Tags

, , , , , , , , ,

Nieuwe schoolspullen bij HEMA! Zomer 2018

Vanaf nu vind je in allerlei winkels tijdelijk een heleboel schoolspullen. Ik ben al lang geen scholier meer, toch kijk ik ieder jaar weer uit naar dit moment. In deze periode hebben veel boekenwinkels en warenhuizen een speciale afdeling vol papierwaren. En daar word ik als post- en papierliefhebber heel erg blij van! Denk aan een heleboel kaft-papier met leuke printjes, stickers, bijzondere paperclips, schrijfpapier en ga zo maar door!

Nieuwe schoolspullen bij HEMA

Een paar favorieten van de nieuwe schoolspullen van HEMA!

Een paar favorieten

De afdeling met papierwaren van HEMA maakt me het hele jaar door blij, maar zodra de nieuwe schoolspullen in de schappen liggen is het geluksgevoel nog groter! In deze periode kan je kiezen uit zoveel papieren moois! Een goed moment om inspiratie op te doen en nieuwe spulletjes te vinden voor het maken van post! In dit blog laat ik mijn favorieten zien. Kijk je mee?

Kaftpapier

Kaftpapier met verschillende dessins en kleuren bij HEMA!

Kleine selectie uit de ruime keuze kaft-papier bij HEMA

In mijn postkamer staat een grote mand vol rollen cadeaupapier. Ik gebruik het papier natuurlijk om cadeautjes mee in te pakken, maar ik vouw er ook enveloppen en zakjes van. In het blogje over mijn favoriete basismaterialen vertel ik hoe ik het liefst enveloppenmallen en papier uit boeken en tijdschriften gebruik voor mijn poststukken. De meeste mallen zijn gemaakt voor papier op A4-formaat en dat werkt prima als je ze op de gewone manier gebruikt. Maar ik gebruik de malletjes ook voor mijn zakjes met een voorvakje. Voor die zakjes is het papier uit boeken en tijdschriften te klein. Daarvoor is papier op rol ideaal! En omdat kaftpapier net iets steviger is dan het meeste cadeaupapier, gebruik ik dat het liefst. Bij HEMA vind je rollen kaftpapier vanaf € 0,75!

Zakje met een voorvakje van HEMA kaftpapier

Zakje met een voorvakje van HEMA kaftpapier

Door eerst een vouw in het papier te maken, ontstaat er een extra vakje op je zelf gevouwen envelop. In dit vakje kan je bijvoorbeeld kleine kaartjes schuiven. In het blogje over het zakje met een voorvakje, laat ik stap voor stap zien hoe je dat doet.

Voor een zakje met een voorvakje waar een grotere kaart in past, heb ik zelf een grote mal ontworpen.

Etiketten

Grote en kleine etiketten van HEMA

Grote en kleine etiketten

Als je met post-ogen naar een etikettensticker kijkt, zie je natuurlijk een adreslabel! Ik heb altijd een voorraad van deze handige stickers in huis. Bij de nieuwe schoolspullen van HEMA vind je ook verschillende etikettenstickers in allerlei kleuren en prints. De gekleurde etiketten die je op de foto hierboven ziet, zijn erg voordelig. Er zitten 105 grote stickers of 120 kleine stickers in een zakje. En een zakje kost maar € 1!

Etiket van HEMA als adreslabel

Etiket als adreslabel

Mijn voorkeur gaat uit naar etiketten zonder afbeelding, maar bij HEMA vind je ook etiketten met leuke prints.

Alfabetstickers

Zwarte alfabetstickers van HEMA

Zwarte alfabetstickers

Had jij vroeger ook een schoolagenda die bol stond door alle dingen die je erin plakte? HEMA snapt hoe leuk het is om je schoolspullen te pimpen. En verkoopt naast kaft-papier, schriften en pennen ook een heleboel stempeltjes, stickers, buttons en washi-tape waarmee je je schoolspullen naar eigen smaak kan versieren. En díe spulletjes zijn ook supergeschikt voor het pimpen van je post! Zoals de verschillende alfabetstickers! In de volgende blogjes vind je een heleboel inspiratie:

Kaart met zwarte alfabetstickers

Kaart met zwarte alfabetstickers

Ik heb zwarte stickers gebruikt, maar er zijn ook alfabetstickers in andere kleuren. Het kaartje waar ik de stickers op heb geplakt is van Margo Slingerland en bestelde ik in haar eigen webshop.

Stempels

'Stamps in a bag' van HEMA

Stamps in a bag

In deze jute zakjes zitten zes verschillende stempeltjes en een stempelkussen!

Notitieboeken

Notitieboek van HEMA

Notitieboek

In mijn tas zit meestal een notitieboek. Zo kan ik op elk gewenst moment brieven schrijven! Het notitieboekje op de foto hierboven heeft een harde kaft. Daardoor kreukt het schrijfpapier niet zo snel én het is meteen een handige ondergrond als je met het boekje op je schoot moet schrijven. De notitieboekjes van HEMA zijn betaalbaar (het boekje op de foto kost € 2!) en ze soms ook aan de binnenkant net even anders. Bijvoorbeeld roze/groene lijntjes of een kleine afbeelding.

Kaarten

Liefde per post, een leuk kaartje van HEMA

Nieuwe kaarten van HEMA

Nieuwe kaarten

Als je toch naar HEMA gaat voor de schoolspullen, vergeet dan niet bij de kaartjes te kijken! De kaart met een afbeelding van een envelop vol hartjes is onderdeel van een serie nieuwe kaartjes. Ik vind ze heel origineel!

Gebruik jij ook graag schoolspullen voor je poststukken? En heb je de nieuwe collectie van HEMA al gezien? Wat vind jij ervan? We lezen het graag in een reactie onder deze blog!

Lieve groetjes,

Nienke