor je gedachten, aantekeningen, dromen, wensen, lijstjes, plannen; dát wilden we in een nieuw jasje gieten. Mengen met elementen uit een tijdschrift. Zo is Flow Weekly ontstaan.

Om eerlijk te zijn moest ik eerst een beetje wennen aan Flow Weekly. Ik koop een tijdschrift om erin te lezen, dát geeft mij een stukje ontspanning. In deze schriftjes staan wel wat kleine artikelen en mooie quotes, maar er zijn ook veel lege bladzijdes. Die bladzijdes vragen je op een hele andere manier te ontspannen, namelijk door ze zelf in te vullen! Elk nummer heeft een weekplanner en invullijstjes én het helpt je met opdrachtjes en inspirerende tips. Door het handige meeneemformaat, het fijne prijsje (maar 99 cent!) en de herkenbare thema’s nam ik het een paar keer mee. Flow Weekly nummer 11 vind je deze week (van 22 tot 28 November) in de winkel en heeft als thema ‘Schrijven helpt je verder’. Dit onderwerp zorgde ervoor dat ik ineens heel enthousiast werd over dit concept. Bij dit nummer had ik de smaak te pakken en voelde meteen de flow die de makers steeds weer in hun producten weten te stoppen. Het is misschien een beetje anders, maar ook heel mindfully en een momentje voor mijzelf. Daar word ik blij van!

Details Flow Weekly 11-2014 'Schrijven helpt je verder'Op de Postfabriek vind je veel creatieve blogjes. We laten verschillende manieren zien waarop je kaarten en enveloppen kan maken. Daarnaast willen we veel aandacht besteden aan verhalen over briefcontact. We vinden het namelijk niet alleen fijn om iets moois voor iemand te knutselen, we schrijven ook graag lange brieven. Om uit te leggen wat deze vorm van contact zo bijzonder maakt, schreven we drie aparte blogjes over onze postbeleving. Zo vertelde Kim hoe brieven ervoor kunnen zorgen dat ze zich minder eenzaam voelt en haar aan het denken zetten en verder helpen. Brieven schrijven is voor Ruchama dé manier om tegelijkertijd alleen en samen te kunnen zijn. En ik ging op zoek naar alle voordelen van briefvriendschap. We houden van schrijven en zijn ervan overtuigd dat het je verder helpt. Jij ook? Dan is dit nummer van Flow Weekly echt iets voor jou! Ben je te laat en kan je ze niet meer in de winkels vinden? Maak je geen zorgen, je kan alle nummers los bestellen op de website van Flow.

Bladzijde uit Flow Weekly 11-2014 schrijfoefening

Naast de lege bladzijdes om zelf te beschrijven, staan vaak inspirerende schrijfopdrachten. De oefening die je op de foto hierboven kan lezen, tipt je om een brief aan je jongere zelf te schrijven. Vind je dit leuk om te doen? Probeer het ook eens omgekeerd en schrijf een brief aan je oudere zelf. Stuur bijvoorbeeld een kaartje vanaf je vakantieadres en help jezelf herinneren aan alle mooie plannen en voornemens die je tijdens je reis maakte. Of schrijf een brief naar je toekomstige zelf en vraag een dierbare vriendin deze voor je te bewaren en op een afgesproken datum terug te geven.

Wil je nog meer lezen over dit onderwerp? Kim schreef een handig blogje vol tips die je kunnen helpen bij het schrijven van een eerste brief. Ik schreef een blogje over het loslaten van dingen die je schrijf-zin in de weg kunnen staan. En in een tweede deel vertelde ik over verschillende manieren waarop je schrijf-inspiratie kan vinden. Misschien kunnen deze blogjes je inspireren.

Flow Weekly is een leuk kleinigheidje om jezelf én anderen mee te verwennen!De Flow Weekly schriftjes kosten maar 99 cent per stuk. Daarom kocht ik er niet alleen één voor mezelf, maar nam ik er twee extra mee om cadeau te geven. Een leuk kleinigheidje om je postvriendinnen mee te verrassen!

Flow Magazine, nummer 7 van 2014

Flow Magazine 7-2014 met enveloppenmallen en papierpakketTot slot wil ik je ook nog laten zien wat er in dit nummer van Flow Magazine zat. Deze malletjes van stevig karton zijn een leuke aanvulling op de houten enveloppenmallen die ik al had. Ik gebruik ze regelmatig om zakjes te maken van bladzijdes uit oude boeken en tijdschriften. Een afbeelding komt soms net iets beter uit als je een smaller malletje gebruikt. Ik denk dat je daarom je nooit genoeg verschillende soorten malletjes kan hebben. Heb jij er nog geen, maar zou je het graag eens uitproberen? Dit is je kans! Met het mooie papierpakket erbij kan je meteen aan de slag!

Ik wens je een hele fijne week toe!

Lieve groetjes, Nienke.