Tags

, , , , , ,

Als je regelmatig post maakt herken je vast wel het overal post in zien. Ook ik heb daar flink ‘last’ van en raak enthousiast van de meest rare, saaie dingen. Dit keer zag ik een oud passe-partout liggen en zag er ineens een kaartje in. De airmail-themapost had ik al klaar liggen en bedacht me dat dit er qua stijl mooi bij zou passen. Dus op zoek naar een mooi printje als achtergrond!

passepartout 1

Het papier heb ik van de zomer bij Pipoos gekocht en volgens mij ligt het nog in de winkel! Ik kies een leuk stukje uit, knip het wat ruimer uit en pak wat leuk bijpassend spul. Tape is altijd makkelijk en leuk om te gebruiken. De twee linker rolletjes, een setje, is ook te koop bij Pipoos, mocht je er toch heen gaan voor het papier. Bij het afknippen wil ik het randje wat onder aan het papier zit eigenlijk weggooien tot ik zie dat er een leuk printje op de achterkant zit. Altijd leuk om te gebruiken! passepartout 2

passepartout 3

Ik versier de passe-partout met wat tape, ik stempel er een tekst en een airmail stempel op en tot slot plak ik er een postzegel (ook uit een setje van Pipoos – ik heb alles tegelijk gekocht) op om hem af te maken. Aan de achterkant zet ik op de randen dubbelzijdig plakband maar Pritt of lijm werkt ook prima. Ik plak het printje er op en beplak hiervan de achterkant gelijk zodat ik er weer dubbelgevouwen A5je op kan plakken. Je kan ook een enkel papiertje doen maar ik vind het fijn om wat extra schrijfruimte te creëren.

passepartout 4passepartout 5

Dan is de kaart alweer klaar. Zoals je ziet past het leuk bij de Airmail post en je hebt weer eens een ander soort kaartje! Ook kan je natuurlijk eindeloos variëren met printjes, leuk tape, stempels en stickertjes. Mocht je nou geen passe-partouts meer in huis hebben, ik kreeg de tip van Lies dat Hema ze los verkoopt. Xenos, Boekenvoordeel en de markt blijken ze ook te hebben! En anders kan je bij de Kringloop kijken of ze in goedkope lijstjes zitten.

passepartout 6passepartout 7

Wat voor een saaie/rare materialen gebruik jij graag voor de post? En wat voor leuks maak je er dan van?

Liefs, Ruchama