Tags

, , ,

Ruchama liet al eens haar postkamer zien en ook Nienke gaf jullie een rondleiding. Ik had heel graag mijn post-plekje ook gedeeld, maar tot nog toe heb ik er geen. Sinds maart woon ik met mijn gezin in een tijdelijke en gemeubileerde huurwoning, waar ik maar een fractie van mijn postspullen heb. In dit huis met de meubels die hier staan, zit ik eigenlijk nergens fijn. Het resultaat is dat het stadje waar wij nu wonen, Zierikzee, mijn postkamer is geworden. Als ik spulletjes mis, dan duik ik de stad in en ga bij mijn favoriete plekjes op zoek naar iets. Als ik een brief wil schrijven, neem ik mijn pen en papier mee en ga bij één van de fijne lunchtentjes die dit stadje telt zitten. Op donderdag ben ik altijd alleen thuis en dat is dan ook mijn vaste post-dag geworden. Daarom heb ik jullie afgelopen donderdag mee genomen en foto’s gemaakt van mijn dag. Kijk je mee?

Inhoud van mijn tas

Als ik op pad ga, neem ik altijd een aantal vaste spulletjes mee. Rechtsboven een notitieboek met ringband van de HEMA, waarin ik mijn brieven schrijf. Het papier heeft een fijn formaat en dankzij de ringband kan ik het papier er makkelijk uit scheuren, het scheurrandje knip ik er dan natuurlijk af. Door in het notitieboek te schrijven, blijven de brieven altijd netjes en kan ik ze ook in etappes schrijven of meerdere brieven door elkaar (ja, het gebeurt! ;)).

De inhoud van mijn tas

De inhoud van mijn tas

Het kraftboekje links gebruik ik voor mijn eigen notities, ik schrijf er ideetjes in voor blogs, onderwerpen waar ik in brieven nog over wil schrijven, mooie quotes die ik tegenkom etc. Natuurlijk neem ik fijn schrijvende pennen mee, altijd meer dan één mocht er eentje leeg raken. Ook de visitekaartjes van de Postfabriek neem ik altijd mee, je weet maar nooit wie je tegenkomt en wanneer het van pas kan komen! Verder neem ik ook mijn ongelezen en onbeantwoorde brieven mee. (Lange brieven bewaar ik vaak voor de donderdag om te lezen, omdat ik er dan met volle aandacht voor kan gaan zitten én de ruimte heb direct te reageren als ik de behoefte voel). Dit keer een brief van Nienke en een brief van Tony. Ook nam ik nu een uitklapkaart uit de Flow mee, waarin ik al bezig was aan een brief aan Shay.

De zeeuwse hemel

De Zeeuwse Hemel

De Zeeuwse Hemel

Mijn eerste stop donderdag was De Zeeuwse Hemel. Het is een plekje, net zo fijn als de naam al doet vermoeden. Je kunt er heerlijke koffie, zelfgemaakte icetea, sapjes etc. drinken en ook súperlekker eten. Ze hebben een prachtig tuin terras voor mooi weer, maar ook binnen is het heel erg knus. Ook is het een plek waar ik me me ook prettig voel als ik er in mijn eentje zit, iets wat niet overal het geval is. Op dit plekje schreef ik een brief aan Nienke!

Een brief aan Nienke geschreven bij de Zeeuwse Hemel

Als ik buiten de deur schrijf zet ik bij de datum van de brief, ook altijd de locatie

Een rondje kringloop

Vervolgens liep ik eventjes langs de kringloop waar ik het mapje met beterschapskaarten vond, dus maakte ook van deze plek even een foto voor jullie.

Kringloopwinkel in Zierikzee

Even langs de kringloopwinkel

Naar de HEMA

Zierikzee is een echte toeristenstad, dus nu in de zomer is het er razend druk. Ik besloot toch de drukte even te trotseren om te kijken of er bij de HEMA nog iets nieuws te vinden was.

Door de toeristendrukte naar de HEMA

Door de toeristendrukte naar de HEMA

Aangezien mijn notitieboek steeds dunner begint te worden, hoopte ik een opvolger te vinden. Mijn huidige notitieboek heeft fijne veertjes aan de bovenkant van elke bladzijdje staan. Ik zocht iets soortgelijks, maar tot nog toe hadden alle notitieboeken een saai lijntjesmotief zonder decoratie bij de HEMA. Dit keer had ik echter succes! Ik vond een notitieboekje voor maar €1,50 met hetzelfde papier als de oude, maar dan met pijltjes erboven.

Notitieboek met pijltjes erop van de HEMA

Eindelijk een nieuw notitieboek gevonden, meteen een bijkleurende fineliner gekocht

Detail van het pijltje bovenaan de bladzijdes in het notitieboek

Leuke pijltjes op het papier!

Lunchen bij Le Parfait

Het allervaakst zit ik bij Le Parfait, een lief frans lunchcafeetje.

Le Parfait in Zierikzee

Lunchcafe Le Parfait in Zierikzee

Niet alleen serveren ze er de allerlekkerste koffie, ook is de eigenares een geweldig mens en voel ik me nergens prettiger als ik in mijn eentje zit. Het is zelfs zo erg dat ik laatst gewoon een wijntje dronk op het terrasje en Jeanine, de eigenares, zei: “Ik ben helemaal in de war! Je zit niet te schrijven!?” Elke donderdag zit ik er tenminste een uur en vaak langer, soms op vrijdag of zaterdag ook nog eventjes. De muziek is altijd fijn, het eten altijd lekker en er komen meer mensen dan ik ook in hun eentje. Het hele sfeertje maakt me altijd blij en ontspannen, het is echt tijd voor mezelf om daar te zitten. Afgelopen donderdag schreef ik de brief af aan Shay die ik de week ervoor al begonnen was.

LeParfait2

Oldtimes Best

Naast Le Parfait zit nog een winkel met tweedehands spulletjes, het is de plek waar ik het leuke kinderpostkantoor vond! Als ik bij Jeanine geweest ben, loop ik vaak ook bij Oldtimes Best nog eventjes beginnen. De eigenaren, Peter en Elly, zijn ook hele lieve mensen en ik maak altijd graag even een praatje met ze. Ondertussen snuffel ik dan door de nieuwe spulletjes van die week en neem regelmatig iets mee naar huis. Dit keer vond ik een houten crocket spelletje voor kinderen, leuk voor in de tuin!

Oldtimesbest

Postklusjes

Nu mijn brieven af waren en ik weer helemaal opgeladen, was het tijd voor nog wat kleine postklusjes. Allereerst moest ik even een verzenddoosje halen bij het Postkantoor, om een speciaal pakketje in te kunnen verpakken. Het postkantoor bevindt zich in de dierenwinkel buiten het centrum van de stad, dus daar fietste ik eventjes naartoe.

Een verzenddoosje halen bij het Postpunt

Een verzenddoosje halen bij het Postpunt

En toen moest het pakketje natuurlijk nog ingepakt! Ik vulde de doos met slierten papier die ik knipte uit oude folders, naar een idee van Nienke in haar derde blogje over hergebruiken van een tijdschrift. Ik voegde er een kaartje bij wat ik met waterverf gemaakt had, een beetje volgens de techniek die Ruchama pas nog beschreef (maar dan zonder de mooie penseelstiften).

Een pakketje met een kaart met daarop "The Magic is in the Mess"

Een pakketje in orde maken

Natuurlijk moest ook de brief voor Nienke nog ingepakt. Ik had bij de HEMA ook een paar gezellige kaartjes gekocht, ik stopte de brief tussen de twee kaartjes in en verpakte hem in een plastic wenskaartenzakje.

Een ansichtkaart met daarop groetjes uit Zierikzee

Groetjes uit Zierikzee

Als allerlaatste moest ik dus nog even naar de brievenbus. De dichtstbijzijnde bevindt zich in een straat met de zeer toepasselijke naam “Poststraat” en staat voor een hele oude brievenbus in het vroegere postkantoor.

Brievenbus anno 1940

Brievenbus anno 1940

Hop, de brief door de bus! Hiermee zat mijn postdagje erop, het was tijd om aan het avondeten te gaan denken. Het pakketje zou ik de volgende dag nog wegbrengen en ook de post aan Shay zou ik later nog verpakken.

Op de bus met de brief aan Nienke!

Op de bus met de brief aan Nienke!

Zo zie je dus, mijn postkamer bevindt zich op dit moment eigenlijk verspreid door de stad. Mijn spulletjes haal ik pas als ik ze echt nodig heb en mijn brieven schrijf ik ook buiten de deur. Mocht je Zierikzee eens bezoeken, sla de plekjes die ik genoemd heb dan zeker niet over!

Liefs,
Kim